op
×
Χριστουγεννιάτικο πολυεργαστήριο κατασκευής DIY στολιδιών και δώρων
Χριστουγεννιάτικο πολυεργαστήριο κατασκευής DIY στολιδιών και δώρων
03/12/17 11:30
Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα
Πελοποννήσου » Μεσσηνίας » Καλαμάτας
άλλα:
Ευπρόσδεκτα είναι πάντα παλιά στολίδια που θέλετε να μεταποιήσετε, καθώς και ενδιαφέροντα σε σχήμα ή χρώμα άχρηστα, ανακυκλώσιμα υλικά.

Χριστουγεννιάτικο πολυεργαστήριο κατασκευής DIY στολιδιών και δώρων

Ανακοίνωση από το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας ΦΟΙΦΑ, Ηρώων Πολυτεχνείου, Καλαμάτα:


"Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος σας καλούμε στο χριστουγεννιάτικο πολυεργαστήριο κατασκευής DIY στολιδιών και δώρων για τους αγαπημένους μας, πάντα με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, τις προσεχείς Κυριακές του Δεκέμβρη και συγκεκριμένα στις 3.12, 10.12, 17.12 , 11.30 -16.00.

Re:Think κατασκευές που αναπτύσουν την δημιουργικότητα, την καλαισθησία και προτρἐπουν αλλά και μαθαίνουν στους μικρούς μας φίλους (αλλά και μεγάλους) την σημασία του να δημιουργείς έργα διασκοσμητικά/χρηστικά με αξία, από υλικά φαινομενικά άχρηστα για άλλους!

Το αγρόκτημά μας αποτελεί ένα τεράστιο καμβά χρωμάτων και υλικών, με τα οποία θα εμπνευστούμε.

Μετά η συνταγή είναι απλή.

Φαντασία, Αγάπη, Μεράκι και Συνεργασία και έτσι θα έχουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που μας αξίζει! Σκόπιμο για εμάς είναι οι γονείς να συνεργάζονται και να συνδημιουργούν με τα παιδιά.

Εννοείται ακολουθεί ελεύθερο παιχνίδι και picnic στο κτήμα!

Ευπρόσδεκτα είναι πάντα παλιά στολίδια που θέλετε να μεταποιήσετε, καθώς και ενδιαφέροντα σε σχήμα ή χρώμα άχρηστα, ανακυκλώσιμα υλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, προσφορές και κρατήσεις

δείτε : εδώ ή τηλ. στο 2721022505

Εννοείται για μικρούς και μεγαλους Re:Thinkers!

Το ReThink Christmas Lab 2017 υποστηρίζει  το εκπαιδευτικό εργο του Αγροκτήματος “ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας” απευθυνόμενο σε σχολεια και συλλογικούς φορείς.

Ταυτόχρονα η συμμετοχή σας βοηθά στην ανάπτυξη της Τραπεζας Παραδοσιακών Ανοιχτὠν Σπόρων του Αγροκτήματος, η οποία και έχει συντηρήσει πάνω από 300 ποικιλίες παραδοσιακών σπόρων, ενώ προμηθεύει δωρεάν συνεχώς εκατοντάδες ενδιαφερομἐνους αλλά και σχολικές ομάδες, συμβάλλοντας έτσι καταλυτικά στην αναγέννηση σχολικών κήπων με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, μια ολιστική μορφή καλλιέργειας αλλά και εκπαίδευσης.

 
Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα web:
Ηρώων Πολυτεχνείου, Καλαμάτα 241 00, Ελλάδα
Πελοποννήσου, Μεσσηνίας, Καλαμάτας
τηλ.2721022505, 6972755079 , info@agroktimafifa.gr

Το "Αγρόκτημα Φυσικής & Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα" αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Καλαμάτα. Το "Αγρόκτημα Φυσικής & Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα" είναι μία περιβαλλοντική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει ως σκοπό την προώθηση και την ενίσχυση της "αγροκουλτούρας". 

Ως αγροκουλτούρα ορίζουμε την πολιτισμική δράση, που δημιουργείται μέσα από την πρωτογενή αγροτική παραγωγή και μεταποίηση προϊόντων, βασισμένη στην παραδοσιακή και φυσική καλλιέργεια. Το παραπάνω πολιτισμικό στοιχείο αποτελούσε και το βασικό χαρακτηριστικό των παραδοσιακών αγροτικών κοινωνιών και της ̈αγροκουλτούρας ̈, που αυτές ανέπτυξαν.

Με γνώση και σεβασμό του παρελθόντος προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον ̈πολιτισμό της καλλιέργειας ̈.

Η έδρα μας είναι ένα περιαστικό αγρόκτημα, μέρος της έκτασης του πρώην Γεωργικού Σταθμού, το οποίο και επιβίωνει, σε πείσμα των καιρών, ενα μικρό οικοσύστημα με πορτοκαλιές, μανταρινίες, ελιές, λεμονιές, πέυκα, καζουαρίνες, σεγκόιες, ακακίες, λεύκες, πλατάνους, με λαχανόκηπο από παραδοσιακές ποικλίες, με βοτανόκηπους με θεραπευτικά βότανα και άνθη, και μια θεματική γωνιά φυσικής κομποστοποίησης. Για εμάς, η καλλιέργεια στο αγρόκτημα είναι μια διαρκής διαδικασία πειραματισμού με βάση τις αρχές της φυσικής και της παραδοσιακής καλλιέργειας. Επιμένουμε σε παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας, πλήρως εναρμονισμένους με τις ανάγκες της γης σε κάθε περιοχή και τις απαραίτητες διαδικασίες προστασίας της τοπικής μας βιοποικιλότητας.


Στο αγρόκτημα λειτουργεί τράπεζα σπόρων από παραδοσιακές ποικιλλίες της περιοχής, καθώς και το δίκτυο Σποροφυλάκων. Όσοι ενδιαφερόνται και επιθυμούν να γίνουν και αυτοί "σποροφύλακες" της βιοποικιλότητάς μας, μπορούν να επισκεφτούν το αγρόκτημά μας και να προμηθευτούν μικρή ποικιλία σπόρων της περιοχής, να τους καλλιεργήσουν με αγάπη και να επιστρέψουν λίγο σπόρο πίσω.

Η καθημερινή σχέση με τον αγρό και την ύπαιθρο μας ηρεμεί και μας δημιουργεί την ανάγκη να παρατηρήσουμε τις φυσικές διαδικασίες και να διδαχτούμε μέσα από αυτές. Για αυτό έχουμε επιλέξει κομμάτι της καθημερινότητάς μας στο αγρόκτημα, να είναι αφιερωμένο σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, πάνω στους παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας, στη χρήση των θεραπευτικών βοτάνων, στην κομποστοποίηση αλλά και σε ευρύτερες τεχνικές αυτοδιαχείρισης τόσο της τροφής μας και των υπολλειμάτων μας, όσο και της υγείας μας.

Τέλος, στο αγρόκτημά μας μπορείτε να προμηθευτείτε εποχικά βιολογικά προϊόντα, παραδοσιακής και φυσικής καλλιέργειας, αλλά και να οργανώσετε τη δική σας εκδήλωση μέσα σε ένα περιβάλλον φυσικό και αυθεντικό, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του ̈πολιτισμού της καλλιέργειας ̈.

Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοιφα

Ηρώων Πολυτεχνείου,

Νέα Είσοδος, Καλαμάτα

τ.κ 24100


Σχετικά άρθρα

Εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη - Μαθαίνουμε πως θα γίνουμε αυτάρκεις

Το εργαστήριο φυσικής καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και θα είναι ολοήμερο. Σημαντικό είναι να έρθουμε εγκαίρως, για να έχουμε αρκετό χρόνο.

Δημιουργία ανθρώπινων ωαρίων στο εργαστήριο: Ποια είναι η σημασία της

Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες η είδηση ότι βρετανοί επιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν στο εργαστήριο πλήρως ανεπτυγμένα ανθρώπινα ωάρια, ξεκινώντας από το πλέον ανώριμο στάδιό τους.

«Αποκριάτικο παραμύθι»: Αφήγηση παραμυθιού και εικαστικό εργαστήρι με δωρεάν συμμετοχή

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει αφήγηση παραμυθιού και εικαστικό εργαστήρι, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×