op
×

Συμπαράσταση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Να βρεθεί άμεση λύση για την μετεγκατάστασή του

Διαβάστηκε
Συμπαράσταση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Να βρεθεί άμεση λύση για την μετεγκατάστασή του

Οι εθελόντριες και οι εθελοντές, αλλά και οι εκατοντάδες ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών της  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναγωνιστές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού το οποίο απειλείται με άμεση έξωση, πράγμα το οποίο θα σημάνει και τον αιφνίδιο θάνατό του.


Ουσιαστικά χωρίς να δίδεται κάποια εναλλακτική λύση μετεγκατάστασης, ζητούν την παύση λειτουργίας του παρά το ότι είναι απόλυτα γνωστό εντός και εκτός Ελλάδος το τεράστιο κοινωνικό έργο, που η αμιγώς εθελοντική δομή, χωρίς καμία χρηματοδότηση κρατική ή άλλη, επιτελεί από το 2011 μέχρι σήμερα αδιαλείπτως και το οποίο ιδίοις όμμασι έχουν διαπιστώσει εκατοντάδες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη, πανεπιστημιακές ομάδες κ.α που το έχουν επισκεφτεί. 


Είναι αδιανόητο, μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές δομές της χώρας, μοναδικός χώρος αντίστασης και αλληλεγγύης, να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης επειδή ούτε η ίδια η ιδιοκτήτρια εταιρία «Ελληνικόν Α.Ε.», ούτε ο Δήμος αλλά και ούτε η κυβέρνηση δεν μερίμνησαν να εξασφαλίσουν έγκαιρα έναν χώρο για την μετεγκατάσταση του ΜΚΙΕ. 


Αυτό είναι άραγε το κοινωνικό πρόσωπο του επενδυτή; Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία στηρίχτηκε στα κινήματα των πολιτών για ανέλθει στην εξουσία; Δεν βρέθηκε ένα κτήριο από τα εκατοντάδες ανεκμετάλλευτα που διαθέτει το ελληνικό κράτος για τη μετεγκατάσταση της κοινωνικής αυτής δομής η οποία αποτελεί πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη και στηρίζει χιλιάδες ανήμπορους πολίτες;


Τα Κοινωνικά ιατρεία είναι δημιουργία των τοπικών κοινωνιών και γι’ αυτό ευαίσθητοι και πολύτιμοι χώροι.


Η έξωση σε μια κοινωνική δομή όπως το ΜΚΙΕ στρέφεται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας του τόπου και καταδικάζει την έμφυτη τάση των ανθρώπων να αλληλοϋποστηριχτoύν σε δύσκολους καιρούς. Είναι έξωση στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.
 


Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Συμπαράσταση και από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου


ΨΗΦΙΣΜΑ 6/6/2018

Μετά από 7 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής προσφοράς, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και διεκδίκησης το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λαμβάνει το τελεσίγραφο της Α.Ε. Ελληνικό για εκκένωση του χώρου μέχρι τις 30/6/18.

Δεν απορούμε με την απαίτηση της ιδιωτικής εταιρίας, απορούμε όμως με την απάθεια της επίσημης πολιτείας να υπερασπιστεί μια δομή αλληλεγγύης που στα χρόνια της κρίσης στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει χιλιάδες συνανθρώπους μας ενώ πολλές φορές ενίσχυσε και κρατικές δομές υγείας.

Καλούμε και ταυτόχρονα απαιτούμε από το επίσημο κράτος άμεσα να βρει εναλλακτική στέγαση για μετεγκατάσταση του ιατρείου, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Στην εποχή της βαρβαρότητας, νησίδες αλληλεγγύης όπως το ΜΚΙΕ δε θα επιτρέψουμε να εκλείψουν.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου στηρίζει και συμπαραστέκεται ανεπιφύλακτα στον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού ιατρείου του Ελληνικού.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης ΚορίνθουΣχετικά άρθρα

Βραδιά οικονομικής ενίσχυσης με μεζεδάκια για την Κοινωνική Κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος

Κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα θα γίνονται μεζεδάκια από Άλλους Σεφ για την οικονομική ενίσχυση του Άλλου Ανθρώπου στην Μ. Αλεξάνδρου 122, Κεραμεικός, ώστε η Κοινωνική Κουζίνα να καλύψει τα έξοδά της. 

Εγγραφές δωρεάν προετοιμασίας για τις πανελλήνιες και ενισχυτικής υποστήριξης μαθητριών/τών λυκείου

Για ολόκληρο το Σεπτέμβριο πραγματοποιούνται οι εγγραφές στη δράση “δωρεάν προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις” μαθητών/τριών Γ΄ Λυκείου

Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης από τον Δήμο Καισαριανής

Τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης συνεχίζει ο Δήμος Καισαριανής, μετά την αποδοχή και επιτυχία που σημείωσε πέρσι, βοηθώντας πάνω από 70 μαθητές
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×