op
×

Χειροποίητα έργα τέχνης από γυναίκες πρόσφυγες στο πιο παλιό σπίτι της Αθήνας

Διαβάστηκε
Χειροποίητα έργα τέχνης από γυναίκες πρόσφυγες στο πιο παλιό σπίτι της Αθήνας

Χειροποίητα έργα τέχνης από γυναίκες που έφτασαν στη χώρα μας ως πρόσφυγες θα φιλοξενήσει το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας, το Αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα.

 

Πρόκειται για δημιουργήματα μαθητριών του κέντρου «Αποστολή για Πρόσφυγες και Μετανάστες», οι οποίες συμμετέχουν σε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πλέξιμο, κέντημα και ραπτική. 


Στόχος του προγράμματος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και κυρίως η επαγγελματική αποκατάσταση των γυναικών οι οποίες αναζητούν τρόπους για να θρέψουν τις οικογένειές τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

 

Μοναδικά κεντήματα, ξεχωριστά πλεκτά και άλλα χειροποίητα είδη, με την ιδιαίτερη τέχνη των γυναικών από τη Συρία και το Αφγανιστάν, παρουσιάζονται την Κυριακή 22 Απριλίου από 13.00 έως τις 16.00 στο ιστορικό Αρχοντικό (Αδριανού 96), όπου μεγάλωσε η Αγία Φιλοθέη, προστάτιδα των γυναικών.

 

Η Αγία Φιλοθέη, κατά κόσμον Ρεβούλα Μπενιζέλου, γεννήθηκε το 1522 στην Αθήνα. Ίδρυσε το Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα, μοίρασε την περιουσία της και πέθανε από τα βασανιστήρια των Τούρκων. Μετά το θάνατό της, το 1589, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ματθαίος Β' την ανακήρυξε Οσία.

 

Το εκπαιδευτικό κέντρο «Αποστολή για Πρόσφυγες και Μετανάστες» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης προσφέροντας προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης σε παιδιά πρόσφυγες, καθώς και μαθήματα γλωσσών και ενδυνάμωσης σε ενηλίκους. Το 2018 χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Give for Greece IV-V: Educational Activities for Refugees and Migrants.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Λέξεις Κλειδία - Tags
χειροποίητα έργα τέχνης
2
κεντήματα Πλάκα
2
πρόσφυγες
1224
Σχετικά άρθρα

Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές: "Ας γίνει η αλληλεγγύη θάλασσα κι ίσως κι εκείνο το ανθρώπινο το κύμα να φουσκώσει"

Η παρέα του Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές, αυτή τη φορά στάθηκε αλληλέγγυα στην ποδοσφαιρική ομάδα από το ελληνικό φόρουμ προσφύγων.

Έχει φήμη, δόξα και εκατομμύρια δολάρια, όμως ο διεθνούς φήμης παίκτης του NBA, Μαρκ Γκασόλ, στις καλοκαιρινές του διακοπές παράσχει τη βοήθειά του σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Την ώρα που ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πετούν σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ τα πλοία με τους πρόσφυγες μεταξύ τους, ο Γκασόλ αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

Τρία χρόνια στο πλευρό των προσφύγων η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Η Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης Λαμίας, μετά τρία χρόνια, που οι πρώτοι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στο camp των Θερμοπυλών, συνεχίζει πάντα να βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων

Ανακοίνωση οργανώσεων για την απόφαση κατά της λειτουργίας του κέντρου αλληλεγγύης ΠΙΚΠΑ

Αν κλείσει το ΠΙΚΠΑ, καθίσταται ασαφές πού θα μεταφερθούν όσοι φιλοξενούνται εκεί. Ωστόσο, μια ενδεχόμενη επιστροφή τους στη Μόρια θα θέσει σε κίνδυνο τη φυσική και ψυχική τους υγεία

SAVE PIKPA! Κινδυνεύει να κλείσει η δομή αλληλεγγύης που στηρίζει τους πιο ευάλωτους

Το ΠΙΚΠΑ έχει φιλοξενήσει και περιθάλψει σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες 30.000 πρόσφυγες από το 2012, και από το 2015 δέχεται κυρίως τους πλέον ευάλωτους, ΑΜΕΑ, θύματα βασανιστηρίων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×