op
×

Oι ανθυγιεινές τροφές διαλύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Διαβάστηκε
Oι ανθυγιεινές τροφές διαλύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Βόννης, οι ανθυγιεινές τροφές καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ευθύνονται  για την  αρτηριοσκλήρυνση και το διαβήτη.  Δυο αρρώστιες που όπως είναι γνωστό, συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την διατροφή. 

Οι επιστήμονες  κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού ποηγουμένως έδιναν σε ποντίκια για ένα μήνα, τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη και φτωχές σε φυτικές ίνες. Το αποτέλεσμα ήταν να αναπτύξουν  οξεία  φλεγμονή  που συνήθως εμφανίζεται  μετά από μόλυνση.

Στη συνέχεια τα ποντίκια άλλαξαν διατροφή και συνέχισαν να σιτίζονται με  δημητριακά για τέσσερις εβδομάδες με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η οξεία φλεγμονή, όχι όμως και ο γενετικός αναπρογραμματισμός των ανοσοκυττάρων.

Αυτό σημαίνει  ότι ακόμη και μετά την επιστροφή στην υγιεινή διατροφή  πολλά από τα γονίδια που είχαν ενεργοποιηθεί, εξακολουθούσαν να έχουν ισχυρή παρουσία στον οργανισμό. 

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η κακή διατροφή δεν ευθύνεται μόνο για την οξεία φλεγμονή αλλά αλλάζει τον τρόπο αποθήκευσης των γενετικών πληροφοριών. 




Με πληροφορίες από sciencedaily.com


Λέξεις Κλειδία - Tags
αρτηριοσκλήρυνση ανοσοποιητικό σύστημα
6
μελέτη
39
διαβήτης
35
Σχετικά άρθρα

Διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη: Οι 3 αλήθειες που πονάνε

Γράφει ο Κώστας Νικολάου: Ο αγωγός τροφοδοσίας νερού της Θεσσαλονίκης εν μέρει από την Αραβησσό είναι παμπάλαιος. Αναμενόμενο το να βγάλει προβλήματα. Γι' αυτό, το έργο κατασκευής νέου αγωγού (αντ' αυτού) από Αλιάκμονα είχε έτοιμη μελέτη και εντάχθηκε για χρηματοδότηση το 2012. Όμως το 2013 ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ...

Aυτό το συστατικό της κάνναβης «θα μπορούσε να βοηθήσει τους εθισμένους στην κοκαΐνη και τους αλκοολικούς να μείνουν καθαροί»

Για πολλές δεκαετίες οι εκστρατείες κατά της νομιμοποίησης της κάνναβης είχαν σαν βασικό επιχείρημα ότι το φυτό αποτελεί το πρώτο στάδιο πριν το άτομο εθιστεί σε πιο "σκληρά" ναρκωτικά.

Νέα μελέτη: Αυτές είναι οι τροφές που σχετίζονται με καρκίνο

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, υπέρτασης και υψηλής χοληστερίνης. Η νέα μελέτη προσθέτει σε αυτόν τον κατάλογο πιθανώς και τον καρκίνο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×