op
×
Καλοκαιρινή γιορτή με ελεύθερη είσοδο στο Κτήμα Δρακόπουλου
Καλοκαιρινή γιορτή με ελεύθερη είσοδο στο Κτήμα Δρακόπουλου
29/06/18 18:30
άλλα:
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στο πευκόφυτο Κτήμα Δρακόπουλου η Στέγη Τεχνών, Επιστημών και Αλληλεγγύης Αεικίνητο και η Επιτροπή για τη Διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου συνδιοργανώνουν γιορτή!

Καλοκαιρινή γιορτή με ελεύθερη είσοδο στο Κτήμα Δρακόπουλου

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στο πευκόφυτο Κτήμα Δρακόπουλου η Στέγη Τεχνών, Επιστημών και Αλληλεγγύης Αεικίνητο και η Επιτροπή για τη Διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου συνδιοργανώνουν γιορτή!
Από τις 18:30 σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί και να αλληλεπιδράσουμε με εικαστικές, θεατρικές και χορευτικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες. Φέρτε τα πολύχρωμα παρεό σας και τις ψάθες σας και ελάτε να απολαύσουμε παρέα το πάρκο της γειτονιάς μας και να γνωριστούμε!
Οι ομάδες πολυπολιτισμικών χορών του Αεικίνητου θα μας ταξιδέψουν σε μέρη εξωτικά, Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα πιούμε, θα μοιραστούμε!


Πρόγραμμα Γιορτής
18:30 ώρα προσέλευσης
18:45 εικαστικό εργαστήρι για παιδιά, με την Αναστασία Αγάθου
19:45 εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και γονείς, με την Μυρτώ Μπελοπούλου
20:45 εργαστήρι πολυπολιτισμικών χορών με τους: Neti Zeqaj (Πογονίστε), Hanna Oliynich (Κολομίκα), Έλενα Μαρκέζε (Τζιάνα)
21:45 παρουσίαση πολυπολιτισμικών χορών των ομάδων μας: ανατολίτικος fusion χορός, μοντέρνο οριεντάλ, ποπ/ρεγγετόν 
Χορεύουν: Χρύσα Κοκκινίδη, Αφροδίτη Κορλού, Ερωφίλη Τσουβαλίδη, Ζωή Παππά, Καλλιόπη Γιαμπουρά, Έλενα Μαρκέζε, Μαριάντα Αντωνίου 
Σε χορογραφίες των: Έλενα Μαρκέζε και Μαριάντα Αντωνίου
22:15 χορός για όλους!!!
νερό, μπύρες και αναψυκτικά
Είσοδος ελεύθερη!
(θα υπάρχει κουτί για την ευγενική ελεύθερη συνεισφορά σας)
Κτήμα Δρακόπουλου
Πατησίων 356, Άνω Πατήσια

Λίγα λόγια για τη Στέγη Τεχνών, Επιστημών και Αλληλεγγύης, Αεικίνητο:
Το Αεικίνητο είναι μια νεοσύστατη συνεργατική δομή κινηματικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από καλλιτέχνες, επιστήμονες και ενεργούς πολίτες με σκοπό την οργάνωση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αλληλέγγυων δράσεων.
Με κύριους άξονες την οριζόντια οργάνωση και την αυτοδιαχείριση, συνδιαμορφώνουμε εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και ενήλικες, θεματικά σεμινάρια εκπαίδευσης και ενημέρωσης και εκδηλώσεις πολυπίκοιλου ενδιαφέροντος

Στο Αεικίκνητο λειτουργεί καθημερινά Δανειστική Βιβλιοθήκη και Ανταλλακτική/Χαριστική Ντουλάπα

Το Αεικίνητο συνεργάζεται με ομάδες, συλλογικότητες και φορείς με ταυτόσημους σκοπούς.


Λίγα λόγια για το κτήμα Δρακόπουλου:
Η Επιτροπή Κατοίκων για τη Διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου αγωνίζεται από το 2009 έως σήμερα και έχει πετύχει με δικαστικούς αγώνες αρχικά και εν συνεχεία με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα παρακάτω:
• Την άμεση εφαρμογή του Π.Δ. 573/83, το οποίο χαρακτηρίζει το σύνολο του κτήματος Δρακοπούλου ως χώρο πρασίνου και διατηρητέα τα κτίρια που βρίσκονται σε αυτό, ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία ως πάρκο υψηλού πρασίνου, όπως ακριβώς ορίζει και ο νόμος.
• Την άρση όλων των παράνομα ληφθέντων αποφάσεων του Δήμου και κρατικών φορέων, με βάσει τις οποίες επιχειρείται να αλλοιωθεί ο, από το Π.Δ., χαρακτηρισμός ώστε να χρησιμοποιηθεί μεγάλο μέρος του χώρου για πολυόροφα κτίσματα και εμπορικές χρήσεις.
• Επίσης προσπαθούν για την αποκατάσταση και προστασία των διατηρητέων ιστορικών κτιρίων στο κτήμα Δρακοπούλου, όπως ρητά ο νόμος ορίζει, και την απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία αποκλειστικά για κοινωνικές χρήσεις.
Όλο αυτό το διάστημα διοργανώνονται στο κτήμα Δρακόπουλου πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.

Αεικίνητο

Πότλη 12, 10445, Κάτω Πατήσια

Τηλ.: 210 8311804

Σχετικά άρθρα

Οι μελωδικότερες μέρες του χρόνου - Όλες οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Από σήμερα Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού είναι γεγονός. Πρόκειται για την 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×