op
×

Τουρίστας αγνοείται στο Ισραήλ - Φόβοι ότι πάσχει από το "Σύνδρομο της Ιερουσαλήμ"

Διαβάστηκε
Τουρίστας αγνοείται στο Ισραήλ - Φόβοι ότι πάσχει από το  Σύνδρομο της Ιερουσαλήμ
Οι αρχές λένε ότι ο Oliver McAfee, 29 ετών, μπορεί να πάσχει από ψυχική ασθένεια που τον οδηγεί να πιστεύει ότι ζει στη βιβλική εποχή.

Οι ισραηλινές αρχές αναζητούν έναν 29χρονο Βρετανό τουρίστα, ο οποίος εξαφανίσθηκε στην έρημο Negev εν μέσω φόβων ότι μπορεί να πάσχει από το "Σύνδρομο της Ιερουσαλήμ", μια ψυχιατρική πάθηση, που οι πάσχοντες πιστεύουν ότι είναι προφήτες ή άλλες βιβλικές φιγούρες.

Ο Oliver McAfee, πιστός χριστιανός, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά στις 21 Νοεμβρίου ενώ έκανε ποδήλατο κοντά στην ισραηλινή πόλη Mitzpe Ramon. Πεζοπόροι βρήκαν το πορτοφόλι, τα κλειδιά και το τάμπλετ του και άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του ποδηλάτου, των τσαντών και των παπουτσιών του, τα οποία βρέθηκαν ξεχωριστά.

Οι ισραηλινές αρχές τον αναζητούν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και με drone. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπίσει στα προσωπικά του αντικείμενα σημειώσεις και σελίδες από τη Βίβλο αλλά και ένα αυτοσχέδιο «παρεκκλήσι» - μια μικρή οριοθετημένη περιοχή άμμου μέσα σε έναν κύκλο από πέτρες.

Ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Psychiatry του 2000 ανέφερε ότι κατά μέσο όρο 100 τουρίστες με «σοβαρά νοητικά προβλήματα που σχετίζονται με το Σύνδρομο της Ιερουσαλήμ» νοσηλεύονταν σε εξειδικευμένη κλινική, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Kfar Shaul κοντά στην Ιερουσαλήμ, κάθε χρόνο. Σαράντα απαιτούσαν εισαγωγή.

Η Αστυνομία του Ισραήλ έχει δημιουργήσει ειδική μονάδα για εκείνους τους τουρίστες που περιφέρονται με την ιδεοληψία ότι είναι πρόσωπα της Βίβλου.


Λέξεις Κλειδία - Tags
Σύνδρομο της Ιερουσαλήμ Βίβλος
4
Ισραήλ
80
ψυχική ασθένεια
13
Σχετικά άρθρα

Νέο έγκλημα του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων: Κατεδάφισε δημοτικό σχολείο στα κατεχόμενα

Το σχολείο είχε χτιστεί με τη χορηγία Ελλήνων εκπαιδευτικών. Στις 9 Απριλίου οι Ισραηλινές Δυνάμεις κατοχής κατεδάφισαν το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi7» στο Παλαιστινιακό χωριό Zanuta, νότια της Χεβρώνας, στα πλαίσια της συστηματικής πολιτικής του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακής Εκπαίδευσης.

Διεθνής κατακραυγή για βίντεο που τράβηξε ελεύθερος σκοπευτής ενώ εκτελεί άοπλο Παλαιστίνιο

Βίντεο που καταγράφει μια εμπλοκή ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαδηλώσεων προκαλεί σάλο στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι αναστέλλει τη συμφωνία με τον ΟΗΕ για τους Αφρικανούς παράτυπους μετανάστες

Το Ισραήλ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι αναστέλλει την εφαρμογή μιας συμφωνίας στην οποία είχε καταλήξει με τον ΟΗΕ για τη μεταφορά σε δυτικές χώρες χιλιάδων Αφρικανών παράτυπων μεταναστών που βρίσκονταν στη χώρα, μόλις λίγες ώρες αφού είχε συναφθεί.

Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα των οργανώσεων που βοηθούν την ισραηλινή κατοχή

Με κοινή ανοικτή επιστολή τριάντα τρεις οργανώσεις ζητούν από τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα να δημοσιεύσει τη βάση δεδομένων του ΟΗΕ με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ισραηλινούς εποικισμούς.

"Aσφαλής η χρήση της κάνναβης σε ηλικιωμένους ασθενείς", δηλώνουν Ισραηλινοί ερευνητές

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα από τη χορήγηση κάνναβης που έκαναν ερευνητές από το Ισραήλ σε  ασθενείς άνω των 65 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έπασχαν από χρόνιο πόνο ή καρκίνο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×