op
×
 3 Ματιές στο Αστικό Τοπίο - εκδήλωση του Βριλησσού στα Βριλήσσια με ελεύθερη είσοδο
"3 Ματιές στο Αστικό Τοπίο"- εκδήλωση του Βριλησσού στα Βριλήσσια με ελεύθερη είσοδο
28/02/18 20:00
άλλα:
Η φωτογραφική ομάδα της φυσιολατρικής κίνησης «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018και ώρα 20:00, σε μια παρουσίαση - συζήτηση με θέμα τις σύγχρονες προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.

"3 Ματιές στο Αστικό Τοπίο"- εκδήλωση του Βριλησσού στα Βριλήσσια με ελεύθερη είσοδο

Η φωτογραφική ομάδα της φυσιολατρικής κίνησης «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018και ώρα 20:00, σε μια παρουσίαση - συζήτηση με θέμα τις σύγχρονες προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Συμμετέχουν οι:

● Γιώργης Γερόλυμπος, αρχιτέκτονας – φωτογράφος

● Σόλωνας Μάλκας, φωτογράφος

● Κώστας Πήττας, αρχιτέκτονας - φωτογράφος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος», Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια, με ελεύθερη είσοδο.

 

 

Ο Γιώργης Γερόλυμπος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1973 και σπούδασε Φωτογραφία στην Αθήνα και Αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακά στην Εικόνα και Eπικοινωνία στο Goldsmiths University of London και διδακτορικό στην Tέχνη και το Design στο University of Derby. Δίδαξε Φωτογραφία στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο από το 2008 έως το 2011. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στη σχέση μεταξύ φύσης και ανθρώπινης επέμβασης, όπως αυτή εντοπίζεται στη σύγχρονη τοπιογραφία. Φωτογραφίζει «ενδιάμεσα» τοπία, τμήματα του περιβάλλοντος που βρίσκονται σε διαρκή μεταβολή λόγω της εκμετάλλευσης της γης. Επιλέγει να φωτογραφίσει το «ανθρωποποιημένο» τοπίο όχι μόνο λόγω της εμφανούς παρουσίας έντονων κοινωνικο-πολιτικών αλλαγών που εγγράφονται επάνω του αλλά κυρίως λόγω της σημασίας αυτού του είδους τοπιογραφίας στη σύγχρονη αναπαράσταση και φωτογραφική πρακτική. Περισσότερα για τον φωτογράφο στο yerolymbos.com

 

ο Σόλων Μάλκας είναι ένας βραβευμένος φωτογράφος με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα.


Ως επαγγελματίας φωτογράφος φωτογράφησα διάφορα πράγματα, αλλά το πάθος μου είναι οι ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές αρχιτεκτονικές λήψεις και ειδικά LE [μεγάλης διάρκειας εκθέσεων].


Είναι κάτι σαν επίσημη τελετή, κάθε πλάνο είναι είναι ένα μικρό project. Πρέπει πρώτα να βρείς την τέλεια γωνία του κτιρίου ή τη δομή που θα φωτογραφίσεις. Με τη βοήθεια του καδραρίσματος με τα χέρια θα βρεις το σωστό κάδρο. Στήνω το τρίποδο μου και προσεκτικά ανασυνθέτω το κάδρο.

Ξεκινώ με προτεραιότητα διαφράγματος, αφού βρω την τέλεια έκθεση για τα φωτεινά σημεία στον ουρανό και τις σκιές των κτιρίων, γυρίζω στη χειροκίνητη λειτουργία.

 

O Kώστας Πήττας είναι «ένας αρχιτέκτονας που του αρέσει να φτιάχνει εικόνες». Ακριβέστατος ο αυτοπροσδιορισμός, καθώς η ματιά του είναι αεικίνητη και εφευρετική. Επί της ουσίας, με τον φακό του απλώνει έναν στοχασμό πάνω σε τοπία αστικής ποίησης. Οταν δεν υπάρχουν, τα γεννάει. Και όταν υπάρχουν, τα αποκωδικοποιεί.
Τεχνικά και αισθητικά, οι φωτογραφίες του αποκλίνουν τόσο από την περιγραφή όσο και από την πληροφορία. Επί της ουσίας, αποδεσμεύονται από το θέμα τους για να το διαστείλουν και να το αναβαπτίσουν με άλλους κώδικες αλλά με το ίδιο γενετικό υλικό.

(απο τον Νίκο Βατόπουλο Καθημερινή)Σχετικά άρθρα

Δωρεάν περιήγηση: Ανοίγουν οι πόρτες ιστορικών αρχοντικών της Κηφισιάς

Για δεύτερη φορά ο δήμος Κηφισιάς δίνει την ευκαιρία σε πολίτες να δουν από μέσα ιστορικά αρχοντικά της περιοχής, να ακούσουν την ιστορία τους και να μάθουν για την ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών και επιρροών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×