op
×

Ο Τραμπ «έκρυψε» τουλάχιστον 4500 νεκρούς στο Πουέρτο Ρίκο

Διαβάστηκε
Ο Τραμπ «έκρυψε» τουλάχιστον 4500 νεκρούς στο Πουέρτο Ρίκο

Αυτό αναφέρει έκθεση του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που αποδεικνύει ότι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την καταστροφή λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ένα στα τρία θύματα πέθανε λόγω ελλιπούς ιατρικής περίθαλψης, αναφέρει η Omaya Sosa, από το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας του Πουέρτο Ρίκο, το οποίο προειδοποιούσε εδώ και μήνες ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν έχει καμία σχέση με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες η αμερικανική κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων που είχαν διασωθεί και χρειάζονταν βασική περίθαλψη και εξοπλισμό, όπως παροχή οξυγόνου στα νοσοκομεία. Παρόλα αυτά ο κρατικός μηχανισμός δεν κινήθηκε για να καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής και να προσφέρει βοήθεια. Αντίθετα ο Τραμπ διέταξε την αποστολή ενόπλων δυνάμεων, ενώ με μήνυμά του στο twitter υπενθύμιζε στους κατοίκους το τεράστιο χρέος που έχουν συσσωρεύσει.

Σύμφωνα με την Omaya Sosa η αδυναμία αντιμετώπισης της κρίσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, καθώς οι εταιρείες που παρείχαν εξοπλισμό στα νοσοκομεία κατέρρευσαν ολοκληρωτικά μετά το πέρασμα του τυφώνα.

Όπως είχαμε αναφέρει στο info-war.gr: Η ολοκληρωτική κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης και άλλων υποδομών δεν οφείλεται μόνο στο ακραίο καιρικό φαινόμενο αλλά και στη χρόνια έλλειψη συντήρησης των υποδομών, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας παροχής ρεύματος.

Αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης, στην οποία είχαν οδηγήσει το Πουέρτο Ρίκο, είναι και η τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε το φράγμα του Σαν Χουάν, στο βόρειο τμήμα του νησιού, για το οποίο εκφράζονταν φόβοι ότι μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Οι αρχές, οι οποίες σε αντίθεση με την Κούβα δεν είχαν κανένα σχέδιο εκκένωσης πληγεισών περιοχών απλώς κάλεσαν 70.000 κατοίκους της περιοχής να βρουν καταφύγιο σε μεγαλύτερο υψόμετρο!


Πηγή:info-war.gr

Λέξεις Κλειδία - Tags
Πουέρτο Ρίκο
5
θύματα
29
ΗΠΑ
329
Σχετικά άρθρα

Η τραγική ιστορία του 14χρονου που εκτελέστηκε για ένα έγκλημα που δεν έκανε - Σε 10 λεπτά βγήκε η ετυμηγορία των λευκών ενόρκων [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο George κατηγορήθηκε άδικα για τη δολοφονία δύο λευκών κοριτσιών, της Betty 11 και της Mary 8 ετών αντίστοιχα, τα σώματα των οποίων βρέθηκαν κοντά στο σπίτι όπου ζούσαν το αγόρι και οι γονείς του. 

Αν το τηγάνι σας αναγράφει αυτή την ουσία, πετάξτε το αμέσως - Μια ιστορία συγκάλυψης από τη δεκαετία του '70

Η "Δήλωση της Μαδρίτης" καταγράφει την προειδοποίηση 208 επιστημόνων από όλο τον κόσμο, όσον αφορά τους κινδύνους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον από την χρήση των PFAS.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×