op
×

Ηλιούπολη - Αργυρούπολη: Ο εφιάλτης του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης επιστρέφει

Διαβάστηκε
Ηλιούπολη - Αργυρούπολη: Ο εφιάλτης του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης επιστρέφει

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πολιτών ενάντια στις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Ηλιούπολης - Αργυρούπολης


Δώδεκα χρόνια μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης οι οποίες κατάφεραν να σταματήσουν την κατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (400/150 KW), η ΔΕΗ επανέρχεται καταθέτοντας νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για ένα έργο το οποίο έχει ήδη κριθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ως ανθρωποκτόνο και περιβαλλοντοκτόνο.

-    Με την απόφαση 1672/2005 της ολομέλειας του ΣτΕ ακυρώθηκε η ΚΥΑ 88547/2002 με την οποία χωροθετήθηκε το ΚΥΤ.
-    Με την από 24.10.2008 Έκθεση της Διεύθυνσης Αυτοψίας της Νομαρχίας Αθηνών οι εγκαταστάσεις του ΚΥΤ χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετες και κατεδαφιστέες.
-    Με την απόφαση 67/2012 της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ επιβλήθηκε πρόστιμο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για μη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων.
-    Με την απόφαση 5560/2013 του Εφετείου Αθηνών η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να αποζημιώσει δεκάδες οικογένειες της περιοχής για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, οι παράνομες και αυθαίρετες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ των 150/20 KW, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2003 με την επέμβαση των ΜΑΤ και την άγρια καταστολή που ακολούθησε με απειλές, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και διώξεις των κατοίκων που αντιστέκονταν, εξακολουθούν να μολύνουν το περιβάλλον και την υγεία μας.

Οι πρόσφατες δε αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων για ιδιωτικοποίηση του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικού Ρεύματος της ΔΕΗ και οι αυξημένες ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα προκύψουν από το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού  και τη μετατροπή του σε μια τερατούπολη πολυτελούς κατοικίας, τζόγου και διασκέδασης, έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα στην περιοχή μας και βάζοντάς μας εμπρός στο δίλημμα εμείς ή αυτοί.

Γι αυτό, καλούμε κάθε πολίτη, συλλογικότητα ή φορέα καθώς και τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής να απαιτήσουμε μαζικά και δυναμικά
-    να απομακρυνθούν άμεσα οι ανθρωποκτόνες και περιβαλλοντοκτόνες εγκαταστάσεις του ΚΥΤ των 150/20 KW
-    να μην κατασκευαστεί ΚΥΤ 400/150 KW
-    να επαναδιατυπωθεί ο δημόσιος – δασικός χαρακτήρας του χώρου και
-    να επιστραφεί το σύνολο της έκτασης στο δημόσιο.

Όλοι την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην είσοδο του ΚΥΤ
 (Θράκης και Ηρώων Πολυτεχνείου-Ηλιούπολη)

Θα γίνουν παρεμβάσεις και θα ακολουθήσει συναυλία

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΤ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Για επικοινωνία: sispirosi.politon.kyt@gmail.com


Λέξεις Κλειδία - Tags
ΔΕΗ
144
Σχετικά άρθρα

22 "Έξυπνες" λύσεις για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος

Μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να φέρουν σημαντική μείωση του λογαριασμού του ρεύματος. Απλές συνήθειες που έχουν όλοι και εν αγνοία τους προκαλούν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας μπορούν να γίνουν εύκολα παρελθόν και αυτό θα έχει άμεσο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×