op
×

Σκεύη φαγητού ...από φαγητά που πετάμε! [ΦΩΤΟ]

Διαβάστηκε
Σκεύη φαγητού ...από φαγητά που πετάμε! [ΦΩΤΟ]

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής Κοσούκε Αράκι στοχεύει να μας κάνει να αναλογιστούμε τα καθημερινά καταναλωτικά μοτίβα μας: δημιουργεί μια σειρά σκευών φαγητού από τα καθημερινά υπολείμματα της τροφής μας.

   

Ο Αράκι άρχισε να δουλεύει με υπολείμματα φαγητού για πρώτη φορά το 2013, κατά τη διάρκεια της πτυχιακής του στο Royal College of Art.


Τότε, κατέγραφε τα τοπικά υπολείμματα φαγητού τόσο στη δική του κουζίνα όσο και σε πολλές αγορές τροφίμων στο Λονδίνο, και άρχισε να τα χρησιμοποιεί για να κατασκευάζει σκεύη για φαγητό. 


Βάφτισε την πρώτη σειρά «Food Waste Ware», και την παρουσίασε μαζί με ένα βιβλιαράκι πρακτικών οδηγιών για να μετατρέπει κανείς τα υπολείμματα φαγητού σε σκεύη φαγητού.



   

Τα σκεύη της καινούργιας σειράς, της «Anima», είναι από απανθρακωμένα υπολείμματα φαγητού, ανακατεμένα με ζωική κολλητική ουσία και περασμένα με ουρούσι, μια ιαπωνική λάκα που, ιστορικά, έχει μεγάλη σχέση με την τροφή.

   

Η σειρά «Anima», αλλά και η σειρά «Food Waste Ware» εκτίθενται στο Kunstgewerbemuseum, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Βερολίνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Food Revolution 5.0».





ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σχετικά άρθρα

Μια μικρή ελιά που ταξιδεύει στον κόσμο ως πρέσβειρα της Ελλάδας

Ο Βασίλης Τσίπας είναι μόλις 29 ετών και κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να καινοτομήσει στο τομέα της γεωργίας αλλά και να εκσυγχρονίσει το παραδοσιακό επάγγελμα του αγρότη

Αυτά είναι τα... περίεργα της Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα - Από τον Διευθυντή της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας

Ο Διευθυντής της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας Bruno Roelants εξήγησε τις αδυναμίες του ελληνικού νόμου για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×