op
×
Εκδήλωση του Δικτύου Σποροφύλαξης Αττικής με ελεύθερη είσοδο: Γνωρίζοντας τον σπόρο
Εκδήλωση του Δικτύου Σποροφύλαξης Αττικής με ελεύθερη είσοδο: Γνωρίζοντας τον σπόρο
02/03/18 20:30
Αεικίνητο Στέγη Τεχνών, Επιστημών και Αλληλεγγύης
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Αθηναίων
άλλα: Το αεικίνητο σας προσκαλεί στην εκδήλωση του Δικτύου Σποροφύλαξης Αττικής!Θα προβληθούν: το ντοκιμαντέρ «Seed Act. και η ταινία μικρού μήκους «Εκεί που έπεσε ο σπόρος».

Εκδήλωση του Δικτύου Σποροφύλαξης Αττικής με ελεύθερη είσοδο: Γνωρίζοντας τον σπόρο

Γνωρίζοντας τον Σπόρο

2 Μαρτίου 2018, 20.30

aeikinito@yahoo.com
2108311804
Πότλη 12, Κ. Πατήσια
10445 Αθήνα

είσοδος ελεύθερη

Το αεικίνητο σας προσκαλεί στην εκδήλωση του Δικτύου Σποροφύλαξης Αττικής!

Θα προβληθούν: το ντοκιμαντέρ «Seed Act. Mέρος Α΄: Γνωριμία με τον σπόρο» (20 λεπτά) και η ταινία μικρού μήκους «Εκεί που έπεσε ο σπόρος» (8 λεπτά).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.


Λίγα λόγια για τις προβολές:

Το ντοκιμαντέρ SEED ACT δείχνει με ποιους τρόπους, άνθρωποι και οργανώσεις, δρουν για την ελευθερία των σπόρων και την προστασία της ζωής, της βιοποικιλότητας και της παραγωγής παραδοσιακών σπόρων. Κι όλα αυτά σε έναν κόσμο που, όλο και περισσότερο, ρυθμίζεται και ασφυκτιά από νομοθεσίες που περιορίζουν αυτό που ήταν πάντα γενεσιουργό δικαίωμα της ανθρωπότητας: να σπέρνει, να καλλιεργεί, να συγκομίζει, να καταναλώνει και να ανταλλάσει σπόρους. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή της ομάδας Liquen Collective (Πορτογαλία) σε σκηνοθεσία της Sara Baga. Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από έξι ενότητες και στην εκδήλωση θα προβληθεί η πρώτη από αυτές.


Η ταινία «Εκεί που έπεσε ο σπόρος», σε στυλ παλιού, βωβού, ασπρόμαυρου κινηματογράφου, δημιουργήθηκε από την Γ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης ως απάντηση στις ερωτήσεις: Άραγε τι εννοούμε όταν λέμε «γεωργική παραγωγή»; Ποιοι είναι οι παραδοσιακοί σπόροι; Τι είναι οι μεταλλαγμένοι σπόροι; Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η παραγωγή; Τι σημαίνει για μια επιχείρηση ή ένα άνθρωπο η έκφραση «παίρνω δάνειο»; Τι σημαίνει πληρώνω τόκους στην τράπεζα; Πώς κερδίζουν δηλαδή οι τράπεζες; Πώς πτωχεύει μια επιχείρηση ή ένα νοικοκυριό; Τι σημαίνει εγκατάλειψη της παραγωγικής γης; Και πώς μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας και τη χώρα μας ακόμη πιο παραγωγικούς;


Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής:
Αεικίνητο Στέγη Τεχνών, Επιστημών και Αλληλεγγύης web:
Ποτλή 12, Αθήνα 104 45, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθηναίων
Τηλ.: 2108311804, aeikinito@yahoo.com

"Είμαστε μια συλλογικότητα καλλιτεχνών, επιστημόνων και ενεργών πολιτών. Οραματιστές και ονειροπόλοι, εξερευνούμε τα πεδία δράσης μας και πειραματιζόμαστε. Συνδιαμορφώνουμε έναν πυρήνα εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών συναντήσεων στα Κάτω Πατήσια. Με την παρουσία μας στην περιοχή επιχειρούμε συνεργατικά να μοιραστούμε την αεικίνητη διάθεσή μας για μάθηση, ποιότητα, ενότητα, χαρά και προσφορά, μέσα από καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και αλληλέγγυες δράσεις.

Επιθυμούμε να φέρουμε τους ανθρώπους της γειτονιάς πιο κοντά. Να ανιχνεύσουμε τις σημερινές ανάγκες και να βρούμε κοινούς τρόπους κάλυψής τους.

Το ταξίδι της ζωής είναι μαγικό και όσο δύσκολο κι αν μοιάζει μερικές φορές, κρύβει πάντα θησαυρούς, ταπεινά μυστικά ευτυχίας, μια άλλη επιλογή! Σας προσκαλούμε να ανακαλύψουμε παρέα αυτούς τους θησαυρούς, αυτά τα μυστικά, αυτές τις άλλες επιλογές."

Το Αεικίνητο Στέγη Τεχνών, Επιστημών και Αλληλεγγύης είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική.


Σχετικά άρθρα

Ένα υπέροχο πείραμα από παιδικά χεράκια που αλλάζει το αστικό τοπίο

Ένα υπέροχο πείραμα από χεράκια παιδιών έχει στόχο να δημιουργήσει έναν αστικό λαχανόκηπο στη γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας το αστικό τοπίο. 

6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Παραδοσιακών Ποικιλιών στον Σκουντέρι

Τα σποράκια μπαίνουν στους φακέλους, τα φυτά μεγαλώνουν, και οι διοργανωτές μας περιμένουν για να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη Κυριακή αφιερωμένη στους σπόρους, τις καλλιέργειες και την οικολογία. 

Νέοι κανόνες για τους βιολογικούς σπόρους και την πιστοποίηση ομάδων

Ο νέος Κανονισμός της Ε.Ε. για τη Βιολογική Γεωργία, ο οποίος τίθεται σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021, φέρνει νέες δυνατότητες για τους βιοκαλλιεργητές, τους οργανικούς βελτιωτές και διατηρητές σπόρων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×