op
×

Ανάδρομος Άρης, σε ένα καυτό καλοκαίρι

Διαβάστηκε
Ανάδρομος Άρης, σε ένα καυτό καλοκαίρι

Ανάδρομος Άρης, σε ένα καυτό καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι, πραγματικά, είναι πολύ ενδιαφέρον αστρολογικά. 


Με 3 εκλείψεις, δύο τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο και τη συμμετοχή του Άρη και του Ουρανού, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθούμε.


Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; Ας ξεκινήσουμε να δούμε τι σημαίνει ο Πλανήτης Άρης. Δεν θα μπούμε στα μυθολογικά, αν και θα είχε πολύ ενδιαφέρον, αλλά θα δούμε την πρακτική του πλευρά.


Ψυχολογικά ο πλανήτης αυτός αντιπροσωπεύει την κινητήριο δύναμη, που μας κάνει ικανούς να ανταποκριθούμε σε κάθε είδους πρόκληση. Είναι οι επιθυμίες μας, το ένστικτο αυτοσυντήρησης, οι φοβίες μας. Σε έναν γενέθλιο χάρτη , δείχνει το πού χρειάζεται να προσπαθήσουμε πολύ.

Ο Άρης αναδρομεί περίπου κάθε 2 χρόνια, για δυόμιση μήνες. 


Φέτος ξεκινάει την ανάδρομη φορά του στις 26/6 από τις 9 μοίρες του Υδροχόου  και θα επιστρέψει σε ορθή φορά στις 27/8. 

Κατά την αναδρομή του, η ενέργεια του πλανήτη αυτού πέφτει, οπότε η δράση δεν ευνοείται. 
Ο Άρης Ανάδρομος στον Υδροχόο (και για λίγο στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω) σε τετράγωνο με τον Ουρανό και με συμμετοχή στις εκλείψεις, ευνοεί τις εσωτερικές επαναστάσεις, αλλά όχι τις εξωτερικές. 


Ποια είναι όμως η "δράση" του Ανάδρομου Άρη; 


Ο Άρης όλον αυτό τον καιρό, θα συμμετάσχει στις εκλείψεις, έχοντας και μια δύσκολη όψη με τον Ουρανό, προσπαθώντας να μας δείξει κοσμικά, ότι όλο το καλοκαίρι μέχρι και τον Σεπτέμβριο, δεν είναι η κατάλληλη ώρα για σημαντικές κινήσεις.  Ίσα ίσα , λόγω της δύσκολης όψης του Άρη με τον Ουρανό, όσο και να προκληθούμε, δεν πρέπει να τσακωθούμε ή να αντιδράσουμε. 

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του καλοκαιριού είναι η ΜΗ Δράση. Τουναντίον, είναι πολύ καλή περίοδος για περισυλλογή και αυτογνωσία. 

Το καλοκαίρι αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και βαθειά και ριζική επανάσταση.

Μια επανάσταση εσωτερική, ΟΧΙ εξωτερική, στην οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας . 

  • Κατά πόσο μπορώ να μείνω ψύχραιμος παρ όλες τις προκλήσεις από τη ζωή αλλά και από τους άλλους;
  • Κατά πόσο μπορώ να δουλέψω τις φοβίες μου και τις "παιδικές" συμπεριφορές, ωριμάζοντας;
  • Κατά πόσο πλέον, μπορώ να θέλω. Τι θέλω για μένα; Τι ήθελα από την ζωή που δεν το έχω πετυχει;
  • Μπορώ να μεταμορφώσω τη ζωή μου ;
  • Ποιοι και με ποιο τρόπο ήλεγχαν τη ζωή μου και έκανα πράγματα για να τους ευχαριστήσω , σκοτώνοντας τα δικά μου "Θέλω" και τον πραγματικό εαυτό μου;
  • Κατά πόσο έπαιζα παιχνίδια εξουσίας , με Θύτες και Θύματα , που δεν έβγαζαν πουθενά;

Είναι ένα πλανητικό σκηνικό, το οποίο "μυρίζει μπαρούτι". Η πρόκληση για όλους μας , είναι να μην βάλουμε φωτιά στο μπαρούτι, διότι τα αποτελέσματα  θα είναι ολέθρια. Τσακωμοί και νεύρα θα υπάρχουν συνεχώς, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. 

Από όλο το σκηνικό, με τον  Άρη Ανάδρομο , θα ζοριστούν αρκετά οι του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι , Λέοντες , Σκορπιοί , Υδροχόοι) του 1ου δεκαημέρου και όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο εκεί , οι οποίοι θα βιώσουν έντονα το άγχος και τα νεύρα, παίρνοντας μια πρώτη γεύση για τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνουν, τώρα με τον  Ουρανό στον Ταύρο.

Τα Παρορμητικά (Καρκίνος , Αιγόκερως , Ζυγός , Κριός) του 3ου δεκαημέρου, θα πάρουνε και αυτοί το μάθημά τους, αλλά πιο ήπια από αυτά του Σταθερού Σταυρού.

Πιο εύκολα θα είναι για τα Μεταβλητά (Ιχθείς , Τοξότης , Παρθένος ,Δίδυμοι) , που δεν τους πιάνει όλο αυτό του εκρηκτικό σκηνικό, εκτός αν έχουν προσωπικούς πλάνητες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη ή ωροσκόπο) στις κρίσιμες μοίρες επιρροής.

Ψυχραιμία λοιπόν και προσοχή και στην οδήγηση, διότι όλα αυτά ευνοούν τα ατυχήματα.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι μας !Δημήτρης Μητσόπουλος

Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma


Σχετικά άρθρα

Τριήμερο αστρολογικό φεστιβάλ από την σχολή ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ

Η Αστρολογική Σχολή ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ διοργανώνει ένα τριήμερο, μίνι Αστρολογικό Φεστιβάλ, στη βεράντα - αυλή της Σχολής, Βασ. Λογοθετίδη 16 Μετρό Πανόρμου, για τους θιασώτες της Ποιοτικής Αστρολογίας

Ανάδρομος Ερμής Ιούλιος 2018: Αντί να φτιάχνεις το κουτί που σε αποξενώνει, βρες το κλειδί που θα σε ενώσει με τη διαφορετικότητα

Ο ταχυδρόμος του Σύμπαντος, ο πλανήτης Ερμής βρίσκεται στην 24η μοίρα στο ζώδιο του Λέοντα. Από εκεί έρχεται να βάλει "φρένο" στην υπερβολή σου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×