op
×

Απεργία στην Amazon σε Ιταλία και Γερμανία τη ‘Μαύρη Παρασκευή’

Διαβάστηκε
Απεργία στην Amazon σε Ιταλία και Γερμανία τη ‘Μαύρη Παρασκευή’

Οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κέντρο διανομής της Amazon στην Ιταλία πραγματοποιούν την πρώτη τους απεργία σήμερα (Μαύρη) Παρασκευή, σύμφωνα με συνδικάτα, ενώ απεργίες πραγματοποιούνται και σε έξι αποθήκες στη Γερμανία, απειλώντας να διαταράξουν μια από τις πιο δραστήριες ημέρες για αγορές.

Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι Ιταλοί τα τελευταία χρόνια έχουν αγκαλιάσει την αμερικανική παράδοση της ‘Μαύρης Παρασκευής’, μιας ημέρας μεγάλων εκπτώσεων στο λιανεμπόριο, ακριβώς την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών που γιορτάζεται στη Βόρεια Αμερική.

Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της Amazon στην περιοχή της Πιατσέντζα στη βόρεια Ιταλία, συμφώνησαν να απεργήσουν μετά από αδυναμία διαπραγμάτευσης για τα μπόνους τους με την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης να μην κάνουν υπερωρίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, καλύπτοντας την περίοδο αιχμής για την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, που προσλαμβάνει προσωρινούς εργαζόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Amazon απασχολεί περίπου 1.600 άτομα σε μόνιμη βάση στην Piacenza, που ήταν οι πρώτες εγκαταστάσεις που έκτισε στην Ιταλία το 2010.

Στη Γερμανία, η συνδικαλιστική οργάνωση Verdi ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της Amazon θα απεργήσουν επίσης την Παρασκευή σε έξι κέντρα διανομής, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης διένεξης σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας.

«Ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο θέλει να επιτύχει πωλήσεις ρεκόρ αυτήν την ημέρα, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να παράγουν ρεκόρ όχι μόνο αυτήν τη μέρα, έτσι ώστε όλα να λειτουργούν όπως θέλει η Amazon», δήλωσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Verdi.

Η Amazon στην Ιταλία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι παρέμεινε επικεντρωμένη στην προσπάθειά της να εγγυηθεί τις προγραμματισμένες παραδόσεις για τους πελάτες της τη Μαύρη Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, η Amazon δήλωσε ότι οι μισθοί που καταβάλλονται στους εργαζόμενους της είναι μεταξύ των υψηλότερων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (κοινώς logistics), και ότι παρέχει επίσης κάποια οφέλη, όπως η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση ή χρήματα για πληρωμή προγραμμάτων κατάρτισης.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι υπό ταχύτατη ανάπτυξη στην Ιταλία, όπου οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% των συνολικών λιανικών πωλήσεων, δηλαδή το ήμισυ του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Με πληροφορίες από reuters.comΛέξεις Κλειδία - Tags
Μαύρη Παρασκευή Amazon
4
Ιταλία
104
εργαζόμενοι
78
Απεργία
114
Γερμανία
231
Σχετικά άρθρα

Τα μέλη αυτής της οικογένειας δεν νιώθουν καθόλου πόνο!

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους, τα μέλη της οικογένειας Μαρσίλι στην Ιταλία δεν αισθάνονται σχεδόν καθόλου πόνο, τουλάχιστον όχι με τον ίδιο τρόπο που τον νιώθει ο υπόλοιπος κόσμος και οι επιστήμονες μάλλον ανακάλυψαν την αιτία.

Σε 328.000 νοικοκυριά έκοψαν το ρεύμα οι εταιρείες ηλεκτροδότησης στη Γερμανία

Σε 328.000 νοικοκυριά στη Γερμανία οι εταιρίες ηλεκτροδότησης έκοψαν πέρυσι το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών, ενώ πάνω από 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά απειλήθηκαν με διακοπή.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×