op
×

Αυτό το χωριό προσφέρει 21.500 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί μόνιμα εκεί

Διαβάστηκε
Αυτό το χωριό προσφέρει 21.500 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί μόνιμα εκεί
Η αστικοποίηση απειλεί με ερήμωση ένα μικρό ελβετικό χωριό, αλλά οι τοπικές αρχές βρήκαν έναν νέο τρόπο για να προσελκύσουν νέους κατοίκους.

Το Albinen είναι ένα γραφικό χωριό κοντά στο Leukerbad στο Βαλαί, με πληθυσμό μόλις 240 κατοίκους. Το τοπικό σχολείο έχει κλείσει και πολλά από τα σπίτια του χωριού χρησιμοποιούνται ως εξοχικά, παραμένοντας κενά για μεγάλο μέρος του έτους.

Τώρα οι κάτοικοι πρόκειται να ψηφίσουν μια πρόταση που θα προσφέρει μετρητά σε οικογένειες, ώστε να εγκατασταθούν εκεί σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του χωριού. 

Οι ενήλικες μπορούν να λάβουν έως και 25.000 φράγκα (21.500 ευρώ), ενώ τα παιδιά θα λάβουν 10.000 φράγκα (8.500 ευρώ), συνολικά 60.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να λάβουν οι νέοι κάτοικοι τα χρηματικά ποσά. Οι υποψήφιοι κάτοικοι πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να είναι έτοιμοι να παραμείνουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Το ακίνητο που αγοράζουν ή κατασκευάζουν πρέπει επίσης να αξίζει τουλάχιστον 200.000 φράγκα (171.500 ευρώ) και πρέπει να είναι η κύρια κατοικία τους.

Οι αρχές του χωριού που εμπνεύστηκαν το σχέδιο είναι πεπεισμένες ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι προσιτή και ότι αντιπροσωπεύει μια πραγματική επένδυση για το μέλλον του Albinen, παρά την αρχική δαπάνη.

Οι θέσεις εργασίας στο χωριό είναι λιγοστές, αλλά οι πόλεις Visp και Sion βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, ενώ η Βέρνη απέχει περίπου δύο ώρες με το τρένο ή το αυτοκίνητο και η Γενεύη σχεδόν τρεις ώρες.

Στα βήματα του Albinen κινείται και το μικροσκοπικό χωριό Corippo, με πληθυσμό μόλις 13 κατοίκους, που πρόκειται να μετατραπεί σε γιγάντιο ξενοδοχείο για να μην ερημώσει.

με πληροφορίες από euronews.com

Σχετικά άρθρα

Ξαναστήνεται ερειπωμένο χωριό στον Άι Στράτη, πενήντα χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1968

Τη νύχτα της 19ης προς 20η Φεβρουαρίου του 1968, ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το βόρειο Αιγαίο και κυρίως το νησί του Αγίου Ευστράτιου.

Kakeibo: Το απλό ιαπωνικό τρικ για να μειώσετε τα έξοδα έως 35%

Οι περισσότεροι κάνουμε περικοπές και φροντίζουμε να αγοράζουμε τα απολύτως απαραίτητα. Ωστόσο, ποτέ δεν βλάπτει να γνωρίζουμε μεθόδους που βοηθούν στην μικρή εξοικονόμηση χρημάτων.

Κάτοικοι Εξαρχείων: Όχι άλλα χημικά πάνω στα Εξάρχεια - Μας ψεκάζουν σαν τις κατσαρίδες

Εφιαλτικές νύχτες περνάμε σχεδόν κάθε εβδομάδα μέσα στα σπίτια μας στη γειτονιά των Εξαρχείων, αφού με κάθε ευκαιρία τα ΜΑΤ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιλέγουν να μας ψεκάζουν σαν τις κατσαρίδες.

Αυτό το γραφικό χωριουδάκι μετατρέπεται σε ξενοδοχείο για να μην ερημώσει [ΦΩΤΟ]

Είναι το μικρότερο ορεινό χωριό της Ελβετίας στο οποίο έχουν απομείνει μόλις 13 κάτοικοι.  Πρόκειται για το χωριό Corippo, που βρίσκεται στο ιταλόφωνο καντόνι του Ticino και πριν από χρόνια έσφυζε από ζωή.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×