op
×

Καινοτομία | Σημαντική διεθνής διάκριση για την πρόταση δημιουργίας του πρώτου χωριού με μηδενικά απόβλητα στον Πάρνωνα

Διαβάστηκε
Καινοτομία | Σημαντική διεθνής διάκριση για την πρόταση δημιουργίας του πρώτου χωριού με μηδενικά απόβλητα στον Πάρνωνα

Σημαντική αναγνώριση για την Ελλάδα αποτελεί η βράβευση της πρωτοποριακής και καινοτόμου πρότασης WE” – MERAKI PEOPLE»  της Χριστιάνας Γαρδικιώτη. Η καινοτόμος πρόταση της κ. Γαρδικιώτη υπό τον τίτλο :“Από τα άδεια χωριά που πεθαίνουν, στις ακμάζουσες αναγεννητικές κοινότητες που εργάζονται μέσα και για τη Φύση: Επανασχεδιασμός της παραγωγής στον 21ο αιώνα με εξανθρωπισμό της τεχνολογίας και ενδυνάμωση των ντόπιων στο όρος Πάρνωνα μέσω επιχειρήσεων ευεξίας με παγκόσμια επίκληση”, βασίζεται στην ιδέα της κυκλικής οικονομίας και στοχεύει στη δημιουργία του πρώτου χωριού με μηδενικά απόβλητα.


Η ανεξάρτητη ομάδα κριτών του Ινστιτούτου Evolutionary Future Challenge, μετά από τρείς μήνες αναζήτησης και αναθεώρησης, επέλεξε και προσκάλεσε τη Χριστιάνα Γαρδικιώτη ιδρύτρια τουW.E” – MERAKI PEOPLE μαζί με άλλους 7 κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο να παρουσιάσουν τις καινοτόμες και πρωτοποριακές τους προτάσεις/πρωτοβουλίες στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, στις 9 Οκτωβρίου 2017.


Ο σκοπός αυτού του διαγωνισμού από το Ινστιτούτο Evolutionary Future Challenge ήταν να προβάλλει και να υποστηρίξει εγχειρήματα αλλαγής σε όλο τον πλανήτη.


Στην παρουσίασή της η Χριστιάνα Γαρδικιώτη ανέφερε: 


«Έχω βιώσει μια συνειδητή πράξη σχεδιασμού μιας νέας πραγματικότητας που περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους αυτής της Γης. Παίρνω μια ισχυρή δύναμη. Δηλώνω ότι έχω την εσωτερική δύναμη "να κινηθώ και να διοικήσω βουνά", και θα το κάνω με μια πληθώρα ανθρώπων επειδή ο σκοπός μας είναι να ξανασχεδιάσουμε τον κόσμο με σοφία".
Το όραμα


Το όραμα είναι ο Πάρνωνας και τα 24 χωριά του να γίνει το πρώτο «ΦΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ». Εκεί που οι άνθρωποι θα δουλεύουν στη Φύση για τη Φύση. Ο τόπος που η κυκλική οικονομία θα γίνει πραγματικότητα. Το WE” – MERAKI PEOPLE» ξεκινά τη δημιουργία του πρώτου χωριού στον πλανήτη με μηδενικά απόβλητα.


Όπως αναφέρει η κ. Γαρδικιώτη: "Ενδυναμώνουμε τους ντόπιους να ιδρύσουν επιχειρήσεις που θα έχουν την αυτάρκεια ως αυτοσκοπό, όπως παλιά είχε το κάθε Ελληνικό χωριό αλλά σε καινούργιο τεχνολογικό πλαίσιο. Γράφουμε το πρωτόκολλο της αναγεννητικής κοινωνίας και την ιστορία της Ελλάδας που γεννιέται ξανά». Και συνεχίζει: "Υγεία, κλιματική αλλαγή, σκουπίδια. Τα σημερινά προβλήματα είναι συστημικά, πολυσύνθετα και ζητούν λύση άμεσα. Δεν μπορούμε να διαχειριζόμαστε μόνο τα συμπτώματα:  Είναι καιρός να ηγηθούμε μιας κοινωνικής εξέλιξης για να δημιουργήσουμε την δική μας κοινωνική εξέλιξη επανασχεδιάζοντας τους θεσμούς μας, τον πολιτισμό μας και τους εαυτούς μας".
Λέξεις Κλειδία - Tags
μηδενικά απόβλητα βράβευση
37
Πάρνωνας
4
κυκλική οικονομία
33
Καινοτομία
284
Σχετικά άρθρα

Καινοτόμος δράση υποστηριζόμενης ημιαυτόνομης διαβίωσης για ασυνόδευτους ανήλικους από τη ΜΕΤΑδραση

Περισσότεροι από 2.300 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζουν στη χώρα μας σε επισφαλείς συνθήκες, σε κρατητήρια, καταυλισμούς, ακόμα και στο δρόμο, λόγω έλλειψης θέσεων σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Αρκετοί από αυτούς είναι έφηβοι.

Πώς οι ακτίνες του ήλιου διατηρούν φρέσκα τα τρόφιμα!

Δύο καινοτόμες κατασκευές για την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση μέρους των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια σε μια ήπειρο όπου εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×