op
×

Η Γαλλία τιμά την Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά

Διαβάστηκε
Η Γαλλία τιμά την Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά
Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία ειδική τελετή για την απονομή του μεταλλίου της Λεγεώνας της Τιμής στην κα Λώρα Παππά, Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης. Η παρασημοφόρηση έγινε από τη Γαλλίδα Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Nathalie Loiseau.

Η ιδιαίτερη αυτή τιμή αποτελεί την ανώτατη διάκριση του Γαλλικού κράτους και αποδίδεται σε πολίτες που έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά τους στην κοινωνία καθώς και για το εξέχον έργο τους. Παρόντες στην ξεχωριστή αυτή βραδιά,  της οποίας οικοδεσπότης ήταν ο Γάλλος Πρέσβης κος Christophe Chantepy, ήταν μέλη της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης από όλη την Ελλάδα, καθώς και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές της Οργάνωσης.

Η κα Παππά απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας πως «ο ανθρωπισμός δεν είναι κτήμα κανενός» και αφιερώνοντας με τον τρόπο αυτό την ύψιστη αυτή τιμή στους ανθρώπους της ΜΕΤΑδρασης, οι οποίοι «δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά στο πεδίο, σε πολύ δύσκολες συνθήκες» καθώς επίσης και σε όλους αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές, που προέρχονται από διαφορετικούς τομείς, αλλά όλοι συμβάλλουν «…με το δικό τους τρόπο, στον κοινό σκοπό: να βοηθήσουν και να προστατεύσουν άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, στην Ελλάδα, προκειμένου να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τη βία, τις διώξεις, τις συγκρούσεις, τη μισαλλοδοξία και τη φτώχεια».

Η Γαλλίδα Υπουργός, η οποία νωρίτερα την ίδια μέρα επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών της ΜΕΤΑδρασης στην Αθήνα, εξήρε το σημαντικό έργο της Οργάνωσης, η οποία παρέχοντας υπηρεσίες διερμηνείας και δράσεις για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων «ανταποκρίθηκε με αξιέπαινο τρόπο στις ανάγκες της κοινωνίας, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα».

Η κα Παππά ευχαρίστησε τη Γαλλίδα Υπουργό και το Γάλλο Πρέσβη, αναφέροντας τη σημαντική στήριξη του Γαλλικού κράτους, χάρη στην οποία δημιουργήθηκε από τη ΜΕΤΑδραση το πρώτο και μοναδικό κέντρο υποδοχής ασυνόδευτων παιδιών στη Χίο: «δεκάδες παιδιά μπόρεσαν να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον, ξεφεύγοντας από τις συνθήκες των hot spot και από κάθε είδους κινδύνους». Το Κέντρο αυτό λειτουργεί σήμερα χάρη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που πήρε τη σκυτάλη της οικονομικής στήριξης από τη Γαλλία.

Η κα Παππά αναφέρθηκε στα παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί από τη ΜΕΤΑδραση μέχρι σήμερα: «Ορισμένα από αυτά βρίσκονται σήμερα στη Γερμανία, στη Σουηδία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. Σε μερικά χρόνια θα γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες. Και θα ήθελα να πιστεύω ότι τα πρώτα τους βήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο “σπίτι” της Χίου, θα τα ωθήσουν να συμβάλλουν στο ιδεώδες ενός “κοινού μέλλοντος”».

Η ομιλία της κας Παππά ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης, με στίχους του Γάλλου ποιητή Πωλ Ελυάρ:

«Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να συνεννοούνται
Να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, να αγαπιούνται
Έχουν παιδιά που θα γίνουν πατέρες των ανθρώπων
Που θα επινοήσουν εκ νέου τους ανθρώπους
Και τη φύση και την πατρίδα τους
Εκείνη όλων των ανθρώπων
Εκείνη όλων των καιρών».


Λέξεις Κλειδία - Tags
Λώρα Παππά ΜΕΤΑδραση
52
Γαλλία
178
Σχετικά άρθρα

Γαλλία: Γιατροί Χωρίς Σύνορα - 24 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση με δράστες μέλη της οργάνωσης

Η διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2017 έγιναν 24 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από μέλη της

Σούπερ μάρκετ πουλούσαν τα επικίνδυνα για σαλμονέλα γάλατα που έπρεπε να είχαν αποσυρθεί

Η Γαλλία, επιδιώκοντας να περιορίσει τη ζημιά στη φήμη της αγροβιομηχανίας της, απείλησε την Πέμπτη να επιβάλει κυρώσεις στους μεγάλους ομίλους σούπερ μάρκετ της χώρας, στα ράφια των οποίων συνέχισε να πωλείται το βρεφικό γάλα που ήταν μολυσμένο με σαλμονέλα.

Καινοτόμος δράση υποστηριζόμενης ημιαυτόνομης διαβίωσης για ασυνόδευτους ανήλικους από τη ΜΕΤΑδραση

Περισσότεροι από 2.300 ασυνόδευτοι ανήλικοι ζουν στη χώρα μας σε επισφαλείς συνθήκες, σε κρατητήρια, καταυλισμούς, ακόμα και στο δρόμο, λόγω έλλειψης θέσεων σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Αρκετοί από αυτούς είναι έφηβοι.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×