op
×

Η Αλληλεγγύη αποκτά εφημερίδα

Διαβάστηκε
Η Αλληλεγγύη αποκτά εφημερίδα
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟΚΤΑ ΦΩΝΗ !!!

Χρειάστηκαν τρία μνημόνια εξόντωσης των ελληνικών οικογενειών. Διοργανώθηκαν αμέτρητες ογκώδεις διαδηλώσεις και πολλαπλάσιες μικρές καθημερινές διαμαρτυρίες. Μετανάστευσαν πάνω από 500.000 Έλληνες κυρίως νέοι και μορφωμένοι σε χώρες όχι πάντα φιλικές, ούτε φιλόξενες και χιλιάδες επιπλέον να φύγουν βίαια από την ζωή απελπισμένοι και απροστάτευτοι. 

Και όμως ο δρόμος ήταν και είναι εδώ. Πάντα γνωστός και ανοιχτός. Τόσο μακρινός όσο ένα καρουλάκι από την αόρατη κλωστή που ενώνει τον ένα με τον άλλο και όλους μαζί σε μία κοινή πορεία. Βρίσκεται στον καθένα και διατίθεται δωρεάν. Μόνο από καρδιάς! 

Πάνω από 100 διαφορετικές δομές αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχουν ως κύριο αντικείμενο την υποστήριξη των Ελλήνων και μεταναστών που περισσότερο από όλους χτυπήθηκαν κατά προτεραιότητα, κατά λάθος η ως φυσική συνέπεια… μικρή σημασία έχει. Ούτε καν η μαζική κατάρρευση αξιών, η απαξίωση ικανοτήτων και η συστηματική περιθωριοποίηση τους. Το αποτέλεσμα μετράει και εκεί… αποδεδειγμένα πολλά μπορούν να γίνουν, έστω και την τελευταία στιγμή! 

Πίσω και πάνω από αυτές τις οργανώσεις και τα σωματεία, τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες που λειτουργούν χωρίς καμία στήριξη από μεγαλεπήβολα σχέδια …διάσωσης είναι ο άνθρωπος, που προσφέρει και προσφέρεται. Οι εκατοντάδες εθελοντές που φροντίζουν για τη αρτιότητα καθημερινής λειτουργίας. Είναι τέλος οι χιλιάδες άνθρωποι της διπλανής πόρτας, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς, που παρά τις αντιξοότητες και τις προβλέψεις, ωφελούνται για μια ζωή με αξιοπρέπεια. 

Μια μεγάλη «μικρή» κοινότητα, ο κόσμος της αλληλεγγύης διαμορφώνει έναν καινούργιο πυλώνα επιβίωσης και στήριξης για την κοινωνία προσδιορίζοντας ανατρεπτικά τις λέξεις ευτυχία και επιτυχία… 

Γι΄αυτό τον λόγο περισσότερο από ποτέ η αλληλοκατανόηση και η αλληλοπληροφόρηση αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. 

Να γνωρίζουμε καλύτερα και έγκαιρα για αυτά που θα έλθουν όχι για να τα προβλέψουμε αλλά για να φροντίσουμε να τα αντιμετωπίσουμε και να προστατευτούμε. 

Να μάθουμε για το πώς και το γιατί του συντονισμού μας για καλύτερη αποτελεσματικότητα. 

Να φροντίσουμε να αναδείξουμε τις πολλές καινούργιες πρωτοβουλίες που δημιουργούνται και συμπληρώνουν το δικό μας έργο. 

Να αναπαράγουμε και να ενισχύσουμε την ελπίδα και να γίνουμε πρότυπο της κοινωνίας που μας αξίζει.
 
"Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" εκδίδεται από την ανθρωπιστική οργάνωση για την μείωση της φτώχιας στην Ελλάδα "ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ", που ιδρύθηκε έγκαιρα και δυστυχώς τόσο προφητικά ήδη από το 2009. Δημιούργημα της είναι μία από τις πιο δραστήριες δομές στήριξης αλληλεγγύης , το "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ", που καθημερινά φροντίζει τις ανάγκες υγείας, φαρμακευτικής αγωγής και διατροφής για την επιβίωση για περισσότερους από 4.000 συνανθρώπους μας …!!! Συνέντευξη Τύπου για την έκδοση της μηνιαίας πανελλαδικής εφημερίδας "Ο Δρόμος της Αλληλεγγύης" που θα διατίθεται στα στέκια των δομών αλληλεγγύης, από εθελοντές και σε επιλεγμένα σημεία διάθεσης κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιείται την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 12μμ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα - 1ος όροφος).
Σχετικά άρθρα

Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης από τον Δήμο Καισαριανής

Τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης συνεχίζει ο Δήμος Καισαριανής, μετά την αποδοχή και επιτυχία που σημείωσε πέρσι, βοηθώντας πάνω από 70 μαθητές

Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας: Οι εγγραφές άρχισαν!

Το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας εδώ και πέντε χρόνια υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των ηλικιών, αναπτύσσοντας παράλληλα δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα

Κοινωνικό φροντιστήριο για την εκμάθηση Αγγλικών θα υλοποιήσουν οι δήμοι Κισσάμου και Πλατανιά

Κοινωνικό φροντιστήριο για την εκμάθηση Αγγλικών καθιερώνει για πρώτη φορά φέτος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών «Palso» Ν. Χανίων , ο Δήμος Κισσάμου. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×