op
×

Δωρεάν μαθήματα στον Χώρο 2510: Κηποτεχνία, Photoshop, Yoga κ.ά - Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Διαβάστηκε
Δωρεάν μαθήματα στον Χώρο 2510: Κηποτεχνία, Photoshop, Yoga κ.ά - Οι εγγραφές ξεκίνησαν

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ 2510, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια
____________________________________________

ΜΑΘΗΜΑ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Τι θα κερδίσω από το συγκεκριμένο μάθημα;

-Εκμάθηση καλλιέργειας αρωματικών, αρτυματικών και φαρμακευτικών φυτών.
-Γνώση χειρισμών μετά την συγκομιδή και σωστή αποθήκευση.
-Κατανόηση της σημασίας και των χρήσεων των φυτών.
-Αξιοποίηση κήπου, μπαλκονιού και βεράντας.
-Σωστό μαγείρεμα με την χρήση αρωματικών φυτών.
-Υποστήριξη και εκτός μαθήματος αν κριθεί απαραίτητο. 
-Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
-Εκπαιδευτικό υλικό.

Πληροφορίες: Λίντα 6985788008 
_______________________

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Μία ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΠΙΑΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, η οποία απευθύνεται σε όλους, ασχέτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Και αυτό γιατί χρησιμοποιεί ένα σύνολο απλών σωματικών κινήσεων, οι οποίες εκτελούνται αργά και χωρίς κούραση.

Μία ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, η οποία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού μας να αυτορυθμίζεται, χάρη στην - άμεση - βελτίωση:

- της φυσικής μας κατάστασης (αποστράγγιση των λιμναζόντων τοξινών, λύσιμο νευρομυϊκών εντάσεων, βελτίωση της ελαστικότητας των μυϊκών ιστών, τόνωση του όλου μυϊκού συστήματος)

- τη ψυχικής μας διάθεσης (ανακούφιση από συγκινησιακές και ψυχικές εντάσεις, ανάπτυξη αντιστάσεων έναντι του στρες)

- των νοητικών μας ικανοτήτων (γαλήνεμα του νου, βελτίωση της ικανότητας συγκέντρωσης, παρακολούθησης, κατανόησης και έκφρασης)

Ένα ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ στο πως συνεργάζονται ο Σωματικός, ο Συναισθηματικός και ο Νοητικός Εαυτός μας, για την επίτευξη και την διατήρηση της υγείας.

ΤΜΗΜΑΤΑ:
Δευτέρα 17.30 - 19.30, Αθηνάς 36, Μοναστηράκι
Πέμπτη 17.30 - 19.30, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια

ΔΩΡΕΆΝ ΜΆΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΊΑΣ
Δευτέρα 26 Μαρτίου, 17.30 - 19.30
Αθηνάς 36, Μοναστηράκι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ::
Πασχάλης Νταγτεβερένης 
Σύμβουλος Ολιστικής Ανάπτυξης
Εναλλακτικός Θεραπευτής 
6973349475 
ntagpas@yahoo.gr 
_______________________

ΜΑΘΗΜΑΤΑ YOGA ΚΑΙ PARTNER YOGA ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ THAI-MASSAGE

Λίλια Αγαθού
Τηλ.: 6947 360728
e-mail: lagathou72@gmail.com

Yoga
Το μάθημα της γιόγκα εμπεριέχει τεχνικές της Hatha yoga της Raja yoga και τεχνικές του Thai yoga massage. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, χρησιμοποιούνται θεραπευτικές ασκήσεις με στόχο την αύξηση της ευλυγισίας, την μείωση της κόπωσης, την αύξηση της δύναμης του σώματος και την βελτίωση της στάσης του σώματος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις διατάσεις μέσα από τις οποίες απελευθερώνονται οι σωματικές και οι ψυχικές εντάσεις που συσσωρεύονται στο σώμα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το πρόγραμμα εμπεριέχει:
Δυναμικές ασκήσεις που περιέχουν συχνά ενεργητική κίνηση του σώματος, που αποσκοπούν στο να αναπτύξουν την ευλυγισία, να επιταχύνουν την κυκλοφορία του αίματος, να χαλαρώσουν τους μυς και τις αρθρώσεις, να λύσουν τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και να απομακρύνουν το στατικό αίμα από διάφορα μέρη του σώματος.

Στατικές ασκήσεις οι οποίες εκτελούνται με μικρή ή καθόλου κίνηση. Αυτές οι "άσανας" αποσκοπούν στην απαλή μάλαξη των εσωτερικών οργάνων, αδένων και μυών, όσο και στην χαλάρωση των νεύρων όλου του σώματος.
Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της γιόγκα είναι η σύνδεση της αναπνοής με τις θεραπευτικές στάσεις και κινήσεις. Με την σωστή αναπνοή επιτυγχάνουμε πληρότητα, που σημαίνει πλήρης πρόσληψη και χρησιμοποίηση του οξυγόνου σύμφωνα με την ικανότητα μας. Επίσης, με την σωστή αναπνοή επιτυγχάνουμε χαλάρωση και ηρεμία του νου και του νευρικού συστήματος. Επιτυγχάνουμε μεγαλύτερες δυνατότητες αυτοσυγκέντρωσης και δημιουργικότητας.

Στο κλείσιμο του προγράμματος εφαρμόζονται τεχνικές βαθειάς χαλάρωσης της τεχνικής της γιόγκα νιντρα. Η νίντρα γιόγκα είναι μια συστηματική μέθοδος που προκαλεί πλήρη νοητική και συναισθηματική χαλάρωση.

-------------------------------

Partner Yoga (γιόγκα σε ζευγάρια) σε συνδυασμό με τεχνικές
Thai- massage.

Η partner yoga γίνεται σε ζευγάρια και είναι κατάλληλη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής κατάστασης. Μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές μας δίνεται η δυνατότητα να πειραματιστούμε και να ανανεωθούμε ψυχικά και σωματικά. Μία συνεδρία partner yoga μπορεί να μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε και να βελτιώσουμε την πρακτική μας και όχι μόνο!

• Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος
• Ενισχύει την αναπνευστική λειτουργία
• Μειώνει το στρες
• Διώχνει το στρες
• Καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την υπομονή
• Επιμένει στην επίγνωση και στην υπομονή

Οι τεχνικές της partner yoga θα γίνονται σε συνδυασμό με τεχνικές από το Τhai-massage και έτσι, συγχρόνως με την γίογκα, θα προσφέρουμε ένα θεραπευτικό μασάζ ο ένας στον άλλον.

Παραδοσιακό Thai-massage:
Το παραδοσιακό thai-massage είναι από τις πιο αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές και είναι βασισμένο στην ινδική φιλοσοφία της yoga. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πολλών και διαφορετικών τεχνικών, όπως διατάσεις, πιέσεις βελονιστικών σημείων και πιέσεις σε ενεργειακά κανάλια και κέντρα. Τα οφέλη είναι πολλά, όπως η χαλάρωση, η ευθυγράμμιση και η ανακούφιση του σώματος. Πέρα από την χαλάρωση και την μείωση του στρες, το συγκεκριμένο μασάζ αναζωογονεί την ροή της σωματικής ενέργειας και διευκολύνει την επανασύνδεση του σώματος με την ψυχή και το μυαλό.
___________________

ΜΑΘΉΜΑΤΑ FUSION BELLYDANCE (ORIENTAL)

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τον ανατολίτικο χορό μέσα από fusion επιρροές.Ο ανατολίτικος χορός της κοιλιάς η αλλιώς bellydance,ξεκίνησε μέσα από λατρευτικές τελετές γονιμότητας μεταξύ γυναικών και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανατολικής αλλά και της δυτικής χορευτικής κουλτούρας,καθώς συνδυάζει έντονες χορευτικές κινήσεις της λεκάνης,των γοφών και του στήθους προσφέροντας ευλυγισία και αυτοπεποίθηση! Βοηθά στην αναζήτηση της θηλυκότητας,μέσω της οποίας το σώμα μπορεί να εκφράσει χορευτικά τα συναισθήματα του και σε ομαδικό επίπεδο επιδρά ακόμη και ψυχοθεραπευτικά προσφέροντας χαρά και αρμονία!

Πληροφορίες: kabourina44@gmail.com
_______________________

TUMBAO

Πληροφορίες: Μαρία 6909673349
_______________________

SHAOLIN KUNG FU

-Βασική κατάρτιση Shaolin (Ji Ben Gong)
-Φορμες και πυγμές Sholin (Tao Lu)
-Ba Duan Jin - Qi Gong
-Διαλογισμός Zen και εξασκηση του Gnosis state
(Υπό την καθοδήγηση του Κινέζου 36ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν ( Shi Miao Jie)

Πληροφορίες: Βασίλης 6956428034, apollwn11@hotmail.com
_______________________

PHOTOSHOP

Το Photoshop θεωρείται το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας παγκοσμίως! Πώς αλλάζουμε το φόντο σε μία φωτογραφία μας; Πώς βελτιώνουμε τον φωτισμό της; Πώς δημιουργούμε κολάζ; Πώς κάνουμε ρετούς προσώπου; Ελάτε να τα μάθουμε μαζί σε πολύ απλά βήματα, πάνω σε ένα συγκεκριμμένο πακέτο φωτογραφιών, στον φιλόξενο Χώρο 2510! Το σεμινάριο καλύπτει όλες τις βασικές λειτουργίες του Photoshop (Εργαλεία, Menu, Panels, Χρώματα, Φωτισμός, Φίλτρα, Εφέ, Κολάζ, Ξεγύρισμα φόντου, Μάσκες, Εξαφάνιση αντικειμένων, Σχεδιασμός αφίσας και λογοτύπου, Διόρθωση ατελειών κ.α)
Οι κύκλοι μαθημάτων επαναλαμβάνονται κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς.

Υπεύθυνος ο γραφίστας Νίκος Χαραλάμπους 
Τ: 6940 928815
E: antiqua19@hotmail.com
________________________

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ

Μαθήματα ιταλικών για αρχάριους κ μη, με δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για κρατικό ή CELI

Πληροφορίες: Αννα 6932970466.
________________________

ΣΧΕΔΙΟ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Το τμήμα απευθύνεται σε όσους έχουν αγάπη για το σχέδιο και την ζωγραφική. Γίνεται εξάσκηση στο ελεύθερο σχέδιο και χρώμα.. Οι σπουδαστές δημιουργούν δικά τους έργα και έρχονται σε επαφή με διαφορετικά εκφραστικά μέσα.

Πληροφορίες: Έλενα Τουμαζατου
6946797212 , email:elenatoumazatou@gmail.com
_______________________

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
(ελεύθερο σχέδιο,ζωγραφική με χρώμα μικτές τεχνικές, προετοιμασία φακέλου,μοντέλο)

Το τμήμα της Καλών Τεχνών έχει ως στόχο την προετοιμασία των υποψηφίων για τις εισαγωγικές και τις κατατακτήριες εξετάσεις των Σχολών Καλών Τεχνών.
Οι σπουδαστές εξασκούνται στην παρατήρηση και απεικόνιση διαφόρων θεμάτων (πορτρέτο, προτομές, συνθέσεις αντικειμένων) και στην καλλιέργεια του αισθητικού κριτηρίου, έχοντας ως στόχο την κατασκευή ζωγραφικών έργων-σχεδίων.

Πληροφορίες: Έλενα Τουμαζατου
6946797212 , email:elenatoumazatou@gmail.com

Σχετικά άρθρα

Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με δωρεάν συμμετοχή στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, διοργανώνει τον Ιούλιο, έξι αυτοτελή εργαστήρια

Δωρεάν θερινό σινεμαδάκι για όλους! Αναλυτικό Πρόγραμμα

Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο «Πολυμήχανο café teatral» στην οδό Φλέμινγκ 58, στην Αργυρούπολη κάθε Τετάρτη στις 21:00 απ’ τις 27 Ιουνίου ως τις 12 Σεπτεμβρίου.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×