op
×

Έλληνες γιατροί στήνουν γέφυρες φιλίας στο Κόσσοβο

Διαβάστηκε
Έλληνες γιατροί στήνουν γέφυρες φιλίας στο Κόσσοβο
Γέφυρες φιλίας και συνεργασίας "στήνει" η επιστήμη με τους λαούς των Βαλκανίων. Έλληνες γιατροί "ανοίγουν" δρόμους και "εξάγουν" τεχνογνωσία σε συναδέλφους τους στο Κόσοβο. 

Ειδικότερα, ομάδα Ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης, αποδεχόμενη πρόταση ιδιωτικού νοσοκομείου της Πρίστινα αναλαμβάνει τη λειτουργία ειδικών τμημάτων, επεκτείνοντας την επιχειρηματική της δράση, εκτός συνόρων. Μάλιστα, πρόκειται για τη δεύτερη κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης της ίδιας ομάδας γιατρών στα Βαλκάνια, η πρώτη ιδρύθηκε στο Βουκουρέστι. 

«Το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων αναγνωρίζεται παγκοσμίως», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και μέλος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ, Κωνσταντίνος Πάντος. Προσθέτει ότι στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, «οι Έλληνες επιστήμονες έχουν αναπτύξει προηγμένες επιστημονικές μεθόδους» και η πρόσκληση από τους Κοσοβάρους συναδέλφους τους δείχνει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο στην επιστημοσύνη, επάρκεια και εμπειρία των γιατρών, αλλά και στην Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Πάντος. 

Σε επιστημονικό επίπεδο η Ελλάδα πλεονεκτεί και αυτό πλέον εμπεδώνεται σημειώνει, καθώς διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό προσωπικό, σύγχρονες δομές, άρτια εξοπλισμένες και παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ζευγάρια από πάρα πολλές χώρες επιλέγουν την Ελλάδα για να αποκτήσουν παιδί.

Η συνεργασία με τους Κοσοβάρους θα επεκταθεί, αφού όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πάντος, άμεσα θα προχωρήσουν εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα για θεωρητική εξ αποστάσεως, αλλά και πρακτική εκπαίδευση γιατρών στην εξωσωματική γονιμοποίηση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της χώρας.

Ως αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και μέλος του Συνδέσμου ΕΛΙΤΟΥΡ ο κ.Πάντος, αναφέρεται και στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με σκοπό την προώθηση του Τουρισμού Υγείας. 

«Η επέκταση δομών ελληνικών συμφερόντων σε Βαλκανικές χώρες ανοίγει νέους δρόμους τόσο για τη σύσφιξη των σχέσεων των λαών, όσο και για την αξιοποίηση δικτύων για την προσέλκυση ασθενών. Η ανάπτυξη του Ιατρικού τουρισμού και η ανάδειξη της χώρας μας, σε κορυφαίο προορισμό, αποτελεί εθνικό στόχο», τόνισε ο κ. Πάντος. Πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι συντονισμένη προσπάθεια και στρατηγική για την ανάδειξη των ισχυρών και ανταγωνιστών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, ώστε να λάβει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη και να έχει το ανάλογο μερίδιο από την «βιομηχανία» του Ιατρικού Τουρισμού.

 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕΛέξεις Κλειδία - Tags
Κόσσοβο Πρίστινα κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης Ελληνες γιατροί
4
Σχετικά άρθρα

Έλληνες γιατροί στην κορυφή του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία

Οι Έλληνες γιατροί καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση μεταξύ των μη - Βρετανών και την δεύτερη θέση μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας.

Η Φινλανδία ψάχνει 18.000 γιατρούς στην Ελλάδα – Μηνιαίος μισθός 6.000 ευρώ!

Για τις 18.000 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα έχει ήδη δημοσιευτεί προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ/EURES, και μάλιστα στα Ελληνικά, εδώ και δύο εβδομάδες. Και, όμως, μόλις 2 γιατροί έχουν κάνει αίτηση για δουλειά!
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×