op
×
Πασχαλινό bazaar από το ξεblogάρισμα
ξεblogάρισμα
05/04/14 10:00
Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Αθηναίων
άλλα:
5 και 6 Απριλίου στου Ψυρρή | Bazaar για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και άπορων κρατουμένων

Πασχαλινό bazaar από το ξεblogάρισμα

Διαβάστηκε
Τα πρώτα αγαθά για το πασχαλινό μη-κερδοσκοπικό μπαζάρ της ομάδας «ξεblogάρισμα» έχουν καταφθάσει στα σπίτια των ανθρώπων που συμμετέχουν στην δράση. 

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου 5 Απριλίου θα τα μεταφέρουν με κάθε τρόπο στο θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή) της Αθήνας, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί το μπαζάρ για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, 5, 6 Απριλίου. 

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. 

Τι είδους προϊόντα μπορείτε να βρείτε εκεί; Χειροποίητα γλυκά, μαρμελάδες, λικέρ, τσίπουρα, έργα φυλακισμένων γυναικών, χειροποίητες, λαμπάδες διακοσμητικά τέχνης, κοσμήματα, σαπούνια, κεραλοιφές, μεταχειρισμένα βιβλία και μουσικοί δίσκοι, ρούχα και πολλά άλλα. Όσο για το ξεblogάρισμα... θα μάθετε γι' αυτό αμέσως παρακάτω, αφού η Δέσποινα, ιδρυτικό μέλος και βοηθός επικοινωνίας- οργάνωσης της δράσης έκλεψε λίγο χρόνο, προκειμένου να απαντήσει στις απορίες μας.
Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός web:
Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα 105 54, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθηναίων
embrostheater0@gmail.com
"Το ΕΜΠΡΟΣ, ένα ιστορικό κτήριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβρη του 2011, με την πρωτοβουλία κατάληψης και ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πάρα πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της ενεργοποίησης του Νοέμβρη 2011 βρίσκεται εδώ.

Mετά από σχεδόν ένα χρόνο καλλιτεχνικών δράσεων στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, η νεοσυσταθείσα ΕΤΑΔ επιχειρεί το κλείσιμο του καλλιτεχνικού και κοινωνικού χώρου του ΕΜΠΡΟΣ. Η επιστολή μας στην κυρία Κόλλια (ΕΤΑΔ) υπάρχει εδώ και την στηρίζουν 733 άτομα μέχρι τώρα από τον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της γειτονιάς του Ψυρρή, κ.ά. καθώς και φορείς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επιστολή των κατοικών του Ψυρρή προς ΕΤΑΔ υπάρχει εδώ.


Αν θέλετε να στηρίξετε την ενεργοποίηση του Εμπρός Υπογράψτε και Προωθήστε το δημόσιο petition που υπάρχει εδώ SAVE EMBROS in Greece: Culture under treat | Online Petition ή στείλτε μας ένα μαιλ στο embrostheater0@gmail.com με ονοματεπώνυμο και ιδιότητα.Μερικά από τα πολλά μηνύματα συμπαράστασης 

Πριν τη γενική συνέλευση του ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 30/10/12 λάβαμε νέα επιστολή αποβολής από το χώρο αλλά αυτή τη φορά κατονομάζονται ως υπεύθυνοι συγκεκριμένα άτομα από την ομάδα της κίνησης Μαβίλη. Σύμφωνα με εκτίμηση των δικηγόρων με την επιστολή αυτή η ΕΤΑΔ προχωράει σε κλείσιμο του χώρου με εισαγγελέα και αστυνομία στο άμεσο διάστημα. Παρόλο που δεν υπάρχει δημόσια προκήρυξη ενδιαφέροντος για το κτήριο, η  ΕΤΑΔ που όπως αναφέρει «είναι ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» (επιστολή 23/10/12 προς κίνηση κατοίκων Ψυρρή)  δεν δέχθηκε καν να συζητήσει με την κίνηση κατοίκων ή την κίνηση Μαβίλη για το μέλλον του χώρου (χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για άμεση χρήση).


Στην Γενική Συνέλευση της Τρίτης 30/10/12 αποφασίστηκε μέσω ψηφοφορίας ότι το ΕΜΠΡΟΣ παραμένει ανοιχτό και λειτουργεί με ένα συμμετοχικό μοντέλο όπου ο καθένας μπορεί να προτείνει και να οργανώσει δράσεις χωρίς να υπάρχει καμία διαδικασία επιλογής. Επίσης καθορίστηκε ο μήνας Νοέμβριος ως μεταβατικό διάστημα αυτού του μοντέλου και δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα (νομικών θεμάτων, επικοινωνίας, εκδηλώσεων, SOS, τεχνικής υποστήριξης) έτσι ώστε να είναι ο χώρος ενεργός και να προγραμματιστούν δράσεις.


Σας καλούμε να συμμετέχετε στις ομάδες εργασίας και να είστε παρόντες στις δράσεις του ΕΜΠΡΟΣ, και να συμμετέχετε στις Γενικές Συνελεύσεις.  Η παρουσία σας αυτή τη στιγμή στις νέες δράσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις και προγράμματα είναι καθοριστική και απαραίτητη για να συνεχίσει το ΕΜΠΡΟΣ να λειτουργεί ως ένας ερευνητικός καλλιτεχνικός, κοινωνικός χώρος, κοινό αγαθό στην πόλη μας.

(Κείμενο απο τον ιστοχώρο της Κίνησης Μαβίλη)"


Σχετικά άρθρα

Τριήμερο εκδηλώσεων του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με streetwork και χοροθεατρικά δρώμενα

Τριήμερες εκδηλώσεις με ενημερώσεις, streetwork και χοροθεατρικά δρώμενα, από 24/6 έως 26/6, θα πραγματοποιήσει το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.-24/6 18.00 Μπραχάμι (Πλατεία Άρης Βελουχιώτης)-25/6 18.00 Αθήνα (Βαλτετσίου)-26/6 18.00 Αθήνα (Βαλτετσίου)
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×