op
×
Χριστουγεννιάτικο Bazaar της εθελοντικής οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής»
Χριστουγεννιάτικο Bazaar της εθελοντικής οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής»
16/12/17 10:00
Δρόμοι Ζωής
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Αθηναίων
άλλα: Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017, στο Γκάζι, πραγματοποιείται για δέκατη έκτη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της εθελοντικής οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής»

Χριστουγεννιάτικο Bazaar της εθελοντικής οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής»

Δρόμοι Ζωής - 16 χρόνια Χριστούγεννα στο Γκάζι

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017, στο Γκάζι, πραγματοποιείται για δέκατη έκτη χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της εθελοντικής οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής».Το 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ορφέως 58,  118  54, Σταθμός Μετρό «Κεραμεικός», έξοδος Κων/πόλεως) φιλοξενεί για ακόμη μια φορά την εκδήλωση.

Το Bazaar, θεσμός πλέον για τους εθελοντές και τους φίλους μας, αποτελεί τη μοναδική χρηματοδοτική πηγή της Οργάνωσης και εξασφαλίζει την ετήσια λειτουργία του Κέντρου Επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής (Γαργηττίων 12, Γκάζι) που ασχολείται εδώ και 21 χρόνια με τη στήριξη ων παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν συνθήκες αποκλεισμού και ανέχειας στον Κεραμεικό, το Γκάζι, το Βοτανικό, το Μεταξουργείο. Ένα Bazaar «Γιορτή» για τους εθελοντές, τα παιδιά του Κέντρου και τους επισκέπτες, δίνει την ευκαιρία για χριστουγεννιάτικες αγορές, καλαίσθητες και ποιοτικές, με έμφαση στον γαστρονομικό του χαρακτήρα. Οι εθελοντές εργάζονται όλο το χρόνο για τα κοσμήματα, τα πλεκτά, τα αξεσουάρ, τα γλυκίσματα, τα λικέρ και όλες τις ξεχωριστές σπιτικές παρασκευές που προσφέρονται σε συσκευασία δώρου για τα Χριστούγεννα. Το μπαρ του μπαζάρ αποτελεί σημείο συνάντησης των επισκεπτών που ανανεώνουν ετησίως το ραντεβού τους για να γιορτάσουν με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, εδέσματα ελληνικής, ανατολίτικης, ιταλικής, μεξικάνικης κι εν γένει έθνικ κουζίνας, καφέ, τσάι, ζεστό κρασί, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Προσεγμένα αντικείμενα από «δεύτερο χέρι» διατίθενται  σε πολύ προσιτές τιμές. Το «Μικρό βιβλιοπωλείο» μας, ευκαιρία για βιβλιόφιλους να ανακαλύψουν πολύτιμους θησαυρούς από μεταχειρισμένα βιβλία κάθε γούστου.

Στο πλαίσιο του Bazaar, και τις δυο ημέρες διοργανώνονται για τους μικρούς επισκέπτες μας, στον πρώτο όροφο του Σχολείου, πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, δωρεάν.  

Το «Εργαστήρι των Ξωτικών» με εργαστήρια και δημιουργική απασχόληση, Παράσταση Καραγκιόζη το Σάββατο 6.00-7.00μ.μ., Θεατρική παράσταση από τα παιδιά των Δρόμων Ζωής την Κυριακή 1.00-2.00μ.μ. 


Bazaar info:

Ωράριο: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου: 10:00-22:00,

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου: 10:00-20:00

Για περισσότερες πληροφορίες για την εθελοντική δράση των Δρόμων Ζωής:
Για περισσότερες πληροφορίες για το bazaar και τις παράλληλες εκδηλώσεις: 

www.bazaar-dromoizois.gr/παράλληλες-εκδηλώσεις


Δρόμοι Ζωής web:
Γαργηττίων 12, Αθήνα 11854, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθηναίων
Τηλ.: 2103474218 Κιν.: 6977093072 Εmail: office@dromoi-zois.gr Facebook: www.facebook.com/dromoizois
"Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Παιδιά και έφηβοι, κυρίως Μουσουλμάνοι της Θράκης, μετανάστες και κάτοικοι της γύρω περιοχής, έρχονται στο Κέντρο Επικοινωνίας όπου τους παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, θεατρικές, μουσικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Στους Δρόμους Ζωής εκτός από τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για το σχολείο, θεωρούμε πολύ σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να έχουν και άλλες εμπειρίες. Έτσι πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες μέσα στο χώρο μας όπως σύγχρονος χορός, μουσική, θέατρο, μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, μαγειρική, περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Παράλληλα, οργανώνουμε συχνά ψυχαγωγικές εξορμήσεις προς τα έξω, με στόχο τον εμπλουτισμό των ερεθισμάτων τους, την ευαισθητοποίηση σε διάφορα κοινωνικά θέματα και γενικά το «άνοιγμα» προς την κοινωνία. Έτσι βρίσκουν τα παιδιά την ευκαιρία να αλλάξουν παραστάσεις από την καθημερινή ζωή στην γειτονιά, να εκτεθούν σε άλλες καταστάσεις, να γεμίσουν με νέες εικόνες, συναισθήματα, σκέψεις.

Το Όραμά μας ξεκίνησε το 1996 όταν πρωτοπερπατήσαμε τους δρόμους του Γκαζιού και κάναμε τα πρώτα μας μαθήματα σε παιδάκια αναλφάβητων γονέων. Το 2000 ιδρύθηκαν οι Δρόμοι Ζωής (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) και εγκαταστάθηκε το "Κέντρο Επικοινωνίας" που λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά ως νέος εθελοντής του Κέντρου Επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία στο volunteers@dromoi-zois.gr αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας καθώς και τον τομέα στον οποίο θα θέλατε να προσφέρετε.

Οι Δρόμοι Ζωής δημιούργησαν τη δράση "Φροντίδα" στηρίζοντας με τρόφιμα πολλές οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Τα τρόφιμα συλλέγονται από δωρεές, αποθηκεύονται προσωρινά στο κέντρο επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής και διανέμονται ανά 2 εβδομάδες στις οικογένειες.

Οι οικογένειες ελέγχονται συνεχώς για την κατάστασή τους και τους προσφέρονται συμβουλές κι ευκαιρίες για την έξοδο από την κρίση τους.

Γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή 36 οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, άλλη περισσότερο και άλλη λιγότερο συχνά. Με γνώμονα τόσο την καλύτερη διαχείριση των τροφίμων όσο και την ανεύρεση της ιδανικότερης μεθόδου συμπαράστασης προς τις οικογένειες, τη δράση "Φροντίδα" ξεκίνησε αυτή τη στιγμή πιλοτικά με τις οικογένειες των οποίων οι συνθήκες είναι και οι δυσκολότερες. Επιθυμία μας είναι, σταδιακά και προσεκτικά, να επεκταθούμε και σε περισσότερες οικογένειες.

Οι πόροι που διαχειριζόμαστε είναι είτε τρόφιμα που προσφέρονται από φίλους, υποστηρικτές και τους ίδιους τους εθελοντές των Δρόμων Ζωής είτε χρήματα που προσφέρονται ειδικά για το σκοπό αυτό από υποστηρικτές μας (όπως για παράδειγμα τα έσοδα από το αποκριάτικο πάρτυ μας).

Με τα χρήματα αυτά αγοράζονται φρέσκα τρόφιμα που είναι δυσκολότερο να αποθηκευτούν. Τους πόρους του προγράμματος διαχειρίζεται η Ομάδα της "Φροντίδας", μια ομάδα εθελοντών που δημιουργήθηκε ειδικά γι αυτό το σκοπό από έμπειρα στελέχη των Δρόμων Ζωής και η οποία αναφέρεται στην Ομάδα Λειτουργικής Υποστήριξης των Δρόμων.

Στόχος της Φροντίδας είναι να κατορθώσει να παρέχει στήριξη όχι μόνο με τη μορφή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και με την βοήθεια σε ζητήματα υγείας, επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και ακόμα απλής κοινωνικής επαφής με τα παιδιά και τους γονείς τους.

Σ' αυτή τη φάση, συγκεντρώνουμε τρόφιμα από προσφορές, που αναδιανέμουμε στις οικογένειες με τη μορφή ενός "πακέτου" από το οποίο μπορεί να προκύψει ικανός αριθμός γευμάτων για όλη την οικογένεια, με την απαιτούμενη διατροφικά ποικιλία .
Ζητούμε την άδειά σας για να μπορούμε να σας ενημερώνουμε ανά ορισμένα διαστήματα για τις τρέχουσες ανάγκες σε τρόφιμα. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον θέλετε να μας συμπαρασταθείτε σ' αυτήν την προσπάθεια, η μεγαλύτερη και πάγια ανάγκη είναι πάντα το εβαπορέ γάλα και το ελαιόλαδο.
Εντούτοις, η ομάδα υποστήριξης οικογενειών, θα προσπαθήσει να ενημερώνει τακτικά τους υποστηρικτές για τις διαφορετικές ελλείψεις του μικρού μας "μπακάλικου", ώστε να επιτυγχάνεται μια ισορροπία στα είδη που προσφέρουμε.

Την πληροφόρηση αυτή θα μπορείτε να παίρνετε είτε με μέηλ (εκτός αν απαντήσετε ότι δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε σχετική ενημέρωση) είτε μέσωτων σελίδων αυτών του δικτυακού μας τόπου, όπου τακτικά θα αναρτώνται σχετικές πληροφορίες.

Στην παρούσα φάση, οι Δρόμοι Ζωής δεν έχουν την υποδομή για να διαχειριστούν την διανομή ενδυμάτων και υποδημάτων. Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η συμμετοχή σας σ' αυτό το εγχείρημα δεν προϋποθέτει την προσφορά κάποιου ορισμένου ύψους τροφίμων.

Και η μικρότερη συνεισφορά μπορεί, ιδιαίτερα αν χαρακτηρίζεται από μια περιοδικότητα, να αποδειχθεί μέγιστης σημασίας για μια οικογένεια. Ακόμα κι ένα κουτί γάλα κάθε δεκαπέντε μέρες είναι σημαντικό!"

Οι Δρόμοι Ζωής είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική για την συμπαράσταση παιδιών και οικογενειών.
Λέξεις Κλειδία - Tags
Δρόμοι Ζωής
5
Χριστούγεννα
181
bazaar
86
Σχετικά άρθρα

"Τα λουστρινάκια του Μούγερ" | Tης 'Ελενας Ακρίτα

Τα Χριστούγεννα των παιδικών μου χρόνων ήταν στ’ αλήθεια πιο όμορφα - ή η μνήμη τα έχει μακιγιάρει; Οι χαμένες μου Ατλαντίδες γιατί εμμένουν κι επιμένουν; Γιατί εξακολουθούν να μου παίζουν κρυφτό; Ακόμα και σήμερα. Ακόμα και τώρα. Σε μια χώρα που πέρασε ανεπιστρεπτί απ’ την φάτνη των αλόγων, στην φάτνη των παραλόγων.

10+1 γιορτινά τρόφιμα που κάνουν πολύ καλό στα μάτια μας

Μελέτες έχουν δείξει ότι συστατικά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η λουτεΐνη, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες C και Ε  μπορεί να συμβάλλουν στην προστασία από προβλήματα όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης.

Αύριο η δεύτερη κλήρωση της φορολοταρίας

Αύριο Παρασκευή θα γίνει η δεύτερη κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές των φορολογουμένων με πλαστικό χρήμα. Την κλήρωση θα την πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×