op
×

Aπολύθηκε από το Βήμα η δημοσιογράφος Παναγιώτα Μπίτσικα

Διαβάστηκε
Aπολύθηκε από το Βήμα η δημοσιογράφος Παναγιώτα Μπίτσικα
Απολύθηκε από το Βήμα η δημοσιογράφος Παναγιώτα Μπίτσικα μετά από πορεία 21 χρόνων στην εφημερίδα, καθως, όπως η ίδια καταγγέλλει, δεν δέχτηκε πριν από ένα μήνα να υπογράψει τη νέα σύμβαση μετάβασης στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, από τη νέα ιδιοκτησία Alter Ego συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δήλωση της Παναγιώτας Μπίτσικα

Ενας μήνας συμπληρώνεται από την ημέρα που οι εργαζόμενοι στον πρώην ΔΟΛ κλήθηκαν από τη νέα διοίκηση του Ομίλου να υπογράψουν μια λεόντειο συμβάση, με επαχθείς όρους . Μια σύμβαση-μνημείο αντεργατικών διατάξεων, που λειτουργεί ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο αναδιάταξης στο χώρο των ΜΜΕ, σαν αποτύπωμα της εκδοτικής αλαζονείας και του νόμου του ισχυρού στην οικονομία της αγοράς- γνώμονας οι ψηφισμένοι νόμοι από πρώην και νυν μνημονιακές κυβερνήσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Καταχρηστικοί όροι οι οποίοι υπάρχουν σποραδικά σε διάφορες ατομικές συμβάσεις στον χώρο του Τύπου (και όχι μόνο) συγκεντρώθηκαν , ενοποιήθηκαν και αποτέλεσαν ένα corpus που σημείο προς σημείο κάνει έρμαιο στις διαθέσεις του εργοδότη τον εργαζόμενο-τον/την δημοσιογραφο, τον/την διοικητικό-ή υπάλληλο, τον/την τεχνικό.

Η πλειονότητα των εργαζομένων στις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις της Alter Ego απορρίπτει αυτή τη σύμβαση. Ακόμα κι αν, υπό τον εκβιασμό «ή υπογράφεις ή απολύεσαι», μπήκε η υπογραφή τους. Το σπουδαίο είναι ότι δεν την έχουν υπογράψει «μέσα τους». Εγώ απλώς δεν την υπέγραψα ούτε και στο χαρτί. Κι ύστερα ήρθε η απόλυση (13.11.2017 ).

Από διαφορετικούς δρόμους, όλοι μας συνεχίζουμε, να μην ξεχνάμε ότι η προσωπική και επαγγελματική ευθύνη μας για υπογραφή με ήθος, αξιοπρέπεια και επάρκεια δεν αποσβέννυται ακόμα και στην αρένα της οικονομίας της αγοράς. Θα τη συναντάνε στα κείμενά μας, στα βήματά μας στο δρόμο της διαδηλωσης , μαζί με εκείνα των άλλων εργαζομένων, στην προσπάθεια να ενώνεται πάντα το ατομικό με το συλλογικό.

Αν κάτι αξίζει να μείνει από μια απολύση,είναι 

-η διεκδίκηση αρχών και δίκαιων αιτημάτων αξιοπρεπούς εργασίας με δικαιώματα,

-ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και

–η ανάγκη για ένα δυνατό συνδικάτο Τύπου.
Λέξεις Κλειδία - Tags
Παναγιώτα Μπίτσικα "Το Βήμα"
2
Βαγγέλης Μαρινάκης
8
Σχετικά άρθρα

Αναίρεση κατά του βουλεύματος για Μαρινάκη

Αναίρεση επικαλούμενος νομικούς λόγους, άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους στημένους αγώνες στο χώρο του ποδοσφαίρου με βασικό κατηγορούμενο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ: Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να υπογράψουν τις απολύσεις τους και να εγκαταλείψουν το κτίριο

Εντολή εκκένωσης του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, δόθηκε σε όλους τους εργαζομένους του ΔΟΛ. Από τις 12 η ώρα, οι εργαζόμενοι έχουν κληθεί να υπογράψουν τις απολύσεις τους. Αναστέλλεται προσωρινά η κυκλοφορία των εφημερίδων "Τα Νέα" και "Το Βήμα της Κυριακής". 

Νέα απαλλακτική εισήγηση για Μαρινάκη - Δεν πάει σε δίκη

Απαλλακτική για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η εισήγηση (και) του αντεισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Τζιμπλάκη, όσον αφορά το σκάνδαλο των «στημένων» του 2011, έτσι όπως όλα δείχνουν δεν θα οδηγηθεί σε δίκη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×