op
×

Έκκληση από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας για τη Στέγη Αλληλεγγύης

Έκκληση από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας για τη Στέγη Αλληλεγγύης

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας κινδυνεύουν να μείνουν… άστεγοι!

Η Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών, που βρίσκεται στην οδό Παναγούλη 37, μας ζητήθηκε να επιστραφεί στην ιδιοκτήτριά της για να χρησιμοποιηθεί για άλλη χρήση! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ιδιοκτήτρια, που για τέσσερα και πλέον χρόνια, μας έδωσε τη δυνατότητα να στεγάσουμε τα όνειρά μας! 

Αυτή τη Στέγη, που την παραλάβαμε σε άθλια κατάσταση λόγω της εγκατάλειψης, και με την προσωπική εργασία των εθελοντών μας, με μεράκι και όραμα, την μετατρέψαμε σε ένα στολίδι για την περιοχή, αλλά και σε μια κυψέλη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πολιτισμού, είναι φυσικό να μας γεμίζει με συναισθηματική φόρτιση… Κατόπιν τούτου, όπως γίνεται αντιληπτό, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είναι προς αναζήτηση νέου χώρου, που θα μπορέσει να στεγάσει τις πάρα πολλές και κοινωνικά ωφέλιμες δράσεις τους! Αν δεν βρεθεί εγκαίρως ο κατάλληλος χώρος, οι Ενεργοί Πολίτες και οι πολυποίκιλες δράσεις τους, κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι!!! 

Στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών, εκτός από τη γραμματεία που δέχεται καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας που αναζητούν βοήθεια στα προβλήματά τους, στεγάζονται και:

- το Δωρητήριο Τροφίμων που τροφοδοτεί περί τις 110 άπορες οικογένειες,

- το Κοινωνικό Φροντιστήριο που προσφέρει μαθησιακή στήριξη σε δεκάδες παιδιά,

- η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη,
- η Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων,
- τα γραφεία Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε νομικά, ψυχολογικά, φοροτεχνικά και κοινωνικά θέματα,

- τα εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας,

- ενημερωτικές και επιμορφωτικές διαλέξεις πάνω σε χρήσιμα θέματα που αφορούν όλους τους πολίτες,

- καλλιτεχνικές εκθέσεις, ποιητικές εσπερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, κ.α.

- οι συνεδριάσεις της Συντονιστικής Ομάδας που σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί τις εκατοντάδες δράσεις των Ενεργών Πολιτών.
Κυρίως όμως στεγάζει τα όνειρά μας και τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς…

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες της Λάρισας, που εκτιμούν το εξαετές εθελοντικό έργο μας, και που έχουν στην κατοχή τους κατάλληλους χώρους που μπορούν και θέλουν να μας τους διαθέσουν, να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να εξετάσουμε την προσφορά! 
Τονίζουμε ότι οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, όλο αυτό το τεράστιο έργο που προσφέρουν, το κάνουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ή ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, πέρα από τις όποιες μικρές προσφορές των εθελοντών και φίλων του κινήματος, που μετά βίας καλύπτουν τα στοιχειώδη έξοδα λειτουργίας τους! Επομένως, η προσφορά Στέγης θα πρέπει να είναι είτε δωρεάν, είτε με κάποιο συμβολικό αντίτιμο στο οποίο να μπορούμε να ανταποκριθούμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε.

Οι Ενεργοί Πολίτες της Λάρισας, εξελίχθηκαν σε μια πολύ σπουδαία παρακαταθήκη δημοκρατικότητας, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς για την πόλη μας, προσφέρουν τεράστιο έργο στους συμπολίτες μας και μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα… 

Είναι κρίμα να μείνουν χωρίς Στέγη… 

Ας βοηθήσουν όσοι έχουν τη δυνατότητα!

Τρόποι επικοινωνίας για προσφορές Στέγης στα τηλέφωνα: 6983738636 (κ. Γιάννης Νταλώσης) ή 6949441363 (κ. Κώστας Κεδράς) ή στο info@energw.gr .


Σχετικά άρθρα

Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Δωρητηρίου Τροφίμων των Ενεργών Πολιτών

Πριν από λίγες μέρες, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας διένειμαν, για ακόμη μία φορά, τρόφιμα που συγκέντρωσαν από διάφορες δράσεις, στους δικαιούχους του Δωρητηρίου Τροφίμων

Δύο χρόνια αυτο-οργάνωση, αυτάρκεια, αλληλεγγύη με ένα τοπικό εναλλακτικό νόμισμα!

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία! Συμμετέχουμε! Ενισχύουμε την κυκλοφορία του τοπικού νομίσματος Ηρακλείου! Παρακάμπτουμε το ευρώ ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία!

Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Οι..."ανυπότακτοι Γαλάτες" μέσα στην Αυτοκρατορία της Κρίσης και της Αδράνειας!

Υπάρχει μια παρέα ανθρώπων, που πάει κόντρα στη γενικευμένη κατάθλιψη! Μια παρέα «τρελών Γαλατών», που αρνείται να παραδοθεί στη μιζέρια, τη μοιρολατρία και την αδράνεια!

Μία εθελόντρια από το "Μία Βαλίτσα Κόσμος" διηγείται τη δική της εμπειρία

«Αγαπάμε τον άλλον γι’ αυτό που είναι, γιατί είναι άνθρωπος, και αυτό πρέπει να τον σεβαστούμε. Πρέπει να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα γιατί ο καθένας μας είναι διαφορετικός και το μόνο που παίζει ρόλο είναι ο χαρακτήρας κι η προσωπικότητα». 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×