op
×
1ο Art Against Fascism στην Αθήνα
1ο Art Against Fascism στην Αθήνα
05/05/18 18:00
Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Αθηναίων
άλλα:
Στόχος του φεστιβάλ Art against fascism είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες νέους/ες που βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στο φασισμό

1ο Art Against Fascism στην Αθήνα

1ο Art Against Fascism στην Αθήνα, Σαββατο 5 Μαΐου


Το 1ο  Art against fascism θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στο Π – χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού, στην οδό Καμπούρογλου 44 και Σαμαρά (στο παρκάκι).


Ποιος είναι ο στόχος μας


Στόχος του φεστιβάλ Art against fascism είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες μαθητές/τριες και νέους/ες που βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και το σεξισμό.


Ενώνουμε και εμείς την φωνή μας, ενισχύουμε και ενδυναμώνουμε τις δράσεις ενάντια στους ναζί, παλεύουμε, διεκδικούμε και φωνάζουμε.

Όπως ο φασισμός σκοτώνει τη φαντασία, έτσι η τέχνη και η δημιουργία τη γεννά.


Ο φασισμός το δολοφονικό χέρι του συστήματος


Ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός, όποια μάσκα κι αν φορέσουν αποτελούν θανάσιμη απειλή για τις ζωές μας. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Όσο κι αν θέλουν να παρουσιάζονται ως «αντισυστημικοί» και «εναντίον όλων», οι ναζί της Χρυσής Αυγής εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών, γι’ αυτό και είναι ενάντια σε κάθε αγώνα της νεολαίας, των εργαζομένων και του λαού. Ακόμη και μετά τις δολοφονίες του αγωνιστή μουσικού Παύλου Φύσσα, του νέου εργαζόμενου από το Πακιστάν, Σαχτζάτ Λουκμάν και άλλων, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αγωνιστές του κινήματος, η Χρυσή Αυγή παραμένει με πολύ ψηλά εκλογικά ποσοστά. Η απειλή του φασισμού είναι υπαρκτή και για να την αντιμετωπίσουμε χρειάζεται να οργανωθούμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στο φασισμό. 


Μέχρι στιγμής συμμετέχουν:

  • Mc Yinka & DJ Manu
  • Proletcult Radio
  • Endorphins
  • Nefelíbata 
  • Κόσσυ & The Classics 
  • Four Sticks 

Δήλωσε συμμετοχή


Αν έχεις μουσικό συγκρότημα, θεατρική ομάδα, αν ασχολείσαι με τα comics, τη φωτογραφία ή έχεις οποιαδήποτε άλλη καλλιτεχνική ανησυχία και θέλεις να παλέψεις ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, δήλωσε συμμετοχή και θα πάρεις μέρος. 


Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές μέχρι και μια εβδομάδα πριν το φεστιβάλ. 


Αν θες να βοηθήσεις στη διοργάνωση επικοινώνησε μαζί μας. 

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή: 

Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού web:
Σαμαρά και Καμπούρογλου 44, Αθήνα 111 44, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθηναίων

Ένα στέκι να μας χωράει όλους!

του Γιάννη Παπαιωάννου-Μανδηλαρά

Ο Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Πρώτα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού στην περιοχή των Πατησίων, ένα στέκι. Στη συνέχεια προγραμματίσαμε κάποιες εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος μας και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με ένα γλέντι στις 13/2 στον πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ που πάντα φιλοξενεί εκδηλώσεις των αριστερών και των κινηματικών συλλογικοτήτων της περιοχής. 

Μαγειρέψαμε, φέραμε τα βιβλία μας για τη λαχειοφόρο, ετοιμάσαμε το χώρο για την κομπανία και περιμέναμε τον κόσμο της γειτονιάς να ξεκινήσουμε το γλέντι.

Αλλά δεν περιμέναμε αυτό που ακολούθησε. Μέσα στις σχεδόν πέντε ώρες που κράτησε το γλέντι πέρασαν περισσότεροι από 150 άνθρωποι. Φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε με την μουσική της κομπανίας και συζητήσαμε για το στέκι που θέλουμε. Ένα στέκι που τελικά θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο απ’ όσο υπολογίζαμε, ένα στέκι που θα πρέπει να μπορεί να χωρέσει τόσο κόσμο. Το ΕΚΣΤΑΝ δε μας χωρούσε από ένα σημείο και μετά, ακόμα και το μπαλκόνι του ήταν γεμάτο κόσμο. 

Το γλέντι είχε όλα όσα θέλουμε: να γεμίσουμε το χώρο μας, μαζικότητα, βιβλία, μουσική, κουβέντες, ποτό και φαγητό σε πολύ χαμηλές τιμές και μας άφησε μια γεύση ικανοποίησης. Ήδη ετοιμάζουμε την επόμενη εκδήλωση μας που αυτή τη φορά θα γίνει σε κεντρικότερο χώρο. Συγκεκριμένα το προτελευταίο Σάββατο της αποκριάς (5/3) θα μας φιλοξενήσει το Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια όπου θα στήσουμε πάρτι για περισσότερες ώρες, με περισσότερο κόσμο και δυνατή μουσική. 

Όποιος-α θέλει να έρθει σε επικοινωνία με την «Πρωτοβουλία για τη δημιουργία στεκιού στα Πατήσια» μπορεί να μας βρει στο facebook στην ομώνυμη σελίδα.Σχετικά άρθρα

Αναψυκτήριο «Τα Ωραία Εξάρχεια»: Για 14 ημέρες ανάβουμε τα φώτα της πλατείας κόντρα στα σκοτάδια των καιρών μας

Ευελπιστώντας να κάνουμε τη περιοχή που ζούμε, τα αγαπημένα μας Εξάρχεια, αυτό που τους αξίζει, μια ανθρώπινη γειτονιά με φώς αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×