op
×

Το Athens Street Food Festival πατάει... Γκάζι μέχρι τέλος Μαΐου

Διαβάστηκε
Το Athens Street Food Festival πατάει... Γκάζι μέχρι τέλος Μαΐου

Γαστρονομικά ταξίδια από την Κούβα ως τη Μικρά Ασία, από την Ιταλία ως το Μεξικό, από την Ισπανία ως την Κίνα, από την Ταϋλάνδη ως τη Βόρεια Ευρώπη και από τις ΗΠΑ ως την Ελλάδα, υπόσχεται το 3ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιείται μέσα στον Μάιο την Αθήνα στον χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι.


Η τάση του street food, δηλαδή του φαγητού στον δρόμο κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και περισσότερα σημεία να «ξεφυτρώνουν» στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.


«Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια μεγάλη ποικιλία από “φαγητό του δρόμου” σε πολλές εκδοχές του, σε ένα όμορφο περιβάλλον, με εορταστική ατμόσφαιρα, ώστε οι επισκέπτες μας να απολαύσουν τις γεύσεις των chefs και να περάσουν όμορφα», εξηγεί ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του φεστιβάλ, Σταύρος Στριλιγκάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Το φεστιβάλ συγκεντρώνει εκτός από Αθηναίους και πολλούς επισκέπτες της πόλης και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.


«Οι δύο προηγούμενες χρονιές μας έχουν δείξει ότι το ενδιαφέρον του κοινού είναι τεράστιο, εξ’ ου και 100.000 επισκέπτες μας έχουν δείξει την προτίμησή τους. 


Επίσης, έχει σαφέστατα εκτιμηθεί ότι το φεστιβάλ είναι μια πραγματικά οργανωμένη, επαγγελματική παραγωγή, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. 


Θεωρούμε ότι η μεγάλη επιτυχία του Athens Street Food Festival έχει, σε ένα βαθμό, προκαλέσει το ρεύμα street food που κυριαρχεί πλέον στα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και τις αρκετές αντιγραφές του φεστιβάλ που γίνονται ανά την Ελλάδα», προσθέτει ο κ. Στριλιγκάς και προσθέτει: «Κάθε μέρα παίζουν μουσική γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και Djs, ενώ υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. 


Για το φετινό Athens Street Food Festival o χώρος έχει διαμορφωθεί ριζικά για ένα καλύτερο ακόμα αποτέλεσμα. Επίσης, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία σε κουζίνες».


Η είσοδος για το φεστιβάλ είναι 2,50 ευρώ. Θα ανοίγει τις πόρτες του για ακόμα δυο σαββατοκύριακα του Μαΐου (11-12-13, 18-19-20), κάθε Παρασκευή 17:00 – 01:00, Σάββατο 12:00 – 01:00 και Κυριακή 12:00 – 00:00.


Φ. Δουλγκέρη




Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Λέξεις Κλειδία - Tags
Athens Street Food Festival Γκάζι γαστρονομία
7
Σχετικά άρθρα

Ο εμπνευστής του Ελληνικού Πρωινού αναρωτιέται: “Τι τα θέλετε τα κρουασάν όταν έχετε σφακιανές πίτες;”

Ποιος είπε ότι οι τουρίστες θέλουν κρουασάν στο πρωινό τους; Δώστε τους να φάνε λουκουμάδες με κρητικό μέλι και σφακιανή πίτα και μετά ρωτήστε τους εάν προτιμούν τα κατεψυγμένα κρουασάν

Οι παραγωγοί που κρύβονται πίσω από τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας

Κάθε περιοχή με βάση το κλίμα, τα εδάφη και τις καλλιέργειές τους, την ιστορία και τις πολιτιστικές ανταλλαγές, δημιούργησε προϊόντα, που ταυτίστηκαν με τον τόπο παραγωγής.

Το περιζήτητο «διαμάντι» της γαστρονομίας κοστίζει όσο ένα κόσμημα

Η αυξημένη ζήτηση της τρούφας, σε συνδυασμό με τις μικρές ποσότητές της που διατίθενται στην αγορά, κάνουν την τιμή πώλησής της, ιδιαίτερα υψηλή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι σοδιές προπωλούνται
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×