op
×

Η Γαλλία τιμά την Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά

Διαβάστηκε
Η Γαλλία τιμά την Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά
Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία ειδική τελετή για την απονομή του μεταλλίου της Λεγεώνας της Τιμής στην κα Λώρα Παππά, Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης. Η παρασημοφόρηση έγινε από τη Γαλλίδα Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Nathalie Loiseau.

Η ιδιαίτερη αυτή τιμή αποτελεί την ανώτατη διάκριση του Γαλλικού κράτους και αποδίδεται σε πολίτες που έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά τους στην κοινωνία καθώς και για το εξέχον έργο τους. Παρόντες στην ξεχωριστή αυτή βραδιά,  της οποίας οικοδεσπότης ήταν ο Γάλλος Πρέσβης κος Christophe Chantepy, ήταν μέλη της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης από όλη την Ελλάδα, καθώς και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές της Οργάνωσης.

Η κα Παππά απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας πως «ο ανθρωπισμός δεν είναι κτήμα κανενός» και αφιερώνοντας με τον τρόπο αυτό την ύψιστη αυτή τιμή στους ανθρώπους της ΜΕΤΑδρασης, οι οποίοι «δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά στο πεδίο, σε πολύ δύσκολες συνθήκες» καθώς επίσης και σε όλους αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές, που προέρχονται από διαφορετικούς τομείς, αλλά όλοι συμβάλλουν «…με το δικό τους τρόπο, στον κοινό σκοπό: να βοηθήσουν και να προστατεύσουν άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, στην Ελλάδα, προκειμένου να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τη βία, τις διώξεις, τις συγκρούσεις, τη μισαλλοδοξία και τη φτώχεια».

Η Γαλλίδα Υπουργός, η οποία νωρίτερα την ίδια μέρα επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών της ΜΕΤΑδρασης στην Αθήνα, εξήρε το σημαντικό έργο της Οργάνωσης, η οποία παρέχοντας υπηρεσίες διερμηνείας και δράσεις για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων «ανταποκρίθηκε με αξιέπαινο τρόπο στις ανάγκες της κοινωνίας, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα».

Η κα Παππά ευχαρίστησε τη Γαλλίδα Υπουργό και το Γάλλο Πρέσβη, αναφέροντας τη σημαντική στήριξη του Γαλλικού κράτους, χάρη στην οποία δημιουργήθηκε από τη ΜΕΤΑδραση το πρώτο και μοναδικό κέντρο υποδοχής ασυνόδευτων παιδιών στη Χίο: «δεκάδες παιδιά μπόρεσαν να βρουν ένα ασφαλές περιβάλλον, ξεφεύγοντας από τις συνθήκες των hot spot και από κάθε είδους κινδύνους». Το Κέντρο αυτό λειτουργεί σήμερα χάρη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που πήρε τη σκυτάλη της οικονομικής στήριξης από τη Γαλλία.

Η κα Παππά αναφέρθηκε στα παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί από τη ΜΕΤΑδραση μέχρι σήμερα: «Ορισμένα από αυτά βρίσκονται σήμερα στη Γερμανία, στη Σουηδία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. Σε μερικά χρόνια θα γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες. Και θα ήθελα να πιστεύω ότι τα πρώτα τους βήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο “σπίτι” της Χίου, θα τα ωθήσουν να συμβάλλουν στο ιδεώδες ενός “κοινού μέλλοντος”».

Η ομιλία της κας Παππά ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης, με στίχους του Γάλλου ποιητή Πωλ Ελυάρ:

«Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να συνεννοούνται
Να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, να αγαπιούνται
Έχουν παιδιά που θα γίνουν πατέρες των ανθρώπων
Που θα επινοήσουν εκ νέου τους ανθρώπους
Και τη φύση και την πατρίδα τους
Εκείνη όλων των ανθρώπων
Εκείνη όλων των καιρών».


Λέξεις Κλειδία - Tags
Λώρα Παππά ΜΕΤΑδραση
65
Γαλλία
221
Σχετικά άρθρα

Ένας ασυνόδευτος ανήλικος από τη Συρία αποτυπώνει τη ζωή του στη Χίο

Όταν ήμουν στην πατρίδα μου, τη Συρία, πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, έβλεπα φωτογραφίες για την ομορφιά της φύσης κι έλεγα στον εαυτό μου ότι αυτές απεικονίζουν τον Παράδεισο στη γη

Ο Κώστας Γαβράς για το νέο του βιβλίο, την ταινία που ετοιμάζει και τη γυναίκα της ζωής του

Το νέο του βιβλίο-αυτοβιογραφία παρουσίασε, ο Κώστας Γαβράς και μίλησε για την ταινία που ετοιμάζει, τη Γαλλία, τη γυναίκα της ζωής του και αυτά που τους δένουν.

Συλλήψεις διαδηλωτών που αμφισβητούν τον Μακρόν

Οι κινητοποιήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο έρχονται μετά τις μαζικές απεργίες των σιδηροδρομικών, που θα έχουν συνέχεια με αποτέλεσμα να προοιωνίζεται ένα δύσκολο τρίμηνο για τον Γάλλο πρόεδρο. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×