op
×

Διήμερο δράσεων από το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας

Διαβάστηκε
Διήμερο δράσεων από το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας

31/3-1/4 ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ


Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: 


Σάββατο 31/3

Στο «Σπίτι της Μεσοποταμίας», Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

18.30 Γονείς «στην εφηβεία»

Βιωματική συνάντηση της ομάδας «Από Κοινού» με γονείς και κηδεμόνες εφήβων.

Η συνάντηση, με συμμετέχοντες και συμμετέχουσες τους γονείς ή τα πρόσωπα αναφοράς στη ζωή των εφήβων, περιλαμβάνει μία θεωρητική ενημέρωση αναφορικά με τις σωματικές και ψυχοκοινωνικές αλλαγές που συντελούνται στην εφηβεία, τις δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν και τις συχνές ανησυχίες γονιών για τα παιδιά τους σ’ αυτές τις ηλικίες. 

Ακολουθούν ομαδικές βιωματικές ασκήσεις για τους υπάρχοντες και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με εφήβους και η συνάντηση ολοκληρώνεται με μία συζήτηση-αναστοχασμό με τους γονείς/κηδεμόνες αναφορικά με το τι άντλησαν από τη διαδικασία και το πώς μπορούν να το αξιοποιήσουν στις σχέσεις τους με νέους ανθρώπους.

21.30 Ρεμπέτικο γλέντι και συλλογική κουζίνα


Κυριακή 1/4

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου, Καποδιστρίου 8-10 και Αγίου Κωνσταντίνου, Μοσχάτο

19.30 Θεατρική παράσταση playback από την ομάδα ΔΕΚΑ

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου φιλοξενούμε την ομάδα ΔΕΚΑ.

Το Playback είναι ένα είδος θεάτρου αυτοσχεδιαστικού με λόγο, ήχο, κίνηση, που στοχεύει στη σουρεαλιστική ή συμβολική απόδοση μιας ιστορίας που μοιράζεται κάποιος από το κοινό. Το θέατρο playback έχει ψυχαγωγικό αλλά και θεραπευτικό χαρακτήρα, στοχεύει και στο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά χρησιμοποιεί και στοιχεία ψυχοθεραπείας. 

H ομάδα κοινωνικού θεάτρου Playback ΔΕΚΑ, αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους των ΔΕΚΑ είναι να προσφέρουν δωρεάν παραστάσεις playback σε χώρους και δομές που χρειάζονται κοινωνική υποστήριξη (γηροκομεία, φυλακές, κέντρα απεξάρτησης κ.ά.), αλλά και χώρους που επιθυμούν να φιλοξενήσουν το «μοίρασμα ιστοριών» για το θεατρικό κοινό.
Σχετικά άρθρα

Χωρίς Μεσάζοντες: Ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας προς 19€ το 5λιτρο - Άνοιξαν οι φόρμες παραγγελιών

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία - Το ελαιόλαδο είναι κορυφαίας ποιότητας από παραδοσιακή Κορωνέικη ελιά το οποίο εξάγεται κυρίως στο εξωτερικό.

Δύο χρόνια αυτο-οργάνωση, αυτάρκεια, αλληλεγγύη με ένα τοπικό εναλλακτικό νόμισμα!

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία! Συμμετέχουμε! Ενισχύουμε την κυκλοφορία του τοπικού νομίσματος Ηρακλείου! Παρακάμπτουμε το ευρώ ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία!

Γνωρίστε έναν άλλο τρόπο ζωής, έναν καινούργιο κόσμο, που λέγεται Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού (21 Μαΐου),το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο αφιέρωμα στην Συνεργασία και τον Πολιτισμό στο Café Teatral “Πολυμήχανο” (Φλέμινγκ 58– Αργυρούπολη),

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η Παγκρήτια Έκθεση Γυναικείων Συνεταιρισμών

Η  Κοιν.Σ.Επ. Κοινωφέλεια  διοργανώνει την 1η Παγκρήτια Έκθεση Γυναικείων Συνεταιρισμών  στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018, στο Ηράκλειο, Κρήτης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×