op
×
 Με μια μπύρα στον πεζόδρομο  από την Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο TERRA VERDE
"Με μια μπύρα στον πεζόδρομο" από την Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο TERRA VERDE
13/06/18 20:00
Terra Verde
Κρήτης » Χανίων » Χανίων
άλλα:

Θα πιούμε μπύρες από μικρές ζυθοποιίες της Κρήτης, κρασιά των παράγωγων μας, κουβανέζικο ρούμι, την τζιτζεράδα και τσικουδιά παράγωγης μας.


"Με μια μπύρα στον πεζόδρομο" από την Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο TERRA VERDE

Η Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο TERRA VERDE (Πράσινη Γη ) σας καλεί την Tετάρτη 13 Ιουνίου στις 20:00 στο πεζόδρομο της Χ''Νταλιάνη 5, Χανιά, για να “Τα πιούμε όλοι μαζί”.


Θα πιούμε μπύρες από μικρές ζυθοποιίες της Κρήτης, κρασιά των παράγωγων μας, κουβανέζικο ρούμι, την τζιτζεράδα και τσικουδιά παράγωγης μας.


ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Terra Verde web:
Χατζιμιχαλη Νταλιάνη 5, Χανιά 731 32, Ελλάδα
Κρήτης, Χανίων, Χανίων
info@terraverde-chania.gr Τηλέφωνο: 2821 052201
"Η Terra Verde  Ιδρύθηκε το 2006, είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στα Χανιά και είναι μια συλλογικότητα ανθρώπων που αποπειράται να διατυπώσει μια άλλη πρόταση εμπορίου, έξω από κάθε επίσημη οικονομική δομή, έξω από τα επίσημα εμπορικά κυκλώματα.


Είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο εμπορίου, που στη θέση του κέρδους βάζει πλήθος στόχων: Την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή Την αυτονομία και την αξιοπρεπή διαβίωση του παραγωγού.

 -Τη βιωσιμότητα της αδιαμεσολάβητης δομής διακίνησης.
- Τη ποιότητα και τη προσιτή τιμή για τον καταναλωτή. 
-Τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
- Τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.
- Τον συλλογικό αγώνα για να αλλάξουν οι σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης που επιβάλλει η παγκόσμια αγορά, οι πολυεθνικές που την ελέγχουν και οι μεσάζοντες. 
-Τη συμμετοχή σ' ένα δίκτυο διακίνησης προϊόντων που δεν παράγονται σε συνθήκες εκμετάλλευσης της φύσης και των ανθρώπων. -Η ποιότητα των προϊόντων, να μην περιορίζεται στη συσκευασία και για διαφήμισή τους να έχουν τη γεωγραφία, την ιστορία, τον κόπο των ανθρώπων που τα παράγουν, καθώς και την κινηματική τους δράση."Η ιστορία της Terra Verde

H πρώτη εκδήλωση της Terra Verde ήταν και η αφορμή για την πρώτη δημοσίευση άρθρου της ομάδας στον τοπικό τύπο και ουσιαστικά πρώτη παρουσίαση της ομάδας στο ευρύ κοινό των Χανίων.

Η λειτουργία της ομάδας έγινε και ποιο έντονη στο στέκι. Η Terra Verde ανέλαβε να «κρατάει» το κυλικείο του στεκιού κάθε Πέμπτη με ταυτόχρονη παρουσίαση της ομάδας και των προϊόντων της.

Το επόμενο βήμα ήταν η δραστηριότητα της Terra Verde εκτός του χώρου του στεκιού.Αφορμή αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για την μη τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου Μαρκόπουλου και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου. Εκεί ανέλαβε την δημιουργία καφενείου. 

Έτσι δημιουργήθηκε το καφενείο το «ξεκολλημένο μπρίκι», όπου τα μέλη της ομάδας εκτός από την παρασκευή καφέ φίλτρου, αραβικού, εσπρέσο, τσαγιού και ροφήματος σοκολάτας, ενημέρωνε τον κόσμο για τις δραστηριότητες της ομάδας.

Η ομάδα αν και «πρωτάρα» έβγαλε εις πέρας τους στόχους που η ίδια είχε θέσει, ενημερώνοντας τον κόσμο αλλά και δημιουργώντας ένα ζωντανό και κεφάτο χώρο.Στην συνέχεια αποφασίσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε την εμφάνιση μας στην πόλη και ανεξάρτητα. Οπότε αποφασίστηκε να παρουσιάσουμε την ομάδα και τα προϊόντα μας στην πόλη, και συγκεκριμένα στο πιο πολυσύχναστο κομμάτι της παλιάς πόλης των Χανίων, οπού μας καλοδέχτηκε και ο κόσμος αλλά και οι μαγαζάτορες της περιοχής. 

Ταυτόχρονα η ομάδα έδινε το παρόν και σε άλλες δραστηριότητες της πόλης, όπως τις εκδηλώσεις για το ελεύθερο κάμπινγκ που οργανώθηκαν από πολλές ομάδες των Χανίων.


Η Terra Verde λειτουργεί με συλλογικές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες βασισμένες στην αυτοοργάνωση.

Κάθε Τετάρτη στις 21:00 πραγματοποιείται η συνέλευση της ομάδας, ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, η συνέλευση δεν ασχολείται τόσο με τα διαδικαστικά θέματα, αλλά πραγματοποιεί συζητήσεις πάνω στο Αλληλέγγυο Εμπόριο με σκοπό την ζύμωση και την ανάπτυξη νέων ιδεών και προτάσεων."


Σχετικά άρθρα
,

Με αφορμή ένα τελεσίγραφο... Το συγκλονιστικό έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Η εκδίωξη με τελεσίγραφο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού δημιούργησε παγκόσμια και ελληνική θύελλα αντιδράσεων. Το θέμα ήρθε στο Ευρωκοινοβούλιο

Repair Cafe: Δωρεάν καφεδάκι και επιδιόρθωση χαλασμένων συσκευών το Σάββατο 23/6

Πρόκειται για τη φιλοξενία για τρίτη φορά  στο χώρο της ΟΙΚΙΠΑ, του repair cafe, μιας πρωτοβουλίας της ΚΟΙΝΣΕΠ να δημιουργήσουν  ένα στέκι στο οποίο ο καφές και οι συναντήσεις να  είναι σχετικές με την επιδιόρθωση παλιών αντικειμένων.

Ξεκινάει η νέα περίοδος διάθεσης τεμαχίων στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους

Ξεκινάει η νέα περίοδος για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, κατά την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν την καλλιέργεια του δικού τους λαχανόκηπου

Διήμερη συνάντηση αλληλέγγυων σχολείων: Η παιδεία ως κοινό αγαθό – διεκδικούμε δημιουργώντας

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αλληλέγγυων Σχολείων (Solidarity Schools) διοργανώνει διήμερη συνάντηση στις 16 και 17 Ιουνίου με τίτλο «Η παιδεία ως κοινό αγαθό
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×