op
×

H επιστολή ενός Ρομά στον κύριο βουλευτή της ΝΔ

Διαβάστηκε
H επιστολή ενός Ρομά στον κύριο βουλευτή της ΝΔ
Του Παρασκευά Σελίμ Βιλανάκη

Μια δήλωση του “κυρίου” Θανάση Δαβάκη βουλευτή της ΝΔ κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Ο “κύριος” Θανάσης Δαβάκης στην δήλωση του αναφέρει: Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω.

Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Θα ξεκινήσω με μια ανασκόπηση στο παρελθόν Πέρυσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια από τις ομιλίες του αναφέρει ότι: Τα παιδιά του «Φάρου του κόσμου» από την περιοχή του Δενδροποτάμου που διέπρεψαν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Ρομποτικής θα τιμήσει η Βουλή των Ελλήνων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά. 

Στις  8 Απριλίου 2017 είχα την τιμή μαζί με το φίλο μου  Αλέξανδρο Γεώργιο  Σαγκούρη συνοδευόμενοι από την ομάδα μας τους FAR.GO.BOTS να ανέβω στο βήμα της Βουλής.

Ως μαθητής και κάτοικος του  Δενδροποτάμου και ως πρεσβευτές της περιοχής μαζί με όλα τα άλλα παιδιά  κάνουμε μεγάλο αγώνα για να αλλάξουμε την  ιστορία του τόπου μας  κάτι που  διαφαίνεται μέσα από τις καθημερινές επιτυχίες μας με την  βοήθεια την έμπνευσή και την αγάπη  του πατέρα Αθηναγόρα και του «Φάρου του κόσμου» που έφτιαξε για εμάς για να φωτίσει το δρόμο μας. Τι μας έδειξαν οι προσπάθειες αυτές τα τελευταία 15 χρόνια; 

Πως οι Ρομά και θέλουν και μπορούν αρκεί να βρεθεί ένα χέρι να τους τραβήξει, να τους καθοδηγήσει, να χαράξει τον δρόμο. Έχουμε δεχτεί πολύ μίσος, ρατσισμό, προκαταλήψεις και στιγματισμό. Δεν έχουμε από αυτά ανάγκη ούτε θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Ενσυναίσθηση θέλουμε και ανθρώπους που τους αρέσει το εμείς και όχι το εγώ. 
Λέξεις Κλειδία - Tags
Θανάσης Δαβάκης τσιγγάνοι
4
επιστολή
129
Σχετικά άρθρα

Αιφνίδιος θάνατος για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Αυτό επιδιώκουν;

Την εκκένωση του χώρου που στεγάζεται το ΜΚΙΕ ζητεί η "Ελληνικό Α.Ε". "Αυτοί όλοι που αποφάσισαν τον αιφνίδιο θάνατο του ΜΚΙΕ ας αναλάβουν την ευθύνη.  Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από τον χώρο του ιατρείου και τα όποια μέτρα αποκλεισμού μας θα σημάνουν την ουσιαστική καταστροφή κόπων και δουλειάς 7 ετών". 

Απειλητική επιστολή στον πρώην προέδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου

Η επιστολή συνδέεται με την παραίτηση του κ. Σακελλαρίου από τη θέση του πρόεδρου του ΣτΕ και σε αυτή διατυπώνονται ευθείες απειλές εναντίον του ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμη και για «καταδίκη από λαϊκό δικαστήριο».

"Να λυπάστε κύριε Δαβάκη για το μέλλον της Ελλάδας"

Την δική της απάντηση στα όσα ρατσιστικά δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, έδωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Χριστίνα Χαλιλοπούλου η οποία είναι τσιγγάνα, διεθνολόγος και νομικός.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×