op
×

Creative Pet Project - Βοηθώντας τα ζώα μέσα από την τέχνη

Διαβάστηκε
Creative Pet Project - Βοηθώντας τα ζώα μέσα από την τέχνη

O βρετανός illustrator Rob Snow που ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη πίσω από το μεγάλο καλλιτεχνικό εκδοτικό εγχείρημα

πηγή: Lifo.gr

Ο Rob Snow είναι ένας βρετανός εικονογράφος και graphic designer ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Τον γνωρίσαμε καλύτερα στην περσινή του ατομική έκθεση, ενώ δουλειά του μπορεί να δει κανείς ακόμα και σε διεθνή περιοδικά όπως το επιστημονικό New Scientist. Ο Rob Snow λατρεύει δύο πράγματα. Τα ζώα και την τέχνη. Και είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την μεγαλύτερη ίσως διεθνή καλλιτεχνική εκδοτική "συνάντηση" με θέμα τους αγαπημένους φίλους του ανθρώπου, τα ζώα.

Ο λόγος για το Creative Pet Project, ένα εντυπωσιακό βιβλίο τέχνης για το οποίο 111 διακεκριμένοι καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο (και περήφανοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων) δημιούργησαν αποκλειστικά από ένα έργο με βασικό θέμα το ζωικό βασίλειο. Και όλα αυτά για καλό σκοπό: Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα μοιραστούν σε διεθνείς φιλοζωικούς οργανισμούς!   Το εγχείρημα, που βρίσκεται ένα στάδιο πριν την ολοκλήρωση του, τρέχει αυτή τη στιγμή μία crowd funding καμπάνια, και στάθηκε αφορμή να γνωρίσουμε από κοντά τον εμπνευστή του (και την υπέροχη σκυλίτσα του).

-Περί τίνος ακριβώς πρόκειται, και πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

- Βλέπουμε σε μόνιμη βάση την καταστροφική επίδραση του ανθρώπου στη φύση: Ρινόκεροι κινδυνεύουν με εξαφάνιση , ελέφαντες και τίγρεις σκοτώνονται για τους  χαυλιόδοντες και τη γούνα τους , οι πολικοί οικότοποι  εξαφανίζονται από την υπερθέρμανση του πλανήτη..   Το Creative Pet Project αποτελείται από μία ομάδα καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο που θέλουν να βοηθήσουν τα ζώα μέσα από το έργο τους . Ο στόχος είναι να εκδώσουμε βιβλία των οποίων το κέρδος θα πάει κατά 90% σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα ζώα. Τρεις γνωστοί για τις φιλοζωικές τους ανησυχίες διεθνείς οργανισμοί θα μοιραστούν τα χρήματα των πωλήσεων. Οι υποστηρικτές μας, στην ουσία, αγοράζοντας το λεύκωμα μας κάνουν μία δωρεά στους οργανισμούς αυτούς, παίρνοντας σαν "δώρο" ένα πανέμορφο βιβλίο τέχνης.   Η ιδέα γεννήθηκε από μια σκέψη που είχα κοιτάζοντας την Honey. Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω τα ζώα, μέσα από αυτό που αγαπώ περισσότερο, την καλλιτεχνική δημιουργία. 


 

 -Ποιο είναι, λοιπόν, το concept του λευκώματος; Τι θα δούμε;

-Η ιδέα είναι σχετικά απλή. Για να συμμετέχει κάποιος στη δημιουργία του θα έπρεπε να έχει ένα κατοικίδιο και να είναι συγχρόνως επαγγελματίας δημιουργός. Κάθε καλλιτέχνης ζωγραφίζει  ένα έργο το οποίο απεικονίζει ένα ζώο. Το κάθε έργο  συνοδεύεται από μία σύντομη βιογραφία του δημιουργού, και μια φωτογραφία μαζί με το κατοικίδιο του. 

 -Πότε ξεκίνησε το όλο εγχείρημα; Αναλάβατε μόνος σας την επικοινωνία με τόσους καλλιτέχνες; Συμμετέχουν περισσότεροι από εκατό δημιουργοί.

 -Το Creative Pet Project ξεκίνησε το 2011. Μετά από έξι μήνες υπήρχαν ήδη 111 καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Είναι δύσκολο να περιγράψω την  τεράστια και εθελοντική προσπάθεια που κατατέθηκε. Ήρθα σε επαφή με περισσότερους από χίλιους καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο. Με περισσότερους από εβδομήντα παράγοντες, διακόσιους εκδότες βιβλίων, ενώ καθημερινά ξοδεύω πέντε με έξι ώρες προσπαθώντας να επικοινωνήσω το project..
  

Μία γεύση από το επερχόμενο Creative Pet Project


Λέξεις Κλειδία - Tags
creative pet project ζώα
187
τέχνη
84
Σχετικά άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×