op
×

ΠΦΠΟ: "Συγχαρητήρια κ. Τσιρώνη, κατορθώσατε το ακατόρθωτο"

Διαβάστηκε
ΠΦΠΟ:  Συγχαρητήρια κ. Τσιρώνη,  κατορθώσατε το ακατόρθωτο
Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τα κόμματα των Οικολόγων Πράσινων, τα κόμματα της Βουλής η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, καταγγέλει, ευθανασίες, κατάργηση ποινών και άμβλυνση της έννοιας της παθητικής κακοποίησης των ζώων. Αυτό πρότεινε στη Βουλή ο εκλεκτός εταίρος του κ. Τσιρώνη στην επιτροπή τροποποίησης του 4039/12.

"Από τα πρακτικά της Βουλής ας διαβάσουμε τι πρότεινε ο κτηνίατρος κ. Κανούρης, ο οποίος ως κεντρικός συνομιλητής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, «επεξεργάζεται» τον νόμο για την προστασία(!) των ζώων:

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «Το θέμα τα ευθανασίας δεν μπορεί να αποφασίσει η πενταμελής Επιτροπή, αν πρέπει ένα ζώο να θανατωθεί ή όχι. Πρέπει αυτό το πράγμα να το αποφασίζουν οι κτηνίατροι και πρέπει, λοιπόν, το θέμα κατευθείαν να πηγαίνει στην τριμελή επιστημονική επιτροπή, αν σε ένα άρρωστο ζώο πρέπει να του χαρίζεται η ευθανασία, διότι στην ουσία αυτό το πράγμα γίνεται με την ευθανασία και όχι η θανάτωση του.»

Δώρο στα ζώα χαρακτηρίζεται απο τον κύριο αυτό, η θανάτωσή τους και μάλιστα με τα φιλοζωικά σωματεία απόντα.

Δεν μας κάνουν εντύπωση πια οι φήμες που κυκλοφορούν, οτι η Εταιρία που εργάζεται, Η Ελληνική Φιλοζωική(!) Εταιρία, έχει ευθανατώσει χιλιάδες ζώα απο το 2004.

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «Επίσης, κατάργηση των ποινών, οι οποίες οδηγούν σε παρανομίες μεγαλύτερες, βέβαια κάποιοι δεν θα καταλάβουν τι λέω αυτή τη στιγμή, αλλά ένα ποιμενικό ζώο, ένας σκύλος ποιμενικός, ο οποίος δεν έχει microchip, ο ιδιοκτήτης του δεν έχει δικαίωμα να σφάξει σε νόμιμο σφαγείο τα ζώα. Άρα, τι πράγμα θα κάνει; Ή θα βάλει παράνομο microchip και θα πάει να σφάξει παράνομα τα ζώα. Διοικητικές κυρώσεις, σαφώς και πρέπει να υπάρχουν στον καθένα.»

Αυτός ο άνθρωπος, ως εκπρόσωπος του φιλοζωικού οργανισμού με την επωνυμία Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος μαζί με άλλα εκλεκτά μέλη, τροποποιεί τον νόμο για την προστασία των ζώων, σε νόμο για την μη προστασία τους.

Προτείνει κατάργηση των ποινών γι αυτούς που κακοποιούν ζώα.

ΚΑΝΟΥΡΗΣ: «παθητική κακοποίηση. Ο εμβολιασμός είναι σοβαρή ιατρική πράξη απολύτως εξατομικευμένη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί παθητική κακοποίηση και κάποιος να τιμωρείται. Δεν μπορεί ούτε ο φιλόζωος, ούτε ο Αστυνομικός, ο οποίος καλείται να δει ένα βιβλιάριο και να καταγγείλει. Εμβολιασμός, χειρουργικές θεραπευτικές πράξεις κλπ., δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως κακοποίηση που εξαιρεί ο συγκεκριμένος, ήδη υπάρχων νόμος κάποια πράγματα.»

Δηλαδή σε πιο απλά ελληνικά, να επιτραπεί η κοπή αυτιών και ουρών, πάγια αίτημα των κυνηγών και του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας.

Όπως επίσης η έλλειψη εμβολιασμού των ζώων και ο θάνατός τους απο ασθένειες να μην αποτελεί στοιχείο παθητικής κακοποίησης του ζώου .

Συγχαρητήρια κ. Τσιρώνη, κατορθώσατε το ακατόρθωτο.

Να φτιάχνεται ο νόμος για τα ζώα χωρίς τους φιλοζωικούς φορείς αλλά με φορείς ξένους προς την φιλοζωία.

Καλύτερα θα είναι να τον ονομάσετε:

Νόμο για την μη προστασία και για την εκμετάλλευση των ζώων από τα κυκλώματα, που λυμαίνονται τα ζώα. Θα ανταποκρίνεται τουλάχιστον στην πραγματικότητα."


Σχετικά άρθρα

Στο νοσοκομείο ο Χριστόδουλος Ξηρός μετά από 25 μέρες απεργία πείνας

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός από τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται, μετά από 25 μέρες απεργία πείνας καταγγέλοντας το καθεστώς απομόνωσης που βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια.

Ανοιχτή επιστολή ΠΦΠΟ: Συνεχίζονται οι απαράδεκτες πρακτικές και απόψεις του κ. Τσιρώνη

"Θλιβόμαστε για τον εκπεσμό αυτό του Υπουργού, που συμπαρασύρει φυσικά και την Κυβέρνηση αλλά και το κόμμα του" αναφέρει σε ανοικτή επιστολή της η ΠΦΠΟ για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνη.

Π.Φ.Π.Ο: Οι πρώτες συλλήψεις για την πιο βάρβαρη μορφή κακοποίησης ζώων

Χιλιάδες ζώα, ιπποειδή και ζώα εκτροφής ζουν μαρτυρική ζωή με «παστουρωμένα πόδια», πολλές φορές και με δεμένο το κεφάλι, ανήμπορα να κινηθούν ελεύθερα, να αναπαυτούν, να σηκώσουν το βλέμμα τους προς τον ουρανό.

ΠΑΚΟΕ: Το 64% των τροφίμων που κυκλοφορεί στην αγορά είναι νοθευμένο και ακατάλληλο

Σοκάρει η λίστα του ΠΑΚΟΕ με τα ακατάλληλα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά. Σε ελαιόλαδο και αναψυκτικά διαπιστώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστό νοθείας ενώ σε δείγματα εμφιαλωμένων νερών είχαν αναπτυχθεί μικρόβια και βακτήρια.  

ΠΦΠΟ: Κυνοκομείο Σπάρτης: Εκατοντάδες ζώα στο έλεος μιας ανάλγητης δημοτικής αρχής

"Κυνοκομείο Σπάρτης, το σκληρό και αποκρουστικό πρόσωπο μιας ευρωπαϊκής, στα λόγια, χώρας, για τα ζώα". Απίστευτες καταγγελίες για το κυνοκομείο Σπάρτης από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×