op
×

Αυτό είναι το μικρότερο 'άνετο' σπίτι του Λονδίνου [ΦΩΤΟ]

Διαβάστηκε
Αυτό είναι το μικρότερο 'άνετο' σπίτι του Λονδίνου [ΦΩΤΟ]

Η δανέζικη εταιρεία σχεδιασμού Studiomama είναι γνωστή για το ταλέντο της δημιουργίας άνετου χώρου διαβίωσης σχεδόν από το τίποτα. Ωστόσο, οι σχεδιαστές Nina Tolstrup και Jack Mama δοκίμασαν πρόσφατα τις ικανότητές τους, και αγόρασαν ένα κενό κτίριο περίπου 42,7 τ.μ. στο Βόρειο Λονδίνο για να μετατρέψουν τον μικροσκοπικό αυτό χώρο στο "μικρότερο σπίτι του Λονδίνου".

Έχοντας στο μυαλό τους μικρούς εσωτερικούς χώρους τροχόσπιτων και σκαφών, οι σχεδιαστές επικεντρώθηκαν στη πολυ-χρήση του συμπαγούς χώρου, δημιουργώντας ευέλικτα έπιπλα.

"Ένας μικρός χώρος όπως αυτός πρέπει να σχεδιαστεί όπως κάποιος θα σχεδίαζε το εσωτερικό ενός τροχόσπιτου ή μιας βάρκας", δήλωσε η Nina Tolstrup. "Όλα πρέπει να σχεδιάζονται κατά παραγγελία, καθώς δεν υπάρχει χώρος για κανένα 'κλασικό' έπιπλο, και αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση", ανέφερε η ίδια.

Χρησιμοποιώντας το κόντρα πλακέ ως το κύριο υλικό, εφοδίασαν το σπίτι με ρυθμιζόμενα έπιπλα για να το χωρίσουν σε ξεχωριστές λειτουργίες. Το πτυσσόμενο κρεβάτι, το γραφείο και οι επεκτάσιμοι τραπεζικοί χώροι προσφέρουν χρησιμότητα χωρίς να καταλαμβάνουν μόνιμο χώρο. Οι καθρέφτες που είναι τοποθετημένοι σε κάθε πλευρά του χώρου δημιουργούσαν ένα αίσθημα πλάτους, ενώ δύο μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν μπόλικο φυσικό φως.

Για να δημιουργηθεί ένα ωραίο σαλόνι, στον κεντρικό τοίχο τοποθετήθηκε ένας πάγκος μεσαίου μεγέθους και ένα στήριγμα για τα πόδια, το οποίο καλύπτεται από συρόμενα πάνελ σε παστέλ χρώμα.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν κόντρα πλακέ για τα έπιπλα, καθώς και τις οροφές και το δάπεδο, λόγω της ευελιξίας του. "Η χρήση ενός κυρίαρχου υλικού έχει κάνει τον χώρο απρόσκοπτο - όπου το πάτωμα, οι τοίχοι και η οροφή συναντώνται ως ένα", ανέφεραν.

Η σχεδίαση του μικρού σπιτιού ήταν αρχικά για μια εγκατάσταση για το Φεστιβάλ Σχεδιασμού 2016 του Λονδίνου. Οι σχεδιαστές ήθελαν να δείξουν πόσο άνετη είναι η ζωή σε έναν τέτοιο συμπαγή-ενιαίο χώρο. «Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το έργο αυτό για να θέσουμε ένα ερώτημα σχετικά με τα πράγματα που πραγματικά χρειαζόμαστε για να ζήσουμε άνετα».

Με πληροφορίες από inhabitat.com


Λέξεις Κλειδία - Tags
κατοικια
18
μικρή κατοικία έπιπλα
3
Λονδίνο
85
Καινοτομία
284
Σχετικά άρθρα

«Αλφειός Ρόδι»: Η αυτοδιαχειριζόμενη ελληνική επιχείρηση που τράβηξε την προσοχή της Ευρώπης

Η «Αλφειός Ρόδι έχει έδρα στον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για μια επιχείρηση πολυμετοχική και αυτοδιαχειριζόμενη, η οποία απαρτίζεται συνολικά από 254 οικογένειες

Καινοτομία | Νέα μέθοδος καθαρισμού του νερού θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές

Με την νέα αυτή τεχνολογία ο καθαρισμός το νερού είναι πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός και πιο απλός για τα 2,1 δισεκ. ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. 

«Νοιάζομαι και Δρω» - Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη

Εθελοντισμός, αλληλεγγύη και διαμόρφωση ενεργών πολιτών. Αυτές τις τρεις αξίες προσπαθεί να καλλιεργήσει το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων: Το παράδειγμα του Χαλανδρίου που πρωτοπορεί!

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης οικιακών υπολειμμάτων τροφής, σε συμφωνία με το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων της πόλης

Κι όμως... Το λεωφορείο χωρίς οδηγό ήταν καινοτομία του Δήμου Τρικκαίων!

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος CityMobil2, που υλοποιήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια και για έξι μήνες στα Τρίκαλα. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×