op
×
Cowspiracy: το μυστικό της αειφορίας
Cowspiracy: το μυστικό της αειφορίας
19/01/18 20:00
Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών
Κεντρικής Μακεδονίας » Θεσσαλονίκης » Θεσσαλονίκης
άλλα: Η Κτηνοτροφία είναι η κύρια αιτία της αποδάσωσης, της κατανάλωσης και της ρύπανσης του νερού, είναι υπεύθυνη για περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από ό,τι η βιομηχανία μεταφορών

Cowspiracy: το μυστικό της αειφορίας

Διαβάστηκε
Η Κτηνοτροφία είναι η κύρια αιτία της αποδάσωσης, της κατανάλωσης και της ρύπανσης του νερού, είναι υπεύθυνη για περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από ό,τι η βιομηχανία μεταφορών, και αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα καταστροφής τροπικών δασών, εξαφάνισης ειδών, απώλειας οικοτόπων, διάβρωσης εδαφών, νεκρών ζωνών ωκεανών, και σχεδόν για κάθε άλλο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Ακόμα όμως η Κτηνοτροφία συνεχίζει, σχεδόν εντελώς αδιαμφισβήτητη.

Οι συλλογικότητες Dreamdancers για τα δικαιώματα των ζώων, και η room39 # refugee & homeless support σας καλούν σε προβολή-συζήτηση του Ντοκιμαντέρ "Cowspiracy: Το μυστικό της αειφορίας", ενώ μετά θα ακολουθήσει πάρτι με dj τον γυμνό ποδηλάτη.

[Παρασκευή 19 Ιαν 20:00 @ Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23, 1ος όροφος, ελεύθερη είσοδος, απέναντι από το περίπτερο]

Το "Cowspiracy: Το μυστικό της αειφορίας" είναι ένα πρωτοποριακό περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον περιζήτητο κινηματογραφιστή Kip Andersen καθώς αποκαλύπτει την πιο καταστροφική βιομηχανία που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα - και διερευνά γιατί οι κορυφαίοι περιβαλλοντικοί οργανισμοί του κόσμου φοβούνται πολύ για να μιλήσουν γι 'αυτό.Καθώς ο Andersen προσεγγίζει τους ηγέτες στο περιβαλλοντικό κίνημα, αποκαλύπτει όλο και περισσότερο αυτό που φαίνεται να είναι μια σκόπιμη άρνηση να συζητηθεί το ζήτημα της κτηνοτροφίας, ενώ οι καταγγέλοντες και φύλακες της βιομηχανίας τον προειδοποιούν για τους κινδύνους, για την ελευθερία του και ακόμη και για τη ζωή του, αν τολμά να επιμείνει.

Όσο μας άνοιξε τα μάτια το "Blackfish" και όσο έμπνευση μας έδωσε το "An Inconvenient Truth", αυτό το συγκλονιστικό αλλά χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τον απολύτως καταστροφικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχει η πλατφόρμα της μεγάλης κλίμακας βιομηχανικής καλλιέργειας στον πλανήτη μας, και προσφέρει μια πορεία προς την παγκόσμια βιωσιμότητα για τον αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη μας.

[Ντοκιμαντέρ 2014 - 85' - english language, ελληνικοί υπότιτλοι]

Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών web:
Ερμού 23, Θεσσαλονίκη 546 24, Ελλάδα
Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης
socialcenter@espiv.net
"Το Κοινωνικό Κέντρο Στέκι Μεταναστών αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Θεσσαλονίκη. Πολυχώρος έμπρακτης αλληλεγγύης στους/στις μετανάστες/τριες, αλλά & ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος συνάντησης κινημάτων & αντιστάσεων.

Το Στέκι και το Εντευκτήριό του είναι ανοιχτό κάθε βράδυ μετά τις 19:00.

Η Διαχειριστική Συνέλευση, υπεύθυνη για τη λειτουργία του Στεκιού, είναι ανοιχτή για όλους και όλες που θέλουν να συνεισφέρουν: συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα στις 20:30.

Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να συμμετέχει εθελοντικά στις υποστηρικτικές δράσεις που οργανώνει το Στέκι, όπως τα μαθήματα ελληνικών και άλλων γλωσσών, η ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα του σχολείου, η λειτουργία νησίδας Η/Υ, η βοήθεια στην κουζίνα αλληλεγγύης, αλλά και να προτείνει νέες δράσεις.

Οικονομικά το Στέκι στηρίζεται μόνο στις συνδρομές των ομάδων και στα έσοδά του εντευκτηρίου.

Όλοι/ες τέλος μοιραζόμαστε τις καθημερινές εργασίες, όπως οι βάρδιες στο εντευκτήριο και η καθαριότητα του στεκιού.

Τον Απρίλη του 2004 ξεκινήσαμε στη Θεσσαλονίκη τη λειτουργία του Στεκιού Μεταναστών, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα χώρο έμπρακτης αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες, αλλά και έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο συνάντησης κινημάτων και αντιστάσεων.

Πήραμε την πρωτοβουλία για ένα νέο Στέκι Μεταναστών, πιο συμμετοχικό, πιο πλούσιο, πιο ανοιχτό.

 Έτσι λοιπόν το παλιό ξενοδοχείο «Κοσμοπολίτ» στο νούμερο 23 της Ερμού, πάνω από το μνημείο του Λαμπράκη, φιλοξενεί από το Σεπτέμβρη του 2009 τις συναντήσεις και τις δράσεις μας.


Αντιλαμβανόμαστε το Στέκι ως ένα χώρο έμπρακτης αλληλεγγύης απέναντι στην εκμετάλλευση της αγοράς, την καταπίεση κάθε εξουσίας, το ρατσισμό και το σεξισμό, την εξατομίκευση της κατανάλωσης.

Θέλουμε να λειτουργεί στη βάση της ίσης συμμετοχής όλων, της εθελοντικής προσφοράς και της αυτοδιαχείρισης, χωρίς κέρδη, εξαρτήσεις και χρηματοδοτήσεις.

Όλα τα άλλα μένουν πάντα ανοιχτά. Άλλωστε, στόχος μας δεν είναι η δημιουργία άλλης μιας πολιτικής ομάδας ή συνέλευσης, αλλά η λειτουργία ενός κοινωνικού κέντρου που θα φιλοξενεί ομάδες, δράσεις, πρωτοβουλίες.Το Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών είναι ένας πολιτικός χώρος συνάντησης κοινωνικών κινημάτων και αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Είναι ένας χώρος ελεύθερος, ανοιχτός, προσβάσιμος πλέον ακόμη και σε ανάπηρους/ες -μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας καμπάνιας που ξεκίνησε με το άνοιγμα του Στεκιού τέσσερα χρόνια πριν- και πλήρως αυτοδιαχειριζόμενος, καθώς στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία όσων συμμετέχουμε σε αυτό.
Στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι των Μεταναστών συμμετέχουν οι συλλογικότητες:


Homophonia-Thessaloniki Pride
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Ένωση μεταναστών από τη Σενεγάλη και άλλες αφρικανικές χώρες
Θεατρική Ομάδα Στεκιού Μεταναστών
Κόκκινη Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Κουζίνα Αλληλεγγύης
Ομάδα Μαθημάτων «Εκτός Τάξης»
Ομάδα νομικών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών
Σύλλογος Γεωργιανών
Σύλλογος Νιγηριανών
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
Σχολείο Αλληλεγγύης “Οδυσσέας”


Και τη νέα χρονιά, που για μας ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών θα λειτουργεί καθημερινά εντευκτήριο (καφέ-μπαρ), ενώ θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις όπως:


· μαθήματα ελληνικών, ξένων γλωσσών, μουσικής
· ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου

· νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες

· πρόβες/συναντήσεις της θεατρικής ομάδας του Στεκιού

· πρόβες χορευτικών ομάδων μεταναστών

· κουζίνα αλληλεγγύης κάθε Σάββατο και Κυριακή

· νησίδα υπολογιστών και ανταλλακτική βιβλιοθήκη

· προβολές ταινιών κάθε Κυριακή

· εκδηλώσεις, συζητήσεις, συνελεύσεις, συναυλίες, κινηματικά πάρτι
Ενίσχυσέ κι εσύ τις δράσεις μας με τη συμμετοχή σου

Έλα μαζί μας για να βοηθήσεις να γίνουν πράξη

Φέρε στο Στέκι τους φίλους σου και τις δικές σου ιδέες

Ας κάνουμε όλες και όλοι μαζί το Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών τον κινηματικό χώρο που αξίζει στην πόλη μας!"


Σχετικά άρθρα

Εικόνες που σοκάρουν: 30 κιλά πλαστικής σακούλας βρέθηκαν στο στομάχι της φάλαινας στη Σαντορίνη

Τριάντα κιλά πλαστικού (σακούλες και άλλα αντικείμενα) βρέθηκαν στο στομάχι της νεκρής φάλαινας μήκους 9 μέτρων που ξεβράστηκε στην περιοχή του Ακρωτηρίου, στην Σαντορίνη. 

Το γηραιότερο δέντρο της Ευρώπης βρίσκεται στην Πίνδο και κρύβει ένα ισχυρό φυσικό αντιγηραντικό συστατικό

Πλέον 1.075 ετών, κατάφερε να επιβιώσει σε ένα εξαιρετικά αφιλόξενο περιβάλλον, σε γη που είχε κατοικηθεί για περισσότερα από 3.000 χρόνια, κατάφερε να σωθεί παρά τη συχνά απειλητική ροή της ανθρώπινης ιστορίας. 

Πως αυτή η μικρή πόλη μείωσε σε ένα χρόνο 80% την κατανάλωση πλαστικού

Τα ψώνια στην αγορά πλέον γίνονται με την χρήση παραδοσιακών καλαθιών και πλεκτών. Οι ψαράδες οργανώθηκαν και καθαρίζουν τακτικά την λίμνη των προγόνων τους από τα σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα έτη. 

Ο παραλογισμός της "Δικαιοσύνης" δολοφονεί τον απεργό πείνας και δίψας Β. Δημάκη | Γράφει ο Κάιν

Tα βήματά του τελείωναν μέσα στα κελιά και τα προαύλια των φυλακών. Ένα έγκλημα τιμής, ληστείες σε περίπτερα, πράξεις που κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί και να συμφωνήσει. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×