op
×

Ιδρύεται Τριτοβάθμια Συνομοσπονδία Συλλόγων

Ιδρύεται Τριτοβάθμια Συνομοσπονδία Συλλόγων
«Οι ομοσπονδίες συλλόγων ως κοινωνικό κεφάλαιο για ανάπτυξη της κοινωνικής και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας» ήταν το θέμα της συνάντησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ) το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στο Πάρκο Τρίτση.

Οργανωτές ήσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, η Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής και η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης συμπράξεων κοινωνικής οικονομίας.

Στόχος της συνάντησης  ήταν να συζητηθούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρέχει η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στον κόσμο των συλλόγων.

Μετά το χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΟΠΚΣ κ. Μανώλη Πατεράκη, μίλησαν οι εξής:

• o κ. Βασίλης Τακτικός, Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας, με θέμα: «Ομοσπονδίες και συνέργιες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας»

• ο κ. Γιώργος Ο. Τσομπάνογλου, καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπ. Αιγαίου με θέμα: «Συμμαχίες γνώσης και  κοινοτικός συνδικαλισμός για την Αγροτο-Συνεταιριστική Ευρώπη: Το Ruraction»

• ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, με θέμα: «Γέφυρες συνεργασίας παραγωγών – καταναλωτών. Κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία»

• ο κ. Χρήστος Τσολάκος, κοινωνικός επιχειρηματίας με θέμα: «Συνέργιες των ΚΟΙΝΣΕΠ με καταναλωτικές και συλλογικές οργανώσεις»

• ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, ΕΔΡΑ με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα για τις Ευάλωτες Ομάδες και σύλλογοι»

• ο κ. Ευάγγελος Σπινθάκης, συντονιστής της ΠΕΣΚΟ με θέμα: «Οι κοινότητες ως επενδυτής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα»

Τα συμπεράσματα της συνάντησης ήταν:

1. Ιδρύεται τριτοβάθμια Συνομοσπονδία Συλλόγων με συμμετέχοντες τις διοργανώτριες ομοσπονδίες σε πρώτη φάση, με προοπτική να ενταχτούν και άλλες δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κόσμου των εθνικοτοπικών συλλόγων.

2. Οι ομοσπονδίες που συμμετείχαν εξέφρασαν την βούλησή τους να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων της χώρας, των συλλόγων τους για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σχετικά άρθρα

Να γιατί έχουν εξαφανιστεί οι πωλητές του περιοδικού δρόμου "Σχεδία"

Αναζητούσα (ματαίως) κάποιον πωλητή της Shedia αυτό το μήνα. Είχα αναρτήσει όπως πάντα την υπενθύμιση για το τεύχος του Φλεβάρη, αλλά το τεύχος δεν μπορούσα να το βρω.

Μικροχρηματοδότηση | AFI: Κεφάλαια ύψους 1.000.000 ευρώ διατέθηκαν σε 135 επιχειρήσεις στα τρία χρόνια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αποσκοπεί στην προαγωγή των μικροπιστώσεων στη χώρα μας, βοηθώντας ανθρώπους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό

Ξεκινά ο έκτος κύκλος του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης «egg»

Στρατηγική επιλογή και διαχρονική προτεραιότητα για την Eurobank αποτελεί η στήριξη των νέων επιχειρηματιών τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου

Συμβουλευτική για νέες συνεταιριστικές επιχειρήσεις: Οι 7 συνεταιριστικές αρχές

Οι συνεταιριστικές αρχές έχουν σφυρηλατηθεί στο καμίνι των πάνω από 150 ετών πρακτικής εμπειρίας, για το ποιο είναι το περιεχόμενο των θεμελιωδών αρχών, που απαιτούνται για την επιτυχή λειτουργία μιας βιώσιμης συνεταιριστικής επιχείρησης. 

"Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά"

Χαμόγελα και συνθήματα σήμερα έξω από το δικαστήριο, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν "Μπάτσοι δικαστές ακούστε το καλά, η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά". Οι εργαζόμενοι δίνουν νέο ραντεβού έξω από τα δικαστήρια την ερχόμενη Πέμπτη αφού κανένας πλειοδότης  δεν τόλμησε να πάει σήμερα στο δικαστήριο.  
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×