op
×

"Εξοικονομώ κατ΄οίκον": Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Διαβάστηκε
 Εξοικονομώ κατ΄οίκον : Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε, σήμερα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση προκήρυξης του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», η οποία περιλαμβάνει και τον οδηγό εφαρμογής.

Το νέο πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.


Η διαδικασία σύνδεσης των τραπεζών με το πληροφοριακό σύστημα θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων.

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Στο νέο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλον νομιμοποιητικό έγγραφο. 

Ειδικά οι πολυκατοικίες έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα, για τις οποίες θα ισχύει ότι η κάθε μια θα λογίζεται ως μία κατοικία, ως μία μονάδα. 

Επιλέξιμη κατοικία είναι εφόσον:

* Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.

* Υφίσταται νόμιμα, δεν είναι αυθαίρετη. 

* Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης της Πρώτης * Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α’ ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

Μπορούν να συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν το δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας και πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια.

Λέξεις Κλειδία - Tags
εξοικονομώ κατ΄οίκον αιτήσεις
71
Σχετικά άρθρα

Κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο νέο σύστημα για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος που προσφέρει έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. 

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Νέα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών με ανοικτή υποβολή αιτήσεων έως τις 15/1

Τα νέα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΑΠ, τα οποία σχεδιάστηκαν από κορυφαίες Ακαδημαϊκές Επιτροπές, απαντούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής.

Σήμερα θα υπογραφεί η απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να υποβάλουν αίτηση. 

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 5.000 στους πλημμυροπαθείς

Ξεκινάει από αύριο η κατάθεση αιτήσεων, για την χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ  στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, που επλήγησαν από την φονική καταιγίδα της 15ης Νοεμβρίου.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο: "Ηγεσία: Τι είναι και ποιος τη χρειάζεται; Μια συζήτηση πρακτική για όλους"

24/02/18 18:30
Ομιλητής μας είναι ο κύριος Μειμάρης Ιγνάτιος, Χημικός Μαθηματικός, Συμβουλευτική ψυχολογία και ιδρυτής του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη. 
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×