op
×

Ανοιχτή Συζήτηση Generation400: «Να σταματήσουμε να επιβιώνουμε, να ξεκινήσουμε να ζούμε!»

Διαβάστηκε
Ανοιχτή Συζήτηση Generation400: «Να σταματήσουμε να επιβιώνουμε, να ξεκινήσουμε να ζούμε!»

Ανοιχτή Συζήτηση Generation400: «Να σταματήσουμε να επιβιώνουμε, να ξεκινήσουμε να ζούμε!»

Σάββατο 2/12, 19.00, Στέκι "Π" στα Πατήσια


Το να είσαι 20 ή 25 ή 30 χρονών στην Ελλάδα του 2017 και να προσπαθείς να βρεις την θέση σου μέσα στην αγορά εργασίας, να πατήσεις στα πόδια σου, να ανεξαρτητοποιηθείς από τους δικούς σου και τα συναφή είναι μια υπόθεση που αν φάνταζε δύσκολη στην αρχή, σύντομα αποδείχθηκε ακατόρθωτη για πολλούς και πολλές.

Αντιλαμβανόμαστε αφενός ότι το να κοιτάξει ο καθένας την πάρτη του δεν είναι λύση και αφετέρου ότι μάλλον όλοι/ες μαζί πρέπει να στραφούμε ενάντια σε αυτούς που φέρουν την πραγματική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

Τις κυβερνήσεις που ψήφισαν το ένα παλιόχαρτο μετά το άλλο ξεφτιλίζοντας πλήρως όρους ζωής και εργασίας. Που μας έκαναν να ψάχνουμε στα λεξικά για το τι σημαίνει συλλογική σύμβαση εργασίας, επιδόματα, άδειες. Που μας είπαν να πάμε για δουλειά με 300 και 400 ευρώ.

Από κοντά τους να δούμε και την εργοδοσία, η οποία τρίβει τα χέρια της πλουτίζοντας από αυτήν την κατάσταση, ξεθαρρεύει όλο και περισσότερο, παρανομεί, ποδοπατά την αξιοπρέπεια μας μέσα στους χώρους δουλειάς, εγκληματεί καθημερινά.

Η ανεργία, η ευέλικτη εργασία, η επισφάλεια στους χώρους δουλειάς μαζί με τις κυβερνήσεις, την εργοδοσία και όσους ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση είναι ο εχθρός μας. Δεν πειθόμαστε από αυτούς που μας λένε ότι όλα τα παραπάνω είναι μονόδρομος, ότι δεν μπορούμε να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, ότι είναι δικό μας φταίξιμο που φτάσαμε ως εδώ, ότι πρέπει να συνηθίσουμε αυτή τη ζωή.  

Ως Generation400 είμαστε μια κίνηση εργαζομένων και ανέργων που επιδιώκει να μιλήσει για όλα αυτά. Να καταστήσει ορατή αυτήν την κατάσταση. Να ξεκαθαρίσει ότι ούτε θα την παλέψουμε (έτσι) αλλά ούτε και θα χωνέψουμε αυτή την σάπια καθημερινότητα της μνημονιακής καφρίλας.

Το Σάββατο 2/12 στις 19.00 στο στέκι «Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού» διοργανώνουμε την πρώτη μας ανοιχτή συζήτηση. Εκεί δεν θέλουμε να διατυπώσουμε μεγάλες αλήθειες. Θέλουμε να πούμε τα πράγματα όπως είναι, όπως τα βλέπουμε και τα νιώθουμε. Να γνωριστούμε. Να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι/ες μαζί.

Σκοπός μας είναι να μιλήσει κόσμος από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους μεταφέροντας εμπειρία και προβληματισμούς.

Μετά τη λήξη της συζήτησης θα ακολουθήσει party για την οικονομική ενίσχυση της κίνησής και του στεκιού.Λέξεις Κλειδία - Tags
ανοιχτή συζήτηση Generation400 ευέλικτη εργασία ανεργία
111
Σχετικά άρθρα

Deutsche Welle: Aπλήρωτοι και part time δουλεύουν οι μισοί Έλληνες

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά ποσοστιαίες μονάδες από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά σχεδόν 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι εκ περιτροπής θέσεις εργασίας ή ημιαπασχόλησης, γράφει η η Deutsche Welle.

Καταρρίπτεται ο μύθος της χαμηλής ανεργίας στη Γερμανία

Οι επίσημες στατιστικές στη Γερμανία παρουσιάζουν την ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992. Ωστόσο, οι αριθμοί είναι παραπλανητικοί, σύμφωνα με τον οικονομολόγο με εξειδίκευση σε εργασιακά θέματα Heinz-Josef Bontrup. 

100.000 "αόρατοι άνεργοι" μέσα σε ένα μήνα

Τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μειώθηκαν, ταυτόχρονα, και οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ. Μελέτη του ΟΚΕΔ εντοπίζει το «παράδοξο» και αναλύει έξι λόγους που οι άνεργοι μένουν ακάλυπτοι όσοι απολύονται.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×