op
×

Πώς να βοηθήσουμε στις δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων

Διαβάστηκε
Πώς να βοηθήσουμε στις δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων

Οι δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων που θα πραγματοποιηθούν από 8-11 Απριλίου είναι ένα μεγάλο βήμα στο να μην αυξηθεί περισσότερο ο ήδη μεγάλος αριθμός τους, με ότι συνεπάγεται αυτό…


Σε αυτό το μεγάλο βήμα χρειαζόμαστε την εθελοντική βοήθεια όλων σας γιατί… ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Τρόποι βοήθειας:

1) Μπορείτε να φέρετε παλιά σεντόνια, κουβέρτες, στρωματάκια, παπλώματα που θα χρησιμοποιηθούν ως κρεβάτια για τα ζώα που θα στειρωθούν μέχρι να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους. Σαλονικιού 10, Χαλκίδα.

2) Αν γνωρίζετε κάποιον που φροντίζει αδέσποτα ζώα (σκύλους και γάτες) πληροφορήστε τον για την προσπάθεια. Ραντεβού κλείνονται στο 6946699988.

3) Προσφορά εθελοντικής εργασίας στην κλινική τις μέρες των στειρώσεων. Όσες μέρες και όσες ώρες μπορεί να διαθέσει κάποιος. Πληροφορίες στο 2221022011 και μέσω facebook. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πόστα που χρειάζονται τη στήριξή μας.

4) Μεταφορά των ζώων προς και από την κλινική.

5) Προσωρινή φιλοξενία (3-4 μέρες) κάποιων χειρουργημένων ζώων.

6) Μπορείτε να βοηθήσετε δίνοντας αντιβίωση για 3-4 μέρες σε κάποιο στειρωμένο ζώο της γειτονιάς σας.

7) Αν ταΐζετε κάποιο αδέσποτο ζώο, πληροφορήστε μας για το σημείο που βρίσκεται για να κανονιστεί το ραντεβού και η μεταφορά του.


Οι θέσεις για το πρόγραμμα στειρώσεων έχουν καλυφθεί. 
Οποιος θέλει να στειρώσει ΑΔΕΣΠΟΤΟ ζώο μπορεί να καλεί το 6946699988 και να μπει σε λίστα αναμονής.
Η στείρωση των ζώων είναι εξαιρετικής σημασίας για το ζώο αλλά και για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα:

Eξασφαλίζεται η υγεία του αδέσποτου ζώου προλαβαίνοντας καρκίνους στα γεννητικά όργανα και άλλες ασθένειες που μεταδίδονται με την πράξη της αναπαραγωγής. Τα στειρωμένα ζώα έτσι, δίνουν την εικόνα ενός υγιούς, ήρεμου αδέσποτου πληθυσμού.
Εξαλείφονται τα επιθετικά φαινόμενα μεταξύ αρσενικών ζώων ενώ εκμηδενίζεται σταδιακά το τρομακτικό φαινόμενο της αγέλης σκύλων που προκαλεί επικίνδυνες επιθέσεις σε κατοίκους αλλά και περαστικούς καθώς η στείρωση μειώνει την επιθετικότητα των ζώων.
Επιτυγχάνεται ένας αριθμητικά διαχειρίσιμος αδέσποτος πληθυσμός ο οποίος συνεπάγεται:

- Λιγότερα ατυχήματα από αδέσποτα που 'πετάγονται' ξαφνικά στους δρόμους

- Λιγότερα υγειονομικά προβλήματα και καθαρότερο οικιστικό περιβάλλον από την ελαχιστοποίηση επιδρομών αδεσπότων σε κάδους απορριμάτων.

- Λιγότερα περιττώματα στους δρόμους.  

Ένας υγιής, μικρός σε αριθμό και φροντισμένος αδέσποτος πληθυσμός σκύλων και γάτων είναι ένα ευχάριστο θέαμα καταρχάς για τους ίδιους τους κατοίκους μιας περιοχής αλλά και για τον οποιονδήποτε ξένο επισκέπτη της χώρας μας που περιμένει μια Ευρωπαϊκή εικόνα αντιμετώπισης των ζώων - μακριά από την εξαθλίωση.

Τέλος, ο υπερπληθυσμός σκύλων και γάτων και η μη εφαρμογή επιστομονικής αντιμετώπισης του δια της στείρωσης προκαλεί την εγκληματική πράξη της μαζικής δηλητηρίασης (φόλα).

Λέξεις Κλειδία - Tags
αδέσποτα ζώα
130
Υγεία
612
δωρεάν
1630
Σχετικά άρθρα

ΔΩΡΕΑΝ υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, στα πλαίσια των δράσεών του για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, υλοποιεί σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία!». 

ΤΑΙΝΙΑ: Zeitgeist Addendum - ΜΗΝ την δεις... αν θες να μείνεις στην άγνοια

Η αποτυχία του κόσμου μας να λύσει τα ζητήματα του πολέμου,της φτώχειας και της διαφθοράς είναι αποτέλεσμα της τεράστιας άγνοιας που μας διακατέχει όλους σχετικά με το τι πραγματικά καθοδηγεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, ώστε να ξεκινήσουμε διορθώνοντάς το.

Θαυματουργή υπερτροφή το άγνωστο σιταρόχορτο!

Το σιταρόχορτο, που μοιάζει με γρασίδι, είναι ουσιαστικά ο βλαστός που παράγεται από το σπόρο του σιταριού, πριν σχηματιστεί σε σιτάρι και χρησιμοποιείται ευρέως από τη φαρμακευτική βιομηχανία για την παραγωγή θεραπευτικών σκευασμάτων, καθώς αποτελεί πλουσιότατη πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, βιταμίνης Α, Ε, μαγνησίου και ασβεστίου.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×