op
×

Βγαίνει σήμερα απο τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Διαβάστηκε
Βγαίνει σήμερα απο τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του Δημήτρη Κουφοντίνα για διήμερη άδεια και το έκανε αποδεκτό.

Σήμερα το πρωί ο Δ. Κουφοντίνας, στέλεχος της «Ε.Ο 17 Νοέμβρη», ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια, θα  βγεί για πρώτη φορά απο την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο νόμος - που δεν κάνει καμία ειδική εξαίρεση για τις ποινικές κατηγορίες με τις οποίες καταδικάστηκε κάποιος- ορίζει για τα ισόβια - ως μέγιστο όριο κράτησης για την θεμελίωση του δικαιώματος της άδειας, τα 8 χρόνια.

Ωστόσο, μετά απο 15 χρόνια εγκλεισμού, παρά το πλήθος των αιτημάτων που υπέβαλαν στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όσο και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,  δεν πήραν την τακτική άδεια – βασικό δικαίωμα του κάθε κρατούμενου-  με διάφορα προσχήματα.

Η τακτική άδεια αποτελεί τρόπο έκτισης ποινής και η χορήγησή της επιτάχθηκε και από ευρωπαϊκή σύσταση (Ρ(82) 16), η οποία προέτρεπε στην «όσο το δυνατό ευρύτερη χορήγηση με ρυθμίσεις που αναδείκνυαν τη νέα αντίληψη για το δίκαιο της έκτισης της ποινής».

Τον περασμένο Δεκέμβρη η Επιτροπή αδειών του Κορυδαλλού υπερθεματίζοντας, απέρριψε για μια ακόμη φορά τη σχετική αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι «δεν παρέχει εχέγγυα καλής χρήσης της άδειας», διότι «στο πρόσφατο παρελθόν είχε δημοσιοποιήσει με αναρτήσεις στο διαδίκτυο απόψεις υποστηρικτικές της δράσης και των απόψεων άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με μέλη των οποίων μάλιστα συγχρωτίζεται εκεί όπου κρατείται και όπου τοποθετήθηκε μετά από δικές του έντονες πιέσεις.»

Ο Κυριάκος και η Ντόρα στο Twitter

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα τάσσεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.

Dura lex, sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς


Σχετικά άρθρα

Ο αποχαιρετισμός των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού στον Β. Στεφανάκο [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο τέλος των αποχαιρετιστήριων ομιλιών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά ακούστηκε «Καλό ταξίδι Βασίλη, αθάνατος!» και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Άδωνις παρακολουθεί τον γιο του Κουφοντίνα, Έκτορα, να κερνάει γλυκά τους δημοσιογράφους

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, λίγες ώρες πριν ο πατέρας του επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, βγήκε από το σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής και κέρασε γλυκά τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

Πριν την λήξη της άδειάς του, επέστρεψε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κουφοντίνας

Μια ώρα πριν την λήξη της 48ώρης αδείας του, επέστρεψε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηρόπουλου και τον γιό του Έκτορα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×