op
×

Η δύναμη της θηλυκότητας

Διαβάστηκε
Η δύναμη της θηλυκότητας
Στο Ευρωπαϊκό Ανθρωπιστικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 11, 12 και 13 Μαΐου, μία από τις θεματικές προωθήθηκε από την Ένωση Ανθρωπιστριών Γυναικών για τη Μηβία. 

Συμμετείχαν ως ομιλητές: η Annabella Coiro, ειδικός στην επικοινωνία και την εκπαίδευση για τη μηβία στην Ιταλία, η Lydienne Nkaleu, πρόεδρος της Επιτροπής Αρωγής Γυναικών σε Ανάγκη στο Καμερούν, η Silvia Beatriz González González, ακτιβίστρια για την ειρήνη και τη μηβία στην Ισπανία, η Nicole Ndongala, D.R. Κονγκό / Ισπανία, Πρόεδρος της Ένωσης Καριμπού, Ισπανία, η Jenny Infante Labrin, μέλος της Τεχνικής για την Ισότητα των Φύλων από την Ισπανία, η Sudha Reddy, Διευθύντρια του Οικολογικού Ιδρύματος για βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις από την Ινδία και η Carmen Serra Majada, συνιδρύτρια της πλατφόρμας Ηπατίτιδας C στην Βαγιαδολίδ.

Πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό εργαστήριο και έγινε μια σύνθεση όσων συζητήθηκαν και βίωσαν οι οργανώτριες και το ακροατήριο.

Σε αυτή τη συνέντευξη, η Encarna Escribano, πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπιστριών Γυναικών για τη Μηβία και συντονίστρια της θεματικής, μας μιλάει για την Ένωση και για τα συμπεράσματα και τα πρότζεκτ που προέκυψαν στο Ανθρωπιστικό Φόρουμ.

Ποιο είναι το κίνητρο αυτής της πρωτοβουλίας;

Η ζωή απειλείται και αισθανόμαστε την ανάγκη να προχωρήσουμε και να προστατεύσουμε τη ζωή. Μια παγκόσμια και αληθινή δέσμευση για την προστασία της ζωής είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή.

Πώς μπορεί να προστατευτεί η ζωή;

Κάνουμε εργαστήρια που επιτρέπουν τη σύνδεση με τη θηλυκότητα, η οποία είναι η σχέση με τη ζωή. Έχοντας υποβαθμίσει τη θηλυκότητα, η πατριαρχία έχει οδηγήσει σε μια αυξανόμενη αποσύνδεση από τη ζωή και συνεπώς, παρατηρούμε οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα: πόλεμοι, λιμοί, οικειοποίηση τροφής, έλλειψη νερού, καταστροφή της φύσης …

Σε επαφή με άλλες ομάδες και δικτύωση…

Ναι, θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με όλο και περισσότερες ενώσεις και το πρότζεκτ είναι η δημιουργία ενός δικτύου δικτύων και την ορατότητα όλων αυτών των μηβίαιων ενώσεων που ήδη λειτουργούν ανοιχτά. Παραδείγματος χάριν, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πράγματα μεμονωμένα σε ορισμένες περιπτώσεις και η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο όπου να μπορούμε να διασυνδεθούμε για να κάνουμε ορατές όλες αυτές τις μηβίαιες δράσεις και να υποστηρίξουμε δράσεις που θα μπορούσαν να έχουν σημαντική προβολή ή αντίκτυπο. Για παράδειγμα, οι γυναίκες της Βηθλεέμ, ενώνουν τις τρεις θρησκείες – Μουσουλμάνες, Χριστιανές και Εβραίες – και κάνουν ένα ταξίδι για την ειρήνη κάθε χρόνο. Είναι μια υποδειγματική δράση που θα μπορούσε να διαδοθεί ευρύτερα.

Από τα εργαστήρια στο Ανθρωπιστικό Φόρουμ προωθώντας και οργανώνοντας.

Ναι, προωθήσαμε την παρουσία των γυναικών ως θεματική στο Ανθρωπιστικό Φόρουμ και το άνοιγμα σε άλλες ενώσεις γυναικών που εργάζονται στον τομέα της μηβίας. Εκεί προέκυψε η ανάγκη για δίκτυο δικτύων, καθώς ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κόσμος που κάνει πράγματα σε άλλα μέρη και ότι δεν γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Και ποια συμπεράσματα και πρότζεκτ βγήκαν από το Ανθρωπιστικό Φόρουμ στην θεματική των Γυναικών για τη Μηβία;

Σκεφτόμαστε ένα νέο μοντέλο που ξεπερνά την πατριαρχία, αυτό το νέο μοντέλο αναδύεται ήδη και πρέπει να κατανοήσουμε την ανάγκη αλλαγής του συστήματος αξιών, τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Είναι καλό να καταλάβουμε ότι πρέπει να κρατήσουμε το καλύτερο της ανθρώπινης ιστορίας και να ενσωματώσουμε ό,τι αξίζει από την ιστορία μας.

Να αφυπνίσουμε τη θηλυκότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες γιατί την έχουμε αφήσει κρυμμένη και πρέπει να συνδεθούμε με αυτήν και να σταματήσουμε να την υποβαθμίζουμε για να ενσωματώσουμε την ιστορία.

Ως άμεσο πρότζεκτ προτείνουμε να προχωρήσουμε στο δίκτυο δικτύων, να αλληλεπιδρούμε, να επικοινωνούμε, να υποστηρίξουμε άλλες δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση με τη δική μας.

Οι γυναίκες έχουν μια δύναμη ικανή να κινήσει τον κόσμο όταν θέτουμε τον εαυτό μας υπέρ της ζωής.


Λέξεις Κλειδία - Tags
βιωματικό εργαστήριο Ανθρωπιστικό Φόρουμ
2
γυναίκες
239
Μαδρίτη
29
Σχετικά άρθρα

Ιατρική σχολή παραποιούσε προς τα κάτω τους βαθμούς των γυναικών στις εισαγωγικές εξετάσεις

Οι αρχές της ιατρικής σχολής έχουν οργανώσει συνέντευξη Τύπου για τις 5 μ.μ.. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την κυβέρνηση ούτε από τον αξιωματούχο του υπουργείου Παιδείας

"Χαστούκι" για την Johnson & Johnson: Αποζημίωση 4,7 δισ. δολαρίων σε μια ομαδική αγωγή γυναικών για την πούδρα της

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κλήθηκε χθες Πέμπτη να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4,7 δισ. δολαρίων σε 22 γυναίκες και τις οικογένειές τους

Σαουδική Αραβία: Συγκινημένες και υπερήφανες οι γυναίκες οδηγοί βγήκαν στους δρόμους του Ριάντ

Η απαγόρευση της οδήγησης για τις γυναίκες, η οποία ισχύει εδώ και δεκαετίες στη Σαουδική Αραβία, ήρθη σήμερα και συγκινημένες και υπερήφανες δεκάδες γυναίκες οδηγοί
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×