op
×

Νέο έγκλημα του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων: Κατεδάφισε δημοτικό σχολείο στα κατεχόμενα

Διαβάστηκε
Νέο έγκλημα του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων: Κατεδάφισε δημοτικό σχολείο στα κατεχόμενα
Την Δευτέρα 9 Απριλίου 2018, οι Ισραηλινές Δυνάμεις κατοχής κατεδάφισαν το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi7» στο Παλαιστινιακό χωριό Zanuta, νότια της Χεβρώνας, στα πλαίσια της συστηματικής πολιτικής του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακής Εκπαίδευσης.

Το σχολείο χτίστηκε με την Ευγενική Χορηγία του Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, σε ανακοίνωσή του,  εξέφρασε τη λύπη του για το θλιβερό αυτό έγκλημα της κατεδάφισης του Παλαιστινιακού δημοτικό σχολείο, που στερεί από τα Παλαιστινιακά παιδιά το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε αντίθεση με των δικαιωμάτων του παιδιού όπως αυτά θεσπίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1959 (UNGA 1959).

Το Δημοτικό μεικτό σχολείο «Al-Tahadi7» στο Παλαιστινιακό χωρίο Zanuta, νότια της Χεβρώνα, κατεδαφίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας την δεύτερα 9/4/2018 ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης και συστηματικής πολιτικής των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής κατά του Παλαιστινιακού εκπαιδευτικού τομέα.

Το Δημοτικό σχολείο «Al-Tahadi7» στο Παλαιστινιακό χωρίο Zanuta είναι ένα από τα δύο σχολεία που χτίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Κράτους της Παλαιστίνης με την ευγενική χορηγία του *Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»* μεταφέροντας το μήνυμα για δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους.

Το Υπουργείο Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Κράτους της Παλαιστίνης όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα δήλωσε: «Είναι αυτό το σχολείο, το οποίο χτίστηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, υποκινητής κατά του Ισραήλ»; Επαναβεβαιώνοντας ότι η Ισραηλινή κατοχή είναι ο πρωταρχικός και θεμελιώδης υποκινητής εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και των θεσμών του, ειδικά σε ότι αφορά εκπαιδευτικά θέματα.


Σχετικά άρθρα

Διεθνής κατακραυγή για βίντεο που τράβηξε ελεύθερος σκοπευτής ενώ εκτελεί άοπλο Παλαιστίνιο

Βίντεο που καταγράφει μια εμπλοκή ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαδηλώσεων προκαλεί σάλο στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι αναστέλλει τη συμφωνία με τον ΟΗΕ για τους Αφρικανούς παράτυπους μετανάστες

Το Ισραήλ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι αναστέλλει την εφαρμογή μιας συμφωνίας στην οποία είχε καταλήξει με τον ΟΗΕ για τη μεταφορά σε δυτικές χώρες χιλιάδων Αφρικανών παράτυπων μεταναστών που βρίσκονταν στη χώρα, μόλις λίγες ώρες αφού είχε συναφθεί.

Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα των οργανώσεων που βοηθούν την ισραηλινή κατοχή

Με κοινή ανοικτή επιστολή τριάντα τρεις οργανώσεις ζητούν από τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα να δημοσιεύσει τη βάση δεδομένων του ΟΗΕ με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ισραηλινούς εποικισμούς.

"Aσφαλής η χρήση της κάνναβης σε ηλικιωμένους ασθενείς", δηλώνουν Ισραηλινοί ερευνητές

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα από τη χορήγηση κάνναβης που έκαναν ερευνητές από το Ισραήλ σε  ασθενείς άνω των 65 ετών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έπασχαν από χρόνιο πόνο ή καρκίνο.

Επείγον: Να απελευθερωθεί η 16χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Ahed Tamimi - Υπογράφουμε την έκκληση

Εδώ και πολλά χρόνια, η Ahed Tamimi και η οικογένειά της αγωνίζονται ενάντια στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς. Όμως τώρα, η Ahed αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια φυλάκισης
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Βιβλιοσυναντήσεις: Διαβάζουμε κι αλλάζουμε" - Δράση για σχολικές ομάδες

23/04/18 08:00
Από τη Δευτέρα 23 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 συγγραφείς-μέλη του Κύκλου επισκέπτονται το Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης ΠΙΟΠ για να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με σχολικές ομάδες.
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×