op
×

Αναζητώντας την Ησυχία

Αναζητώντας την Ησυχία

Κάλεσμα από την Κοινωνική Συνεταριστική Επιχείρηση ThessPro

"Ως Επαγγελματίες Οπτικοακουστικών Μέσων, οφείλουμε με κάθε τρόπο να ενημερώνουμε εκείνους που αγνοούν – όχι εσκεμμένα – τους παράγοντες κινδύνου για την υγεία τους, που εγκυμονεί η υπερβολική έκθεση στο θόρυβο.

Επιλέγουμε να προσεγγίσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο ένα κατά τη γνώμη μας αρκετά σοβαρό ζήτημα, επιχειρώντας την σωστή και έγκυρη πληροφόρηση, όχι από εμάς, αλλά από ειδικούς  που έχουν ξοδέψει μεγάλο μέρος της ζωής τους για να δώσουν ερμηνείες σε γεγονότα της καθημερινότητάς  μας τα οποία συμβαίνουν, είναι σημαντικά αλλά περνάνε απαρατήρητα σε αρκετούς από εμάς.

  • Η ακοή είναι παθητική αίσθηση συχνά εκτεθειμένη και  απροστάτευτη σε σοβαρούς κινδύνους  που συνήθως όταν γίνονται αντιληπτοί είναι ήδη αργά.
  • Ο θόρυβος ευθύνεται για την έκκριση της Κορτιζόλης της ορμόνης του στρες.
  • Η  ηχορύπανση είναι ο δεύτερος σοβαρότερος παράγοντας περιβαλλοντικής  ρύπανσης μετά την ατμοσφαιρική.
  • Ζούμε σε έναν πλανήτη ο οποίος παράγει πολύ θόρυβο
  • Ζούμε επίσης και την πρώτη γενιά κουφών σαραντάρηδων
  • Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη συγκαταλέγονται στις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης.

Μήπως θα ήταν  καλή ευκαιρία για συζήτηση, αφού το θέμα αφορά αρκετές επαγγελματικές και  κοινωνικές ομάδες;

Η παρέα μας σας προσκαλεί  την Τετάρτη 25.04.2018 στις 08:30 μ.μ στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου 3, Θεσσαλονίκη 546 36) στη προβολή του ντοκιμαντέρ In Pursuit of Silence  (Αναζητώντας την Ησυχία )

 

Η ταινία του Shen αποκαλύπτει όμορφα- μέσα από παραδείγματα και ερμηνείες- ότι η ησυχία δεν είναι η «απουσία ήχου», αλλά η αφαίρεση της δυσαρμονίας. Το παγκόσμιο όφελός της είναι ότι μας επιτρέπει να αποκτήσουμε βιώματα και συνειδητοποίηση.


Προσέλευση : 08:00μ.μ – Έναρξη προβολής : 08:30 μ.μ

Συμπληρώστε τη φόρμα για την εγγραφή σας εδώ

 

Σύνοψη

Το « IN PURSUIT OF SILENCE» είναι μία στοχαστική διερεύνηση της ησυχίας και της επίδρασης του θορύβου στη ζωή μας. Η ταινία μάς πηγαίνει σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι γύρω από τον κόσμο – από τις παραδοσιακές τελετές τσαγιού στο Κυότο, μέχρι τους δρόμους της Βομβάης, της πιο θορυβώδους πόλης του πλανήτη- και μας εμπνέει να βιώσουμε την ησυχία και να γιορτάσουμε τα θαύματα του κόσμου.

Σημείωση του σκηνοθέτη:

«Το In Pursuit of Silence είναι μια ταινία αφιερωμένη σε ένα θέμα, που πολλοί έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να το ενσωματώσουν μέσα στο έργο τους.  Εμείς προσπαθήσαμε, αντί να το ενσωματώσουμε,   να το ελευθερώσουμε, δίνοντας φόρο τιμής στις άφθαρτες ιδιότητες της σιωπής. Η κινηματογράφηση έγινε με τρόπο που μιμείται την κατάστασή μας, όταν στεκόμαστε ακίνητοι. Δεν βλέπει κανείς κινήσεις γερανού, εναέριες λήψεις ή εντυπωσιακές πανοραμικές κινήσεις. Σχεδιάσαμε προσεκτικά το έργο λαμβάνοντας τον ανθρώπινο μεταβολισμό υπόψη.

Σε τελική ανάλυση ελπίζω πως η ταινία θα παροτρύνει τους θεατές να χαλαρώσουν τους ρυθμούς τους και να κάνουν τον κόσμο καινούριο για τον εαυτό τους σε κάποιο βαθμό.»

 

Συμπληρώστε τη φόρμα για την εγγραφή σας εδώ"


Σχετικά άρθρα

Πώς να διαβάζουμε τις ετικέτες του αντηλιακού και ποιο είναι το κατάλληλο για τον τύπο δέρματός μας

Η  έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία μπορεί  να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Τα ηλιακά εγκαύματα κάνουν θραύση τους καλοκαιρινούς μήνες πλήττοντας μικρούς και μεγάλους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×