op
×

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ συνεχίζει τη λειτουργία της στην Νέα Καβάλα

Διαβάστηκε
Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ συνεχίζει τη λειτουργία της στην Νέα Καβάλα
Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, πιστή στο 25χρονο όραμά της να βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, συνεχίζει την παρουσία της στον προσφυγικό καταυλισμό της Νέας Καβάλας.

Η Οργάνωση από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017 βρέθηκε στο πλευρό ασυνόδευτων ανηλίκων, ανηλίκων με συγγενείς όχι πρώτου βαθμού, καθώς και ανηλίκων παιδιών με τους γονείς τους στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς. 

Ενδεικτικά για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2016, η Οργάνωση υποστήριξε 169 εξυπηρετούμενους, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και παιδιών σε κίνδυνο, ενώ από το διάστημα του Ιανουαρίου έως τον Σεπτέμβριο του  2017 περίπου 80 υποθέσεις ανά μήνα. 

Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό η ΑΡΣΙΣ ανέλαβε τη συνολική διαχείριση υποθέσεων παιδικής προστασίας (ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική υποστήριξη, παροχή ειδών ρουχισμού και υγιεινής), την υποστήριξη ανηλίκων σε Προστατευτική Κράτηση στο Νομό Κιλκίς, καθώς και τη δημιουργία Youth Center για έφηβους 12-18 ετών.

Πλέον, το πρόγραμμα έχει περάσει στη δεύτερη φάση του, όπου θα διατηρηθεί ο ίδιος σκελετός υπηρεσιών και θα προστεθεί μία σειρά νέων δράσεων.

Αναλυτικά, θα γίνουν παρεμβάσεις στον προσφυγικό πληθυσμό της Νέας Καβάλας, με στόχο την ενδυνάμωσή του και την ευκολότερη προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα παιδικής προστασίας και έμφυλης βίας. 

Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση υποθέσεων έμφυλης βίας στον γενικό πληθυσμό, ενώ, τέλος, η ομάδα της ΑΡΣΙΣ, σε συνεργασία με ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, θα αναλάβει τον εντοπισμό και την υποστήριξη ανηλίκων ή θυμάτων έμφυλης βίας στις περιοχές αυτές.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6957832088 ή στο email neakavala@gmail.com.


                                                                                                  
Σχετικά άρθρα

"Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά"

Χαμόγελα και συνθήματα σήμερα έξω από το δικαστήριο, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν "Μπάτσοι δικαστές ακούστε το καλά, η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά". Οι εργαζόμενοι δίνουν νέο ραντεβού έξω από τα δικαστήρια την ερχόμενη Πέμπτη αφού κανένας πλειοδότης  δεν τόλμησε να πάει σήμερα στο δικαστήριο.  

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Απόλυτη επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας

Πέντε μετανάστριες/ες του Σχολείου Ενηλίκων της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης συμμετείχαν με επιτυχία στις εξετάσεις Ελληνομάθειας για την πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας

ΒΙΟ.ΜΕ: Δεν φεύγουμε από όσα μας ανήκουν

Η ΒΙΟ.ΜΕ. από το 2013 δείχνει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Δρόμος που τον ανοίγεις μονάχα περπατώντας. Δρόμος χωρίς αφεντικά. Όχι μόνο στους χώρους εργασίας, αλλά και στην κοινωνία. Η ΒΙΟ.ΜΕ δεν είναι απλά ένα εργοστάσιο, είναι το λίκνο της αυτοδιαχείρισης, της αμεσοδημοκρατίας και της οργανωμένης νίκης.

Το καλαμπόκι που μου άλλαξε τη ζωή | Του Παναγιώτη Σαϊνατούδη

Ένα τέτοιο μαύρο καλαμπόκι μου άλλαξε τη ζωή τον Αύγουστο του 1992 στο χωριό μου Βαμβακούσα Σερρών. Παραθέτω μια δημοσίευση μου, του 2009 όταν τιμήθηκα ως φύλακας της βιοποικιλότητας της Μεσογείου

Ποια πόλη έχει δεχθεί την μεγαλύτερη ποσότητα δακρυγόνων στον πλανήτη

Πριν από δυο χρόνια κυκλοφόρησε βίντεο με ισραηλινούς στρατιώτες που φώναζαν από μεγάφωνα στους κατοίκους του καταυλισμού: «Κάτοικοι της Αϊντα, είμαστε οι δυνάμεις κατοχής. Εσείς πετάτε πέτρες και εμείς θα σας χτυπάμε με χημικά μέχρι να πεθάνετε. Τα παιδιά, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι – θα πεθάνετε όλοι».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×