op
×

Mύθος: Τα σφαγεία υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι τα ζώα δεν υποφέρουν

Διαβάστηκε
Mύθος: Τα σφαγεία υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι τα ζώα δεν υποφέρουν
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι σκηνές από σφαγεία που δείχνουν ζώα να κακοποιούνται και να ταλαιπωρούνται, παρουσιάζουν μεμονωμένα περιστατικά και όχι την ακριβή γενική εικόνα.

Άλλοι, πάλι, πιστεύουν ότι τα ζώα σφάζονται με "όμορφο" τρόπο, γιατί η όποια ταλαιπωρία μειώνει την ποιότητα του κρέατος —μια αφελής αντίληψη, καθώς πρέπει να παραδοθεί συγκεκριμένος αριθμός ζώων για να προχωρήσει η παραγωγή και να φύγει το φορτηγό∙ πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ζωντανά τα γδέρνουν.

Η κοινή νόμιμη μορφή σφαγής των ζώων είναι  η «αναισθητοποίηση» τους και κατόπιν, το κόψιμο του λαιμού τους. Για τις κότες και τα γουρούνια, η αναισθητοποίηση γίνεται συνήθως με ηλεκτροσόκ, ενώ στα υπόλοιπα ζώα, ένα πιστόλι που λειτουργεί με συμπιεσμένο αέρα, τινάζει μια μεταλλική ράβδο εντός του μετώπου τους.

Θεωρείται ότι αυτό καθιστά το ζώο 100% αναίσθητο∙ εντούτοις, εργάτες σφαγείων έχουν παραδεχθεί πως δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσουμε πως αυτό ισχύει για κάθε ένα ζώο, και στην πραγματικότητα, αυτή η διαδικασία δεν είναι πάντοτε αποτελεσματική, ούτε ακολουθείται κατά γράμμα, ενώ η «αναισθησία» μπορεί να παρέλθει κατά τη διάρκεια της σφαγής του ζώου.

Υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, βίντεο με αντίστοιχα περιστατικά. Κάθε φορά που μπαίνει κρυφή κάμερα σε κτηνοτροφική μονάδα ή σφαγείο, καταγράφει τα ίδια. Επομένως, σίγουρα δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Αλλά, ακόμη και αν όντως δεχθούμε ότι είναι μεμονωμένα, πόσο σίγουροι είστε από πού προέρχεται το κρέας που τρώτε;

Γνωρίζετε αν είναι από σφαγείο που τηρούνται οι απαραίτητες διαδικασίες και προδιαγραφές ή, μήπως, προέρχεται, από σφαγείο που κακοποιούνται τα ζώα με τον χειρότερο τρόπο; Προφανώς δεν γνωρίζετε. Άρα, τρώγοντας κρέας υποστηρίζετε και μονάδες που κακοποιούν τα ζώα.

Ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα από τον τρόπο εκτέλεσης, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την αφαίρεση της ζωής. Στο τέλος, αυτό που μένει είναι πως αφαιρέθηκε η ζωή ενός αισθανόμενου πλάσματος μονάχα για την ευχαρίστηση. Αν κάποιος σκότωνε το ζώο συντροφιάς σας, σίγουρα δεν θα ισχυριζόσασταν πως «δεν πειράζει επειδή το έκανε με ανθρωπιστικό τρόπο» (όπως περιγράφηκε παραπάνω).

Και να θυμάστε πως ο αριθμός των ζώων που εκτρέφεται και σφαγιάζεται εξαρτάται άμεσα από την καταναλωτική ζήτηση για κρέας. Κάθε φορά που δεν αγοράζουμε, μειώνουμε αυτή την καταναλωτική ζήτηση και διασφαλίζουμε το γεγονός πως λιγότερα ζώα πρόκειται να εκτραφούν και να υποφέρουν.

Λέξεις Κλειδία - Tags
σφαγεία
5
ζώα
158
Σχετικά άρθρα

Σφαγείο στον Ασπρόπυργο: Δράση ενάντια στις δολοφονίες των μη ανθρώπινων ζώων από την 269Life Greece [ΒΙΝΤΕΟ]

Την Κυριακή 13/05 με πρωτοβουλία του 269Life Greece και τη συμμετοχή βίγκαν αντισπισιστών ξεκίνησε μια σειρά δράσεων ενάντια στις δολοφονίες των μη ανθρώπινων ζώων

Το τέλος των πειραμάτων σε ζώα πλησιάζει

Πριν ένα φάρμακο ή μια θεραπεία βγουν στην αγορά, πρέπει πρώτα να δοκιμαστούν για να διερευνηθεί αν είναι ασφαλή. Δυστυχώς, οι δοκιμές γίνονται στα ζώα παρόλο που πολλοί αμφισβητούν την χρησιμότητα τέτοιων πειραμάτων.

Αυτή είναι η αρχαιότερη ένδειξη χειρουργικού πειραματισμού σε ζώο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα

Ερευνητές βρήκαν κρανίο αγελάδας στη Γαλλία και πιστεύουν ότι πρόκειται για την αρχαιότερη ένδειξη χειρουργικών πειραματισμών σε ζώο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×