op
×

Ημερίδα στον Αλμυρό, με θέμα : «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Καναδά και τη Ν. Αφρική, για τη Φέτα»

Ημερίδα στον Αλμυρό, με θέμα : «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Καναδά και τη Ν. Αφρική, για τη Φέτα»

Ημερίδα στον Αλμυρό, με θέμα : «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Καναδά και τη Ν. Αφρική, για τη Φέτα»


Η ημερίδα που ολοκληρώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού, με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Καναδά και τη Ν. Αφρική, για τη Φέτα», σκοπό είχε την ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό μας προϊόν, η "Φέτα" μας.


Το παρόν έδωσε ο υφυπουργός Αγρ.Ανάπτυξης κύριος Βασίλης Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, κύριος Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης κυριά Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Γιώργος Καλτσογιάννης, ο Δήμαρχος Αλμυρού κύριος Δημήτρης Εσερίδης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μαγνησίας κύριος Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ κύριος Νικήτας Πρίτζος, και η πρώην υπουργός κυρία Χρυσοβελώνη.  Αισθητή έγινε η απουσία όλων των βουλευτών της Μαγνησίας. εκτός του κυρίου Χρήστου Μπουκόρου, που παρευρέθηκε στην αίθουσα, και απεύθυνε χαιρετισμό. 


Ο κύριος Γιάννης Καραγιάννης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα ,και χρόνια μάχιμος στη προστασία του ονόματος της "Φέτας" , ήρθε στην ημερίδα του Αλμυρού, έκανε τη τοποθέτησή του, και σχολίασε θετικά την όλη προσπάθεια, για τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή από τον Όμιλο Φίλων Φέτας, και τα μέλη του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.


Οι εισηγητές της ημερίδας ήταν ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Φέτας, κύριος Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος.


Ο κύριος Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλ/κων Προϊόντων. 


Ο κύριος Γιώργος Ζέρβας, Πρόεδρος της ΕΖΕ καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Και ο κύριος Γιώργος Εμμανουήλ Γεωργοοικονομολόγος, μέλος της ΑΡΕΠΟ στη Περφέρεια Θεσσαλίας.


Ο κύριος Ανυφαντάκης, τελειώνοντας την εισήγησή του, έκανε έκλυση στο κοινό που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, να μπουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου Φίλων Φέτας (ΟΦΦ) στο www.fetasos.gr  να γίνουν μέλη του Ομίλου, και να ψηφίσουν το ψήφισμα που έχει εκδώσει ο όμιλος για τη φέτα.


Πολύ θετική ήταν ακόμη, και η τοποθέτηση του κυρίου Πρίτζου, πρόεδρο της ΕΒΟΛ, που επισήμανε τα προβλήματα της κτηνοτροφίας σήμερα, τις τιμές που έχει πάρει το γάλα, αλλά και το μέλλον που έχει η φέτα, μετά από τις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τον Καναδά και τη Ν.Αφρική.


Ο συντονισμός της ημερίδας έγινε από τη δημοσιογράφο Ειρήνη Αιμονιώτη, μέλος του Ομίλου Φίλων Φέτας, και μέλος της ΕΣΕΤ.

Λέξεις Κλειδία - Tags
φέτα
17
κίνδυνος
92
ημερίδα
57
Σχετικά άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Αττική

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Παρασκευή - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για την Παρασκευή στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος) και Βορείου Αιγαίου.

Ο κίνδυνος καρκίνου που κρύβεται μέσα στο σπίτι - Το υλικό που παρουσιάζεται από τις εταιρείες ως "ασφαλές"

Τα συνθετικά αυτά υλικά και κατά τη διαδικασία παρασκευής τους, και όταν τοποθετηθούν στο κτίριο, απελευθερώνουν ίνες που είναι ακριβώς όπως η αφρικανική σκόνη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×