op
×

«Εργαστήρι Συμμετοχικού Σχεδιασμού με βάση τα Κοινά»

«Εργαστήρι  Συμμετοχικού  Σχεδιασμού  με βάση τα Κοινά»
Δημόσια παρουσίαση της Σύμπραξης «Εργαστήρι Συμμετοχικού Σχεδιασμού με βάση τα Κοινά», αυτό το Σάββατο, 9 Δεκέμβρη 2017, στα πλαίσια της Ανοικτής Συνέλευσης της Συμμαχίας των Κοινών. 

Στο χώρο Χίμαιρες, Πυθοδώρου 6 και Κωνσταντινουπόλεως, κοντά στο Σταθμό Μετρό Μεταξουργείο, στην Αθήνα, 4:30-9 μμ.

Δυο λόγια για το Εγχείρημα αυτό:

Η Σύμπραξη «Εργαστήρι  Συμμετοχικού  Σχεδιασμού  με βάση τα Κοινά» είναι η εξέλιξη της συζήτησης και των προβληματισμών που αναπτύχθηκαν με αφορμή το Φεστιβάλ των Κοινών (ΑΣΚΤ, 6-8 Οκτώβρη 2017).  Ιδιαίτερα, μέσα από το Εργαστήρι Μάθησης «Με αφορμή το Κουκάκι: Σχεδιάζουμε με τα Κοινά - Μεθοδολογία, Στρατηγικές και Τακτικές» (6/10/2017) και το στρογγυλό τραπέζι «Ένα Συνεταιριστικό Πάρκο στο Ελληνικό» (7/10/2017).

Το Εργαστήρι δεν ήταν στα αρχικά πλάνα των διοργανωτών των δύο εκδηλώσεων, αλλά ήταν το αποτέλεσμα της εξέλιξης και του ενδιαφέροντος που αναδείχθηκε.

Για το σκοπό αυτό –και το διάστημα που μεσολάβησε- έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις, επικοινωνίες, συζητήσεις, αναζητήσεις, προβληματισμοί, για την ανάγκη άμεσης ανάδειξης της δυναμικής των Κοινών όχι απλά σαν την «ασπιρίνη» της ιδιαίτερα σοβαρής διαρθρωτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι κοινωνίες της, όχι σαν ένα δευτερεύουσας σημασίας εργαλείο της «Οικονομίας των Φτωχών», έτσι όπως συνηθίζει να τον αντιμετωπίζει σήμερα ο Κεντρικός Σχεδιασμός, αλλά σαν βασικό εργαλείο διατύπωσης ενός στρατηγικού σχεδίου εξόδου από την κρίση και ανάπτυξης των κοινωνιών.

Η Σύμπραξη θα επιδιώξει τη διαμόρφωση των εργαλείων, των δομών και των διαδικασιών αυτών, που θα μπορέσουν να διατυπώσουν σχέδια από τα Κάτω, διαμορφώνοντας τόσο ένα μεθοδολογικό πλαίσιο, όσο και πρακτικές υλοποίησης της μεθοδολογίας αυτής, εξειδικεύοντας την πρόταση των Κοινών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, στην Ελλάδα της κρίσης.
 
Είναι εφικτή μία άλλη Πρόταση που να προέρχεται από τα Κάτω; Εμείς πιστεύουμε ότι είναι. Τη θεωρούμε και εφικτή και βιώσιμη. Οι μόνες σίγουρα ανέφικτες επιλογές είναι αυτές που συνεχίζουν τις αποτυχημένες πρακτικές και στρατηγικές του παρελθόντος. Και θα προσπαθήσουμε να διαρθρώσουμε τη δική μας πρόταση, ξεκινώντας από το Κουκάκι και το Ελληνικό.
 
Σχετικοί Σύνδεσμοι:

https://mbourgos.blogspot.gr/2017/12/9122017.htmlΣχετικά άρθρα

«Από τον κάδο ανακύκλωσης… στο σπίτι μας!» - Δωρεάν Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «ξεδιπλώσουν» τον μεγάλο κατάλογο των τρόπων κατασκευής ιδιαίτερων και χρήσιμων αντικειμένων από χαρτί προς ανακύκλωση. 

Εργαστήριο Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη - Μαθαίνουμε πως θα γίνουμε αυτάρκεις

Το εργαστήριο φυσικής καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και θα είναι ολοήμερο. Σημαντικό είναι να έρθουμε εγκαίρως, για να έχουμε αρκετό χρόνο.

Δημιουργία ανθρώπινων ωαρίων στο εργαστήριο: Ποια είναι η σημασία της

Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες η είδηση ότι βρετανοί επιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν στο εργαστήριο πλήρως ανεπτυγμένα ανθρώπινα ωάρια, ξεκινώντας από το πλέον ανώριμο στάδιό τους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×