op
×

Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που κάνει το γύρο της Ελλάδας

Διαβάστηκε
Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που κάνει το γύρο της Ελλάδας
Το 1ο παγκοσμίως «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνεχίζει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα και περνάει από το Δήμο Αιγάλεω. 

Σήμερα Δευτέρα 30/4/2018, 1η ημέρα στο Δήμο Αιγάλεω, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Μπίρμπας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κος Νικόλαος Νικητάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Γιάννα Χριστόγλου και πολλοί μαθητές από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου, για να γιορτάσουν το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα. 

Ο κος Μπίρμπας δήλωσε: "Ο Δήμος Αιγάλεω έχοντας προτεραιότητα την βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, συμμετέχει στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα σε μια προσπάθεια αλλαγής της αντίληψης για την ανακύκλωση. 

Μειώνουμε τα απορρίμματα, επαναχρησιμοποιούμε, προστατεύουμε το περιβάλλον, ανακυκλώνουμε. Γιατί το μέλλον του πλανήτη είναι ευθύνη όλων μας, αλλά «ανήκει» πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές”.
 
Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. 

Ήδη έχει προγραμματιστεί να επισκεφθούν το κινητό Κέντρο πάνω από 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11/5/2018, οι οποίοι μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο, που πραγματοποιείται στο 2ο επίπεδο του κέντρου, θα εκπαιδευτούν και θα συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης.
 
Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.
 
Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» θα βρίσκεται στο Δήμο Αιγάλεω στα εξής σημεία:
  •  ΣΗΜΕΙΟ 1     Σουλίου & Πελοποννήσου   -   δίπλα στο ΔΑΚ - 4ο Γυμνάσιο & 5ο Λύκειο
ΗΜΕΡΕΣ        ΑΠΟ 30/4/2018 ΕΩΣ 2/5/2018
  •   ΣΗΜΕΙΟ 2     Ορυζομύλων & Ιασίου   -   πλησίον της πλατείας Αγ. Αικατερίνης και των σχολείων 12ο Δημοτικό, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, Ειδικά σχολεία.
ΗΜΕΡΕΣ        ΑΠΟ 3/5/2918 ΕΩΣ 4/5/2018
  • ΣΗΜΕΙΟ 3     Βορείου Ηπείρου & Μίνωος   -   δίπλα στον 8ο Βρεφονηπιακό Σταθμό  «Νίνα Βενέτη»
            ΗΜΕΡΕΣ        ΑΠΟ 7/5/2018 ΕΩΣ 9/5/2018
  • ΣΗΜΕΙΟ 4     Μοσχονησίων & Θηβών   -   δίπλα στο 1ο  ΚΑΠΗ
ΗΜΕΡΕΣ        ΑΠΟ 10/5/2018 ΕΩΣ 11/5/2018
 
Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 17:00
 
Μικροί, μεγάλοι ανακυκλώνουν, εκπαιδεύονται μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και αποκτούν γνώση για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος και κερδίζουν μεγάλα έπαθλα:
 
  • ACTION CAMERA
  • TABLET
  • ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH
 
Περιμένουμε όλους του δημότες του Αιγάλεω στο πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα,

 …γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου!

Λέξεις Κλειδία - Tags
Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης Δήμος Αιγάλεω
14
Αιγάλεω
5
ανακύκλωση
201
περιβάλλον
394
Σχετικά άρθρα

«Δεύτερη ζωή» για ρούχα και παπούτσια με 9 κάδους ανακύκλωσης - Οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία

Στους κάδους τοποθετούνται ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ, υφασμάτινα είδη σπιτιού, ενώ δεν τοποθετούνται γυαλιά, χαρτιά, μέταλλα, οικιακά απορρίμματα.

Όταν μετατρέπεις τα σκουπίδια σε "χρυσό", κάνεις εισαγωγή αποβλήτων κι από άλλες χώρες (Βίντεο)

Το σύστημά τους είναι τόσο επαναστατικό και οφείλεται ξεκάθαρα στην κουλτούρα που έχουν, ως πολιτισμός, σχετικά με τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Κοινή επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων προς ΥΠΕΝ για την έκτακτη κατάσταση στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

Στην επιστολή τους οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν, μεταξύ άλλων, την ανάληψη κατεπείγοντων μέτρων ώστε την επίβλεψη των ζώων να αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×