op
×

Πανσέληνος στον Τοξότη - Να βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη

Διαβάστηκε
Πανσέληνος στον Τοξότη - Να βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ -  ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Η Πανσέληνος του Μαΐου πραγματοποιείται την Τρίτη 29/5 στις 5.20 μ.μ, στον άξονα άξονα Δίδυμων – Τοξότη και συγκεκριμένα στην 9η μοίρα του Τοξότη.

Αυτή η πανσέληνος ανοίγει το δρόμο για το ταξίδι της ζωής σου.

Με τη βοήθεια του τριγώνου( Αφροδίτης – Δία– Ποσειδώνα) στα ζώδια του νερού, το ταξίδι ξεκινά εντός σου. Πας πίσω μέχρι την κυτταρική σου μνήμη για να βρεις τις πληγές και τους φόβους  που σε κρατούν μέσα στο καβούκι σου και πίσω στη ζωή. Αντιλαμβάνεσαι πόσο μάταιο είναι να  μηρυκάζεις συναισθηματικές μνήμες και να υπομένεις στο όνομα του άσκοπου καθωσπρεπισμού (Αφροδίτη στον καρκίνο αντίθεση Κρόνος). Αποφασίζεις να δεις τη ζωή αισιόδοξα και μεγαλόπνοα, έχοντας την καρδιά και το μυαλό ανοιχτά (Δίας),  να θεραπευτείς και να διεκδικήσεις τα όνειρά σου (Ποσειδώνας). 

“Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,

αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,

αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.”


Με την βοήθεια της Πανσελήνου στον Τοξότη  όρισε την Ιθάκη σου, τον στόχο σου, και ξεκίνησε το ταξίδι σου προς αυτήν απολαμβάνοντας την διαδρομή και  “ Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.”  

Να βγεις έξω στη ζωή, να ζήσεις για να μάθεις, γιατί  γνώση είναι μόνο η βιωματική εμπειρία και όχι οι πληροφορίες που μαζεύεις, από όσα ακούς, διαβάζεις ή βλέπεις. Όσα νομίζεις πως ξέρεις, θα επαληθευτούν μόνο αν γίνουν πράξη.

Κάθε νέα εμπειρία, τόπος, άνθρωπος , πολιτισμός, ιδεολογίες και φιλοσοφικές θεωρήσεις που βρίσκεις στο δρόμο σου, είναι γνώση που σε διευρύνει. Γνώση είναι και ο έρωτας, που είναι απαραίτητο να τον ζήσεις  για να υπάρξει ισορροπία και πληρότητα σε όλα τα επίπεδα.«να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,

και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,

σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους,

και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,

όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά·

σε πόλεις Aιγυπτιακές πολλές να πας,

να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.»


Εκεί έξω και μέσα από τα βιώματά σου θα δοκιμάσεις τις αξίες σου και τα ιδανικά σου. Θα δεις τι αντέχεις και τι σε αντέχει. Όσο θα είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου και τα ιδανικά σου θα είναι υψηλά και θα τρέφεις πνεύμα και σώμα με εκλεκτή συγκίνηση, ο δρόμος θα σου ανοίγεται, θα ξεπερνάς τις δυσκολίες και θα προχωράς.

«Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,

αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή

συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.»


Αν όταν φτάσεις στην Ιθάκη σου τη βρεις φτωχική να θυμάσαι πως κέρδος είναι το ίδιο το ταξίδι, η σοφία και η πείρα που απέκτησες στη διάρκεια του.

«Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.

Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, 

ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.»


Να θυμάσαι : Να ζεις, ν αγαπάς, να δοκιμάζεσαι, να μαθαίνεις, να εξελίσσεσαι.

Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον άξονα των μεταβλητών ζωδίων, Δίδυμους-Τοξότες, Παρθένους – Ιχθείς, γεννημένους στο τέλος του 1ου  αρχές του 2ου δεκαημέρου και όσους έχουν ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες γύρω από την 9η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Επίσης επηρεάζει τα ζώδια του νερού, Καρκίνους – Σκορπιούς – Ιχθείς  και όσους έχουν ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες γύρω από την 11η  ως και 17η μοίρα των ζωδίων αυτών.


Φωτεινή Σαπουντζάκη

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

facebook.com/kosmogrammaΣχετικά άρθρα

Ανάδρομος Ερμής Ιούλιος 2018: Αντί να φτιάχνεις το κουτί που σε αποξενώνει, βρες το κλειδί που θα σε ενώσει με τη διαφορετικότητα

Ο ταχυδρόμος του Σύμπαντος, ο πλανήτης Ερμής βρίσκεται στην 24η μοίρα στο ζώδιο του Λέοντα. Από εκεί έρχεται να βάλει "φρένο" στην υπερβολή σου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×