op
×

Mια ακόμη σχολική γιορτή στις φυλακές Τρικάλων

Mια ακόμη σχολική γιορτή στις φυλακές Τρικάλων
Οι έγνοιες των τελευταίων ημερών του χρόνου και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δεν αποτελούν εμπόδιο στα μέλη του Δικτύου ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ για κάποιες ιδιαίτερες αποστολές όπως οι φυλακές.

 Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το σχολείο των φυλακών γιατί γνωρίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα για όλους (Διεύθυνση, εργαζόμενους, καθηγητές), επιτελείται ένα πολύπλευρο έργο και οι μαθητές, παρότι αντικειμενικά βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, με τη στήριξη του Σχολείου και με θέληση για μάθηση, προσπαθούν και κάθε φορά μας περιμένουν.  

Τα μικρά εμφανή αποτελέσματα κρύβουν μια δυσανάλογα μεγάλη προσπάθεια και αυτή την προσπάθεια επικροτούμε και στηρίζουμε, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε με τις μέχρι τώρα επιλογές και πρακτικές τους. Όπως στηρίζουμε και κάθε άλλη προσπάθεια που προάγει τις ανθρώπινες αξίες, όπως την αλληλεγγύη, το σεβασμό προς τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια και τώρα το δικαίωμα στη μόρφωση που αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές. 

Γιατί η απόκτηση γνώσης, η ανάδειξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων, η καθημερινή τετράωρη επαφή με τους δασκάλους, τους κρατά σε επαφή με τον έξω κόσμο, μακριά από κυκλώματα που αναπτύσσονται ακόμη και εντός της φυλακής και παράλληλα τους εξοπλίζει με κάποια εφόδια για τη μετέπειτα κοινωνική ένταξή τους. 

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, εκτός των άλλων βρεθήκαμε στην απονομή των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, χαρήκαμε που μάθαμε ότι πολλοί αποφυλακίζονται έχοντας αποκτήσει ουσιαστικές γνώσεις, χαλαρώσαμε στο ‘’ασφυκτικό’’ περιβάλλον της φυλακής, μοιραστήκαμε μαζί τους την αγωνία για το ‘’μετά’’,  και φυσικά προβληματιστήκαμε για περισσότερη στήριξη στο θεσμό και σε όποια άλλη παρόμοια δράση μπορεί να αναληφθεί εντός της φυλακής.

Οι περισσότεροι μαθητές είναι από άλλες χώρες μακριά από τις οικογένειές τους, χωρίς οικογενειακή στήριξη γι αυτό η παρουσία μας με τη μικρή προσφορά (αυτή τη φορά δύο ζευγάρια κάλτσες για κάθε μαθητή) ήταν πολύ πιο σημαντική από την αντικειμενική αξία. 

Εισπράξαμε τις ευχαριστίες των μαθητών και εκπαιδευτικών και φεύγοντας ευχηθήκαμε μια καλύτερη και δημιουργικότερη χρονιά!!! 


Δίκτυο "αλληλεγγύη για όλους’" στα Τρίκαλα


Σχετικά άρθρα

Η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G κάνει την "γεωργία ακριβείας" πράξη!

Ο δήμος ετοιμάζει και ολοκληρωμένο πρόγραμμα γεωργίας ακριβείας (smartfarming) στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ασκληπιός» για τα φαρμακευτικά φυτά και τον πρωτογενή τομέα.

Κι όμως... Το λεωφορείο χωρίς οδηγό ήταν καινοτομία του Δήμου Τρικκαίων!

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος CityMobil2, που υλοποιήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια και για έξι μήνες στα Τρίκαλα. 

Συνέντευξη του Βασίλη Στεφανάκου το 2010: «Τον φτωχό δεν τον υπολογίζει κανένας»

 Την ώρα που ο αγώνας των κρατουμένων ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ο Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, μίλησε στη «Βαβυλωνία» για την κατάσταση εντός των τειχών των φυλακών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×