op
×

Αιγίλοπας: Διήμερο Σχολείο Σπόρων για τις τοπικές ποικιλίες και τη βιολογική γεωργία

Διαβάστηκε
Αιγίλοπας: Διήμερο Σχολείο Σπόρων για τις τοπικές ποικιλίες και τη βιολογική γεωργία

Μετάδοση γνώσεων και εμπειριών για την αποτελεσματικότερη,  επιτυχή διατήρηση και άμεση αξιοποίηση της γεωργικής βιοποικιλότητα με πρωταγωνιστές  την τοπική κοινωνία και τους πολίτες της

 

Ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ (Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εταιρεία Ανάπτυξης Β. Αιγαίου διοργανώνει στην Λήμνο στις 28 και 29 Απριλίου 2018, ένα εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα με αντικείμενο τις τοπικές ποικιλίες και τη βιολογική γεωργία.

Το Σχολείο Σπόρων, ως θεσμός στα πλαίσια του ΑΙΓΙΛΟΠΑ που λειτουργεί επιτυχημένα από το 2012, έχει σαν σκοπό να μεταδώσει χρήσιμες εμπειρίες και γνώσεις στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διατηρηθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα ο γεωργικός γενετικός πλούτος της χώρας μας, καθώς και η πλούσια γεωργική της παράδοση.

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσει, με ελεύθερη συμμετοχή, περιορισμένος αριθμός εκπαιδευομένων (50-60 άτομα) και απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε καλλιεργητές στα μέλη σποροδικτύων καθώς και γεωπόνους και ερασιτέχνες κηπουρούς. Οι εκπαιδευόμενοι θα επιλεγούν κατόπιν αιτήσεώς τους μέχρι τις 25 Απριλίου 2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@aegilops.gr ή με φαξ στο 2428094558.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του διημέρου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ, ΈΝΤΥΠΑ, ΑΊΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ:

στο δικτυακό τόπο του ΑΙΓΙΛΟΠΑ www.aegilops.gr

και στις ηλεκτρονικές διεύθυνσεις:

mytilene@aegilops.gr, (Ραλλίτσα Τσίγγου – Εστιακό Σημείο του ΑΙΓΙΛΟΠΑ στη Λέσβο)

και info@aegilops.gr

Τηλ επικοινωνίας: Ραλλίτσα Τσίγγου (6973332188)

6945414573 (Κώστας Κουτής)

Βόλος, 4 Απριλίου 2018

ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ, Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία


Κατέβασμα αρχείων: 

Afisa_LIMNOS_final.pdf (3 Downloads)

programma.pdf (5 Downloads)

aitisi_simmetoxis.docx (2 Downloads)
Σχετικά άρθρα

Σπόροι: Εισαγωγή στην πιο απίθανη ιατρική της φύσης. Της Γιάννας Ρουσοδήμου

Κάθε σπόρος έχει και την ικανότητα, αυτή την ενέργεια που περικλείει να την αποδίδει σε ζωντανούς ιστούς, βελτιώνοντας την λειτουργία τους και αντιμετωπίζοντας ασθένειες.

Δραματική μείωση στη μελλοντική παραγωγή λαχανικών στη Νότια Ευρώπη

Σημαντικές μειώσεις στις αποδόσεις των καλλιεργειών λαχανικών θα υπάρξουν διεθνώς έως τα μέσα του αιώνα, λόγω του συνδυασμού διαφόρων περιβαλλοντικών παραγόντων

"Τέλος" η Monsanto, έρχεται η εταιρεία - τέρας Bayer που θα ελέγχει την τροφή παγκοσμίως

Η πολυαναμενόμενη εξαγορά της Monsanto από τη Bayer ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη και το όνομα της αμερικανικής εταιρείας γενετικά τροποποιημένων σπόρων έπειτα από 117 έτη θα περάσει στην ιστορία.

Ένα υπέροχο πείραμα από παιδικά χεράκια που αλλάζει το αστικό τοπίο

Ένα υπέροχο πείραμα από χεράκια παιδιών έχει στόχο να δημιουργήσει έναν αστικό λαχανόκηπο στη γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου στη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας το αστικό τοπίο. 

6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Παραδοσιακών Ποικιλιών στον Σκουντέρι

Τα σποράκια μπαίνουν στους φακέλους, τα φυτά μεγαλώνουν, και οι διοργανωτές μας περιμένουν για να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη Κυριακή αφιερωμένη στους σπόρους, τις καλλιέργειες και την οικολογία. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×