op
×

Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Διαβάστηκε
Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών πραγματοποιεί έναν ακόμα μεγάλο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό και προσφέρει σε μαθητές όλης της χώρας, την ευκαιρία να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων, ένα ταξίδι στο χωριό του Άι Βασίλη στη Λαπωνία, μια 4ήμερη εκδρομή στη Ρόδο, ένα ποδήλατο, αλλά και πολλά άλλα συναρπαστικά δώρα.

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνείδησης των νέων, καθώς και την αύξηση συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών σε συνεργασία με Δήμους όλης της χώρας, πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια Εκπαιδευτικούς
Διαγωνισμούς, προσφέροντας μεγάλα έπαθλα στους μαθητές. 

Με βασικό μήνυμα «Προστατεύω το περιβάλλον, Ανακυκλώνω!» η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών, τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει μέσα από ποικίλες δράσεις να μεταδώσει στο κοινό τα ουσιαστικά οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και να επηρεάσει σημαντικά στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και εκπαίδευσης των νέων. 

Μέσω των Εκπαιδευτικών Διαγωνισμών, μαθητές από όλη τη χώρα συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης και γίνονται αρωγοί στην προσπάθεια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών, να προσφέρει σε όλους ένα καλύτερο και περιβαλλοντικά ασφαλές, μέλλον.

Έως τις 20 Δεκεμβρίου, με την ανακύκλωση πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Μεγάλο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό που διεξάγεται στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κάθε δήμου, με σημαντικά έπαθλα,τμημάτων που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες συσκευασίες:

1ο  έπαθλο: Ταξίδι 4 ημερών στο Ροβανιέμι, στο χωριό του Άι-Βασίλη & Tablet*

2ο  έπαθλο: Ταξίδι 4 ημερών στη Ρόδο & Smartwatch*

3ο έπαθλο: Ποδήλατο & Action Camera

Στο Διαγωνισμό, μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα 3 σχολικά τμήματα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, θα κερδίσουν τα συναρπαστικά δώρα 
για όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών. 

* Στην περίπτωση που το πρώτο ή δεύτέρο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τα δώρα θα διαφοροποιηθούν.


Στα σημεία που ακολουθούν, βρίσκονται τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών, στα οποία οι μαθητές μπορούν να ανακυκλώνουν για να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης. 

Νομός Αττικής 1. ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, Λεωφόρος Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι. (Αποτελεί το 1ο Πάρκο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που στόχο έχει να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης). 

2. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλατεία Αγίας Παρασκευής

3. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Πλατεία Αγίων Αναργύρων Πλατεία Δημοκρατίας - Καματερό 

4. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Λεωφόρος Κηφισίας & Λεωφόρος Αλεξάνδρας Μετρό Συγγρού – Φιξ (Λεωφόρος Συγγρού)

5. ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Μετρό Αιγάλεω (Πλατεία Eσταυρωμένου) 

6. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Πλατεία Αλεξανδρή - Γαρδένια, οδός Ζωγράφου & 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας Πλατεία Τερζάκη, Άνω Ιλίσια 

7. ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ Κεντρική Πλατεία Ιλίου (Πλατεία Γεννηματά)

8. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Πλατεία Δαβάκη Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Είσοδος Ναυάρχου Βότση)

9. ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Πλατεία Ελαιών ,Νέα Κηφισιά 

10. ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου Μοσχάτου) Lidl Ταύρου ( Λεωφόρος Πέτρου Ράλλη 21)

11. ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Πλατεία Καρύλλου (κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης) Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου & Εφέσου  (είσοδος άλσους Νέας Σμύρνης)

12. ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Πλατεία Κουμπάκη Πλατεία Υγείας (Γενικό Κρατικό Νίκαιας) The Mart Κηφισού (Λεωφόρος Κηφισού & Πέτρου Ράλλη)

13. ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Γρηγορίου Λαμπράκη & Ακτή Μουτσοπούλου-Πασαλιμάνι Εθνάρχου Μακαρίου & Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Νοσοκομειο Metropolitan
Νέο Φάληρο Πλατεία Καραϊσκάκη-Λιμάνι Πειραιά Δωδεκανήσου & Ερμουπόλεως-Καμίνια Βλαχάκου & Μήλου-Αγία Σοφία 34ου Συντάγματος Πεζικού & Ευαγγελιστρίας

14. ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ LIDL Μελισσίων ,Λεωφόρος Δημοκρατίας 4-6 15. ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ LIDL Ραφήνας (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Έλλης Αλεξίου)

15. ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ LIDL Ραφήνας (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Έλλης Αλεξίου) 16. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ LIDL Νέας Φιλαδέλφειας ,Ροδόπης 2

16. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ LIDL Νέας Φιλαδέλφειας ,Ροδόπης 2 Νομός Θεσσαλονίκης 1. ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ LIDL Μενεμένης (Μοναστηρίου 232)

16.Νομός Θεσσαλονίκης 1. ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ LIDL Μενεμένης (Μοναστηρίου 232)

2. ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ LIDL Θέρμης (Προέκταση Παπάγου)

3. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟ
LIDL Ευόσμου, Μελπομένης 1 4. ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ LIDL Σταυρούπολη

4. ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ LIDL Σταυρούπολης (Λαγκαδά 345).


Λέξεις Κλειδία - Tags
πανελλήνιος εκπαιδευτικος διαγωνισμός Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ανακύκλωση
201
Σχετικά άρθρα

Αυτή η χώρα πληρώνει τους πολίτες να επιδιορθώνουν τα πράγματά τους αντί να τα πετούν [ΒΙΝΤΕΟ]

Για να καταπολεμήσει την "κουλτούρα της μιας χρήσης", η Σουηδία θα επιβραβεύει με μείωση φόρων όσους επαναχρησιμοποιούν, επιδιορθώνουν και δεν πετάνε τίποτα!

Πού πάνε οι υπολογιστές όταν πεθαίνουν;

Στα σπλάχνα του έσωσες δεκάδες χιλιάδες αρχεία, θυμάσαι ακόμα με συγκίνηση τις φορές που η μικρή ορθογώνια οθόνη σε έβγαλε ασπροπρόσωπο και με θυμό τις αμέτρητες φορές που «κράσαρε» τελευταία δίνοντάς σου το σήμα ότι έπρεπε να το ξεφορτωθείς. 

Σε αυτό το mall πωλούνται μόνο ανακυκλωμένα ή second hand είδη [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Το εμπορικό κέντρο δημιουργήθηκε ως τμήμα του τοπικού δημοτικού κέντρου ανακύκλωσης και περιλαμβάνει ένα χώρο όπου οι πολίτες μπορούν εύκολα να αφήνουν όσα πράγματα δεν χρειάζονται πια

Οι Ενεργοί Πολίτες στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Την Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί, επέλεξαν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας για να επισκεφτούν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Αμπελοκήπων και να μιλήσουν στα παιδιά για τη σημασία του εθελοντισμού και της ανακύκλωσης. 

Θεσμοί και εφαρμογές κοινωνικής οικονομίας: Ενέργεια - Περιβάλλον - Ανακύκλωση

Ο νέος νόμος που ετοιμάζεται για τις «ενεργειακές κοινότητες» και ενεργειακούς συνεταιρισμούς είναι ένα σημαντικό βήμα. Αλλά δεν είναι η μοναδική προϋπόθεση που θα αλλάξει τα θεσμικά δεδομένα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×