op
×

Συγκέντρωση ειδών για τους πληγέντες στη Δ. Αττική

Διαβάστηκε
Συγκέντρωση ειδών για τους πληγέντες στη Δ. Αττική

Η Εργατική λέσχη Ν. Ιωνίας-υδραγωγείο, απευθύνει κάλεσμα σε όλη την τοπική κοινωνία να συνδράμει υλικά και φυσικά τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δ. Αττική:

«Την τελευταία εβδομάδα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τεράστιας καταστροφής σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Στις περιοχές της Ν. Περάμου και Μάνδρας οι κάτοικοι δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες. 

Το τραγικό γεγονός της απώλειας 21 συνανθρώπων μας από μια δυνατή βροχή είναι αδιανόητο πόσο μάλλον εν έτη 2017. Από την άλλη δεκάδες είναι τα σπίτια τα οποία είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς είτε υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Τα μπαζωμένα ρέματα και τα φραγμένα αποχετευτικά δίκτυα αποτέλεσμα μιας άναρχης δόμησης, ο άθλιος σχεδιασμός των εμπορευματικών και ιδιωτικών μεγάλων δρόμων, τα αποψιλωμένα δάση, σε συνδυασμό με τις περικοπές στα κονδύλια για έργα υλικοτεχνικής υποδομής και σε προσωπικό, τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας, και τη χρόνια κυβερνητική και κρατική αδιαφορία για τη Δυτική αλλά και όλη την Αττική, φανερώνουν τις τεράστιες ελλείψεις σ την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης, προστασίας και ασφάλειας για το λαό.

Ακόμα όμως και τώρα κάτοικοι, εργαζόμενοι,  άνεργοι, νέοι από κοντινές και μακρινές περιοχές αποδείχθηκαν περισσότερο έτοιμοι από το ίδιο το κράτος  -το οποίο άφησε την αντιμετώπιση σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες-  με ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης του απλού κόσμου, του κόσμου που καταλαβαίνει τις δυσκολίες γιατί και ο ίδιος αγωνίζεται  να τα βγάλει πέρα, να εμφανίζεται στην περιοχή καθημερινά. 

Ως Εργατική λέσχη Ν Ιωνίας-υδραγωγείο, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλη την τοπική κοινωνία να συνδράμει υλικά και φυσικά τους πληγέντες. Συγκεντρώνουμε στον χώρο της λέσχης, Ελ. Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας είδη πρώτης ανάγκης. Η φυσική παρουσία στην πληγείσα περιοχή είναι επίσης επιβεβλημένη.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, θα ανακοινώσουμε μέρα επίσκεψης στην περιοχή, μαζί με λέσχες, σωματεία και συλλογικότητες.

Συγκεντρώνουμε:

καθημερινά 7μμ-9μμ και Σάββατο 10πμ-1μμ 

- Φτυάρια, γάντια, συρμάτινες σκούπες, σφουγγαρίστρες, κουβάδες, καθαριστικά

- Γαλότσες και αδιάβροχα

- Εμφιαλωμένο νερό, γάλα (εβαπορέ), ξηρά τροφή και τροφή για ζώα

- Μαξιλάρια, κουβέρτες, υπνόσακους.»

 


Σχετικά άρθρα

Κοινή Δράση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Εταιρείας Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε για τη συγκοινωνιακή ανάταξη της Δυτικής Αττικής

Η συνεργασία των δυο πλευρών θέτει σε τροχιά επανάχρησης και λειτουργίας τη  σιδηροδρομική γραμμή ΣΚΑ-Ελευσίνας.

Εργαζόμενοι Σ.Ε ΒΙΟΜΕ και ΣΚΟΤ – Προϊόντα αλληλεγγύης για τους πληγέντες της Μάνδρας

Την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη εργαζόμενοι της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ επισκέφτηκαν στη Μάνδρα τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του εργοστασίου της ΣΚΟΤ και τους παρέδωσαν προϊόντα αλληλεγγύης.

Επιλογή της κυβέρνησης και της περιφέρειας να παραμείνει η Δυτική Αττική σκουπιδότοτος

Η πραγματική βούληση της κυβέρνησης, όμως, εκφράστηκε πεντακάθαρα μια μέρα πριν. Όχι δια στόματος συμβούλων, αλλά με τη στάση του ίδιου του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Αττικής. Για όλα είχε να δώσει μια υπόσχεση, έστω. Για τα σκουπίδια, τίποτα. 

Κλιματικές αλλαγές ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;

Κύριοι, επιτέλους αποφασίστε: ή με τον αστυφύλαξ ή με τον χωροφύλαξ. Στη μεν πρώτη περίπτωση (όπου πληρώνουμε παλιές αμαρτίες), δεν έχετε παρά να υλοποιήσετε άμεσα τα απαραίτητα έργα και πολιτικές. Στη δε δεύτερη περίπτωση (αυτή της κλιματικής αλλαγής), δεν έχετε παρά να προχωρήσετε σε αναγκαίες εθνικές πολιτικές για τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Αποστολή σημαντικής βοήθειας στη Μάνδρα από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 παραλήφθηκαν από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης 10 παλέτες με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, απορρυπαντικά και είδη υγιεινής με προορισμό τον Δήμο Μάνδρας Αττικής.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×